| carvino |
19.04.2007 - 07:45
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
dostalem taki komunikat
"Aby łączyć się z Gadu-Gadu, użyj oficjalnego klienta. Wysyłanie wiadomości z Twojego konta zostało czasowo zablokowane" buuu |
![]() |
|
![]() ![]() |
| baael |
19.04.2007 - 07:46
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
ale co ciekawe moge pisać ciągle Ten post edytował baael 19.04.2007 - 07:47 |
![]() |
|
| Vieri |
19.04.2007 - 07:50
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
|
![]() |
|
| radzius |
19.04.2007 - 07:51
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
też to dzisiaj dostałem, ale odrazu mogłem ponownie połączyć się z gg. Niepodoba mi się polityka rządzących gg, którzy będą chcieli, aby wszyscy, który mają ochotę korzystać z protokołu gg, będą musieli używać oficjalnego komunikatora-padaczki :/
|
![]() |
|
| baael |
19.04.2007 - 07:54
|
maja do tego prawo w końcu to ich własność
|
![]() |
|
| carvino |
19.04.2007 - 07:56
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
wlasnie zablokowalo mi normalne gg
czyli zablokowali mi konto :] |
![]() |
|
| Vieri |
19.04.2007 - 07:58
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
A mnie osobiście wydaje się, że wyeliminowanie tego problemu będzie bardzo proste. Oficjalny klient pewnie podczas logowania przedstawia się w jakiś specyficzny sposób serwerowi i ten go dopuszcza do usług. Powielenie tego sposobu w jakiejś łatce w konnekcie załatwi sprawę
|
![]() |
|
| radzius |
19.04.2007 - 07:59
|
|
Akurat z ponownym łączeniem to ja nie mam problemu. Poprostu wybieram inny serwer, z którym ma się łączyć konnekt z GG i odrazu mnie loguje
ja już napisałem maila do obsługi GG w sprawie dyskryminacji innych komunikatorów. Jak odpiszą wkleję tutaj odpowiedź. Ten post edytował radzius 19.04.2007 - 08:00 |
![]() |
|
| Vieri |
19.04.2007 - 08:02
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
ja już napisałem maila do obsługi GG w sprawie dyskryminacji innych komunikatorów. Jak odpiszą wkleję tutaj odpowiedź. To nie ma sensu. Jak wspomniał ktoś wyżej, oni są właścicielami klienta i protokołu, więc mogą sobie robić co się podoba. Być może kosztem userów, ale jak wiadomo monopolista może wszystko - proszę spojrzeć na TP np... |
![]() |
|
| Virus2009 |
19.04.2007 - 08:03
|
![]() Cicho-ciemny ![]() |
Ja mam nadzieje ze to się szybko zmieni bo nie mam zamiaru kożystana z tej standardowej ich padaczki!!! Muli się i nic więcej!! Niema to jak Konnekt korzystam z niego od 3 lat i jestem w 100% zadowolony z niego!!
|
![]() |
|
| baael |
19.04.2007 - 08:05
|
fakt, tylko ze jak nie będzie możliwości logowania się przez konnekta to ja odpadam od gg całkiem. zastanawiam się jak to się ma do kadu ... :/
|
![]() |
|
| radzius |
19.04.2007 - 08:08
|
|
To nie ma sensu. Jak wspomniał ktoś wyżej, oni są właścicielami klienta i protokołu, więc mogą sobie robić co się podoba. Być może kosztem userów, ale jak wiadomo monopolista może wszystko - proszę spojrzeć na TP np... To tylko w Polsce może dochodzić do takich cyrków !! Czy ktoś widział, żeby do protokołów ICQ, AOL'e itp. inne komuniaktory miały zablokowany dostęp, bo ich szefowie mieli takie widzi misie ? Jakaś paranoja :/ |
![]() |
|
| Teokryt |
19.04.2007 - 08:09
|
dostalem taki komunikat "Aby łączyć się z Gadu-Gadu, użyj oficjalnego klienta. Wysyłanie wiadomości z Twojego konta zostało czasowo zablokowane" buuu Byłeś pierwszy dosłownie o minutę. Ale do rzeczy, ja robie OUT. To nie pierwszy ich taki numer. No cóż Jak ktoś nie jest szalona nastolatka która pisze z chłopaczkami przez różowy komunikator, i nie słucha Gadu Radio, nie uczestniczy w ich portalu, to nie ma prawa używca ich sieci. Ok, widać dla poważnych ludzi sa inne protokoły. Echm, czy ktoś wie czemu kjabber mi wysypuje konnekta? Wychodzi jakiś błąd Runtime. Ten post edytował Teokryt 19.04.2007 - 08:10 |
![]() |
|
| baael |
19.04.2007 - 08:11
|
z drugiej strony skądś muszą mieć pieniądze na utrzymanie serwerów i innych badziewi. myślę jednak że sami powinni wyjść z inicjatywą i jakoś to rozwiązać, w końcu konnekt jest multikomunikatorem który obsługuje wiele sieci, dlaczego wraz z protokołem nie narzucić licencyjnie tych ich reklam (bo pewnie o to im chodzi)
QUOTE ja już napisałem maila do obsługi GG w sprawie dyskryminacji innych komunikatorów. Jak odpiszą wkleję tutaj odpowiedź. dostaniesz pewnie wiadomość z automatu XD, swego czasu dostałem bana na gg i zapomnieli mi go wyłączyć i przez tydzień cała korespondencja to ja i ich robot (jak w kabaracie z książka zażaleń w PRL) Ten post edytował baael 19.04.2007 - 08:21 |
![]() |
|
| flasht |
19.04.2007 - 08:46
|
|
Kiszka. Ja wiedzialem ze tak bedzie...
|
![]() |
|
| rav_ |
19.04.2007 - 09:09
|
|
Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
A niech blokują, może wiecej osób zacznie używać jabbera.
|
![]() |
|
| Teokryt |
19.04.2007 - 09:10
|
Tak po dłuższym przemyśleniu to wygada to tak jakby TP zablokowała możliwość korzystania z routerów.
Też monopol, też wyłączność na swój towar. QUOTE A niech blokują, może wiecej osób zacznie używać jabbera. Wątpię. mało kto dla jednej osoby będzie przechodził na inny komunikator, zresztą kilka osób jest zdanai "Przecież GG działa i jest fajne". No i w ten sposób traci się znajomych. Ten post edytował Teokryt 19.04.2007 - 09:12 |
![]() |
|
| ustrYk |
19.04.2007 - 10:09
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
to niech gg wprowadzi oplate 10zl miesiecznie dla tych co nie maja orginalnego klienta i bedzie po problemie. program gg - nie; protokol tak, ale tylko dlatego, ze z tego korzysta duzo znajomych
a dostaliscie ten komunikat ze swojego numeru? macie swoj numer na liscie? ja tak. moze przez to wykrywaja ze to nie orginalny klient? Ten post edytował ustrYk 19.04.2007 - 10:18 |
![]() |
|
| .misiek |
19.04.2007 - 10:25
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ustrYk, w oryginalnym gadu mozezs sie sam dodac do listy, a w K potrzebujesz wtyczki tego ;P I z tego co zauwazylem nie komunikuje sie ona wcale z siecia, tylko jest lokalnie spr status i opis
|
![]() |
|
| Nabassu |
19.04.2007 - 10:26
|
to niech gg wprowadzi oplate 10zl miesiecznie dla tych co nie maja orginalnego klienta i bedzie po problemie. program gg - nie; protokol tak, ale tylko dlatego, ze z tego korzysta duzo znajomych a dostaliscie ten komunikat ze swojego numeru? macie swoj numer na liscie? ja tak. moze przez to wykrywaja ze to nie orginalny klient? tak, ale ja nigdy swojego numeru nie mialem na liscie. myslalem ze to glos sumienia cale szczescie plugi do jabbera i tlena juz poinstalowane |
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:30 |