Na tym forum toczą się ogólne dyskusje na temat Konnekta.
Zasady postowania:
1. Tytuł wątku powinień świadczyć o jego zawartości
2. Dyskutujemy tylko tematy ogólne! Do zgłaszania problemów z programem, propozycji itd. służą inne fora!
| Sija |
23.01.2008 - 02:07
|
![]() przybył ze wschodu aby zasiać niepokój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Garść informacji:
Dawno już nic się tu nie działo, więc z pewnością będziecie zadowoleni słysząc, że przymierzamy się do przeniesienia k.info na nowy serwer Teraz pewnie drogi kUżytkowniku myślisz sobie: phi! kolejna migracja - pozwól jednak, że wyprowadzę Cię z błędu zaiste miło jest mi to robić (wyprowadzać Cię z błędu), ponieważ tak samo jak i Ciebie, cieszy mnie wszystko co posuwa ten projekt chociażby trochę do przodu, a to o czym zaraz powiem posunie go o wiele więcej; a więc, do rzeczy. Jak wszyscy dobrze wiemy, inercja i marazm zagościły w szeregach a morale spadło poniżej kostek; Powód takiego stanu rzeczy nie jest tajemnicą: żyjemy w świecie, gdzie pierwszeństwo ma śmierdzący pieniądz, który razem z czasem, zabiera najczęściej i chęci do tworzenia czegoś z pobudek czysto hobbystycznych. nie będę sie tu wdawał w szczegóły, temat został już wystarczająco przewałkowany w innych wątkach na forum (choć może nie wystarczająco głęboko). Ale! nie oznacza to jednak, że projekt umarł. Aktualnie, po cichu i po trochu, trwają prace nad wydaniem mitycznej wersji 0.7, a także nad kilkoma niespodziewajkami które dołącza do niej w nowej odsłonie. Celowo nie zamierzam tu podawać żadnych dat, ponieważ prowadzi to tylko do zawiedzionych oczekiwań i bynajmniej nie pomaga nam przy pracy. Wiem dobrze jak zapewne uczuleni jesteście w tej kwestii ale musicie zawierzyć mi na słowo i grzecznie poczekać (jeszcze trochę Na fali planowanego zmartwychwstania planowana jest również rozbudowa platformy k.info, m.in.:
wymienione punkty stanowią tylko część tego co mamy w planach, lubimy zaskakiwać (Zrzuta na) nowy serwer: (tutaj zaczyna się prośba o wsparcie) aby zrealizować zamierzone plany, zdecydowaliśmy się wykupić dedykowany serwer, który jak się możecie domyślać tanim nie jest. dokładniej rzecz biorąc wyniesie nas on 50 euro miesięcznie (+ kolejne 100 - tak, również euro - za setup). od siebie dodam, że jest to (dla mnie) kwota niemała i nawet podzielona na kilka osób przeliczy się na realne, extra godziny pracy które będę musiał poświęcić aby móc w ogolę partycypować w tym przedsięwzięciu, mimo to ciągle uważam, iż warto i nie mam nic przeciwko temu jednakże, jeżeli zależy wam na przyspieszeniu biegu wydarzeń, możecie zrobić w to najprostszy znany sposób, mianowicie: rzucając na tacę talara czy dwa ;> równanie w tym wypadku jest proste: więcej talarów = mniej pracy = więcej czasu dla K. zebrane w ten sposób pieniądze zostaną przeznaczone na opłacenie serwera na najbliższe lata. e-taca na którą możecie rzucać co łaska: QUOTE Imię i nazwisko: Sijawusz Pur Rahnama Adres: ul. Schroegera 40/3 01-822 Warszawa Numer rachunku: 50102055581111149982700248 kod Swift: BPKOPLPW w tytule płatności prosiłbym o podawanie nicka z forum, bądź imienia i nazwiska abyśmy mieli co umieszczać na liście darczyńców ;> (uprzedzając ew. pytania o reklamy w komunikatorze) jaki jest jeden z powodów dla którego tak lubimy Konnekta ? myślę, że zgodzimy się z tym, że to BRAK ŚMIERDZĄCYCH REKLAM ! Konnekt nie splamił się nigdy tym, jakże niegodnym "ficzerem" i nie stanie się to również i teraz, howgh. disclaimer: posty z pytaniami "kiedy zrobicie X ?", "dodajcie ficzera Y", etc. będą lądować w koszu Sytuacja na froncie: Stan kiesy wynosi: 1060 zł (+ 920 już spożytkowane) ! Wsparli nas: Klocek, joshua, Zhvir, Trial, domek, zimaq, sasquacz, ved, kam104, bogdan89, Bo$s, Wizard, Lukas77, szus, neXen, lenrock, MNC, powicher, ughost, saCOOL, sn0wman, bone, Wron3k, Bialy663, eravion, corruo, zlecony, Versago, acti357, 2230093 aka R-aven, castus, zEB, Paweł Kruk, b4rt0, raf, rysi3k, Piotr 'tasia' Kaczor, anonimowy, kaczo, silvervenom, emichal, mRuk, ikari, qadrat, ph33r, CIA-Agent, k14, bgi, wodzu, dwiekopy, Wallenrod, kef, von_Marcus, Pirx, arct!c, thinker, Smiehu, arkadyjczyk, mpxplayer.pl, amnes, mariush, njakub, bywciu, myshol, twinsen, ralph, swift, GuZiK, korro, Case, tas, banan i ziziok. Ten post edytował Sija 30.05.2008 - 19:54 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| Bandit |
23.01.2008 - 07:28
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 lata oczekiwań :/ wielu z was czekało pewnie z 5. Kilkoma słowy jest to idealny moment! POWODZENIA! moderatorzy->jak możemy pomóc?
|
![]() |
|
| Wizard |
23.01.2008 - 10:57
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jestem podbudowany
Pozdrawiam |
![]() |
|
| ciolo |
23.01.2008 - 15:26
|
Ja się dorzuce oczywiście, niech tylko kaske wezme
|
![]() |
|
| joshua |
23.01.2008 - 19:55
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja już dorzuciłem! pozdro dla Was chłopaki! kasa i tak się już dawno należała. konnekt towarzyszy mi od długich lat - liczę na to,że jeszcze długo z nim pozostanę
|
![]() |
|
| sasquacz |
23.01.2008 - 20:38
|
nigdy w zyciu nie zbrukalem swojego konta zadnymi dotacjami na rozne strony torrentowe itp, ale konnekt to zupelnie co innego
|
![]() |
|
| zimaq |
23.01.2008 - 22:56
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jazda, jazda kUserzy, wspierać, wspierać nasz ukochany projekt!
W końcu chcecie nowości, a jak wiadomo, w tym świcie nic nie ma za darmo. Nawet symboliczna złotówka się liczy, a czy złotówka to aż tak dużo? Nie, no właśnie, a jak wiadomo grosz do grosza... ;-) Życzę powodzenia w zbiórce i wierzę w Nas, kUserów! ;-) |
![]() |
|
| zhvir |
23.01.2008 - 23:04
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chciałem przesłać trochę sianka a w e-banku: przerwa techniczna prosimy spróbować później... hehe
...to spróbujemy później poszło Ten post edytował zhvir 24.01.2008 - 00:06 |
![]() |
|
| domek |
23.01.2008 - 23:09
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
i ja!
|
![]() |
|
| ved |
24.01.2008 - 11:15
|
no to 100 na setup prawie jest:>
Jak rozwiazecie comiesieczne doplaty ? Z drugiej strony nie wierze z etrudno bedzie znalezc 50 wiernych userow ktorzy co miecha ten 1eur=1 piwo na konnekta odstapia:> |
![]() |
|
| Keleos |
24.01.2008 - 14:07
|
ved - nie wiem jak tam stoisz z wymianą walut, ale 100zł nie równa się jeszcze 100 euro... ; D
"dokładniej rzecz biorąc wyniesie nas on 50 euro miesięcznie (+ 100 za setup)." |
![]() |
|
| LooL |
24.01.2008 - 16:17
|
|
Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Garść informacji: (tutaj zaczyna się prośba o wsparcie) aby zrealizować zamierzone plany, zdecydowaliśmy się wykupić dedykowany serwer, który jak się możecie domyślać tanim nie jest. dokładniej rzecz biorąc wyniesie nas on 50 euro miesięcznie (+ 100 za setup). Nareszcie coś sie ruszyło, fajnie Ale co będzie później ? Raz możemy się złożyć, ale nie co miesiąc... Jakieś pomysły ? |
![]() |
|
| mk89 |
24.01.2008 - 16:42
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
reklamy?
|
![]() |
|
| LooL |
24.01.2008 - 16:47
|
|
Może to zabrzmi idiotycznie...
Ale czy można pomóc wysyłając esa ? |
![]() |
|
| Sija |
24.01.2008 - 17:07
|
![]() przybył ze wschodu aby zasiać niepokój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hehe, wysylajac smsa bardziej pomoglbys operatorowi niz nam
co do przyszlych sposobow finansowania: niestety nie ma obecnie zadnego dobrego planu rozwiazania tej kwestii, wiec do czasu az takowy nie powstanie, bedziemy zmuszeni pokrywac koszty z wlasnej kieszeni i oczywiscie z tego co rzucicie na tace. |
![]() |
|
| ved |
24.01.2008 - 18:08
|
No ja mowie ze 1eur = 1 piwo (4-5zl w lokalu:>)
Mysle ze znalazloby sie chetnych zeby bulic;> |
![]() |
|
| Puma |
24.01.2008 - 18:16
|
Bez planu jak opłacić serwer miesięcznie to tak akcja jest do niczego. Zamiast podbudować userów to zniechęcacie. Wpierw opracujcie sensowny plan a potem dopiero proście o wsparcie. Nikt nie będzie co miesiąc płacił za serwer.
Czyli 150 piw co miesiąc...nie ma siły żeby tyle userów było chętnych miesięcznie. Ten post edytował Puma 24.01.2008 - 18:18 |
![]() |
|
| Keleos |
24.01.2008 - 18:31
|
Puma - setup jest JEDNORAZOWY jak mniemam.. samo słowo setup to sugeruje ; )
Utrzymanie serwera to 50 piw ; ) Rzeczywiście, plan musi być, bo żeby ciągnąć z kieszeni 'cywilów' to to krótkoterminowe rozwiązanie... Reklamy, jasne.. ale proszę, na WWW, a nie w komunikatorze ; ) [chociaż zapewne setki z ans i tak używają adblocka i reklam nie widzą, no ale cóż, można zrobić sobie wyjątek i klikać z uporem maniaka w addclicki] |
![]() |
|
| LooL |
24.01.2008 - 18:36
|
|
Może jakiś sponsor ?
|
![]() |
|
| Bandit |
24.01.2008 - 19:52
|
W zasadzie sponsor nigdy nie da Ci w ciemno pieniędzy to raz, dwa, że wątpie, aby znalazło się dużo sponsorów na taki projekt, a 3 to, to, że jak by nie zrobić to pierwszą ratę musi opłacić autor lub nie bójmy się tego określenia współautorzy, mam tu na myśli nas, forumowiczów, każdy z nas ma jakiś swój wkład w projekt. Kasa ode mnie będzie dopiero 10 :-(
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 3.09.2010 - 01:34 |