Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zasady postowania na forum Wtyczki

Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.

Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.

Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!

> kMigacz, Miganie scroll lockiem
Olórin
post 18.02.2004 - 18:57
Post #1

konnekted people

Wtyczka do pobrania tu: kMigacz 0.1

Poszukiwana: ikonka do konfiga smile.gif

Nowa wersja: kMigacz 0.6
User is offline
Go to the top of the page
+Quote Post
9 Stron V « < 5 6 7 8 9 >  
Reply to this topicStart new topic
Odpowiedzi(120 - 139)
zimaq
post 2.08.2006 - 17:13
Post #121

Ekspert

To jeszcze do tego pikanie głośniczkiem systemowym i sobie zrobię disco happy.gif

A tak serio, może checkbox w opcjach, zamiast radio? wink.gif
User is offline
+Quote Post
saCOOL
post 2.08.2006 - 17:33
Post #122

Ekspert

A ja bym na przykład chciał, żeby wtyczka robiła mi na klawiaturze specjalną diodkę, która by migała na kolorowo w rytm mojego bicia serca.

[serio mode on]
Teraz działa dobrze, wszystko gitez..
Dziwne w sumie trochę, bo jak przełączam okna (F1, F2..), to muszę kliknąć na oknie wpisywania wiadomości, żeby przestała migać. No ale i tak jest świetna. W końcu ma służyć do sprawdzania, czy ktoś pisał do nas, bez potrzeby włączania monitora smile.gif..
[serio mode off]
User is offline
+Quote Post
Aule
post 2.08.2006 - 17:41
Post #123

Przybysz z Valinoru

Przecież pikanie głośniczkiem jest w K+.
User is offline
+Quote Post
zhvir
post 3.08.2006 - 19:28
Post #124

Ekspert

Ja też mam propozycję usprawnienia wtyczki... proszę mnie nie besztać bo to już będzie prawie jak toster wink.gif

Wiadomo że najlepiej wtyczka sprawdza się podczas grania w jakieś gry np. Call of Duty smile.gif gdy niepożądane jest aby jakiekolwiek dźwięki przeszkadzały w rozgrywce. Wtedy jedyną akceptowaną przeze mnie informacją, że ktoś coś napisał jest właśnie miganie. Fajnie by było gdyby każdemu kontaktowi dało się przypisać określoną kombinację migania (wykorzystując propozycję GuZiKa, którą tak ładnie opisał potem Aule tongue.gif) Wtedy wiedziałbym czy pisze do mnie ktoś ważny czy mogę sobie darować sprawdzanie.

Ten post edytował zhvir 3.08.2006 - 19:29
User is offline
+Quote Post
daroc
post 5.08.2006 - 13:41
Post #125

Gaduła

Już zrezygnowałem z migacza. Nie działał mi przez dobrych paru miesięcy. Teraz po ostatniej aktualizacji centralek update pobrałem migacza i znowu nic... ^^ Dopiero po pobraniu tej najnowszej wersji z tego wątku zaczął działać.
Irytuje mnie jednak jedna rzecz. Zdarza się, że scroll lock (innych lampek nie próbowałem) po powiadamianiu o przyjściu wiadomości i otwarciu jej, pozostaje włączony (mimo że początkowo był wyłączony).
Moje ustawienia:
[ ] reaguj na wiadomości
[x] nie reaguj na ...
650 interwał
[ ] reaguj na zmiany statusu
[x] nie reaguj na ...
200 interwał
4 ilość
[*] scroll lock

Miganie na przyjście wiadomości i przy zmianie statusu mam ustawione tylko dla jednego kontaktu na tak.

Swoją drogą mimo że mam zaznaczone, aby nie powiadamiać o zmianie statusu w aktwynym oknie, to i tak (dla tego jednego kontaktu) ciągle podczas rozmowy mi miga, gdy kontakt zmieni opis.
I tutaj jeszcze jedna uwaga: w ustawieniach dla kontaktu oprócz opcji powiadamiania o zmianie statusu, powinna być jeszcze opcja dot. zmiany opisu (w sumie to samo dotyczy ogólnych ustawień).
User is offline
+Quote Post
Aule
post 5.08.2006 - 15:37
Post #126

Przybysz z Valinoru

Na centralce wersja, w której jest to już naprawione, oznaczona 0.6.1
User is offline
+Quote Post
Limak_pl
post 6.08.2006 - 15:54
Post #127

Cicho-ciemny
*

Witam

Wczoraj miałem pisać o problemie z ciągle świecącym się scroll lock'iem ale mi sie zapomniało. Dziś tu zajrzałem i widzę że nie tylko ja miałem taki problem a że wyszła poprawiona wersja to ja zainstalowałem...
Początkowo sądziłem, że już jest wszystko ok, ale jednak nadal scroll lock się świeci zamiast zgasnąć... tak jest gdy ustawię interwał 500 albo 250.
User is offline
+Quote Post
Aule
post 6.08.2006 - 18:46
Post #128

Przybysz z Valinoru

To wraca do stanu sprzed migania(symuluje naciśnięcie przycisku parzysta liczbę razy), więc jeżeli przed miganiem przycisk był włączony, to będzie włączony i po miganiu.
User is offline
+Quote Post
Limak_pl
post 6.08.2006 - 19:54
Post #129

Cicho-ciemny
*

No właśnie problem polega na tym, że przed miganiem przycisk nie był włączony. Scroll Lock'a zawsze mam wyłączonego.
User is offline
+Quote Post
daroc
post 6.08.2006 - 20:31
Post #130

Gaduła

Zgadza się, mam tak samo (o czym pisałem parę postów wyżej).
Może jest to spowodowane jednoczesnym miganiem na zmianę statusu i przyjście wiadomości?

Ten post edytował daroc 6.08.2006 - 20:32
User is offline
+Quote Post
Limak_pl
post 6.08.2006 - 20:47
Post #131

Cicho-ciemny
*

Ta możliwość odpada ponieważ mam wyłączone miganie podczas zmiany statusów. Mam włączoną jedynie opcje migania po przyjściu wiadomości oraz wyłączona opcje z aktywnym oknem.
User is offline
+Quote Post
Abraxas
post 6.08.2006 - 22:25
Post #132

Gaduła

Potwierdzam. U mnie również nie wraca do stanu przed miganiem. Zarówno Scroll Lock jak i Num Lock.
User is offline
+Quote Post
Aule
post 6.08.2006 - 22:40
Post #133

Przybysz z Valinoru

Wraca, wraca, ale tylko, jeżeli wiadomość zostanie odebrana gdy lampka ma przeciwny stan.
Heh, teraz już powinno być dobrze(0.6.2)
User is offline
+Quote Post
ar2oor
post 8.08.2006 - 08:28
Post #134

Gaduła

czy miganie tą nową wersją Caps Lockiem "WyWoŁuJe TaKi EfEkt" ?
User is offline
+Quote Post
dulek000
post 8.08.2006 - 08:43
Post #135

Ekspert

Mhm, wtyczka symuluje naciśnięcie klawisza.
User is offline
+Quote Post
daroc
post 8.08.2006 - 14:50
Post #136

Gaduła

Polecam ScrollLock. Szczerze mówąc jeszcze nigdy nie korzystałem z funkcjonalności tego przycisku.
Miganie NumLocka również będzie przeszkadzało, gdy będziesz próbował pisać coś na klawiaturze numerycznej.
User is offline
+Quote Post
zimaq
post 8.08.2006 - 15:07
Post #137

Ekspert

To jak juz ktoś się zabrał za wtyczkę to może można by było dodać przełącznik Migaj/Nie migaj na toolbarze albo w menu wtyczek ? ;-)
User is offline
+Quote Post
aku
post 8.08.2006 - 16:19
Post #138

Cicho-ciemny
*

Witam. Milo mnie zaskoczyl fakt, ze nowa wersja migacza dziala wink.gif (ostatnia, ktora u mnie dzialala byla 0.4). Jednak problem opisany wyzej z niewylaczajaca sie dioda nadal istnieje w najnowszej wersji 0.6.2. Zazwyczaj dziala dobrze jednak co jakis czas dioda nie wylacza sie po odebraniu wiadomosci. Nie mozna by tego zrobic tak, by zawsze gasic diode przy odebraniu wiadomosci? Ewentualnie zrobic to jako opcje by nie draznic ludzi uzywajacych scroll-locka (sa tacy?).
User is offline
+Quote Post
bakerss
post 8.08.2006 - 18:01
Post #139

Zaawansowany

QUOTE(zimaq @ 8.08.2006 - 16:11) *

To jak juz ktoś się zabrał za wtyczkę to może można by było dodać przełącznik Migaj/Nie migaj na toolbarze albo w menu wtyczek ? ;-)

excl.gif excl.gif excl.gif koniecznie rolleyes.gif
User is offline
+Quote Post
wojbie
post 8.08.2006 - 18:31
Post #140

Początkujący
**

tylko z wyborem czy się chce mieć ten przełącznik czy nie
User is offline
+Quote Post
9 Stron V « < 5 6 7 8 9 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Aktualny czas: 9.09.2010 - 00:10