Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
![]() ![]() |
| zimaq |
2.08.2006 - 17:13
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jeszcze do tego pikanie głośniczkiem systemowym i sobie zrobię disco
A tak serio, może checkbox w opcjach, zamiast radio? |
![]() |
|
| saCOOL |
2.08.2006 - 17:33
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja bym na przykład chciał, żeby wtyczka robiła mi na klawiaturze specjalną diodkę, która by migała na kolorowo w rytm mojego bicia serca.
[serio mode on] Teraz działa dobrze, wszystko gitez.. Dziwne w sumie trochę, bo jak przełączam okna (F1, F2..), to muszę kliknąć na oknie wpisywania wiadomości, żeby przestała migać. No ale i tak jest świetna. W końcu ma służyć do sprawdzania, czy ktoś pisał do nas, bez potrzeby włączania monitora [serio mode off] |
![]() |
|
| Aule |
2.08.2006 - 17:41
|
![]() Przybysz z Valinoru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przecież pikanie głośniczkiem jest w K+.
|
![]() |
|
| zhvir |
3.08.2006 - 19:28
|
Ja też mam propozycję usprawnienia wtyczki... proszę mnie nie besztać bo to już będzie prawie jak toster
Wiadomo że najlepiej wtyczka sprawdza się podczas grania w jakieś gry np. Call of Duty Ten post edytował zhvir 3.08.2006 - 19:29 |
![]() |
|
| daroc |
5.08.2006 - 13:41
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
Już zrezygnowałem z migacza. Nie działał mi przez dobrych paru miesięcy. Teraz po ostatniej aktualizacji centralek update pobrałem migacza i znowu nic... ^^ Dopiero po pobraniu tej najnowszej wersji z tego wątku zaczął działać.
Irytuje mnie jednak jedna rzecz. Zdarza się, że scroll lock (innych lampek nie próbowałem) po powiadamianiu o przyjściu wiadomości i otwarciu jej, pozostaje włączony (mimo że początkowo był wyłączony). Moje ustawienia: [ ] reaguj na wiadomości [x] nie reaguj na ... 650 interwał [ ] reaguj na zmiany statusu [x] nie reaguj na ... 200 interwał 4 ilość [*] scroll lock Miganie na przyjście wiadomości i przy zmianie statusu mam ustawione tylko dla jednego kontaktu na tak. Swoją drogą mimo że mam zaznaczone, aby nie powiadamiać o zmianie statusu w aktwynym oknie, to i tak (dla tego jednego kontaktu) ciągle podczas rozmowy mi miga, gdy kontakt zmieni opis. I tutaj jeszcze jedna uwaga: w ustawieniach dla kontaktu oprócz opcji powiadamiania o zmianie statusu, powinna być jeszcze opcja dot. zmiany opisu (w sumie to samo dotyczy ogólnych ustawień). |
![]() |
|
| Aule |
5.08.2006 - 15:37
|
Na centralce wersja, w której jest to już naprawione, oznaczona 0.6.1
|
![]() |
|
| Limak_pl |
6.08.2006 - 15:54
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Witam
Wczoraj miałem pisać o problemie z ciągle świecącym się scroll lock'iem ale mi sie zapomniało. Dziś tu zajrzałem i widzę że nie tylko ja miałem taki problem a że wyszła poprawiona wersja to ja zainstalowałem... Początkowo sądziłem, że już jest wszystko ok, ale jednak nadal scroll lock się świeci zamiast zgasnąć... tak jest gdy ustawię interwał 500 albo 250. |
![]() |
|
| Aule |
6.08.2006 - 18:46
|
To wraca do stanu sprzed migania(symuluje naciśnięcie przycisku parzysta liczbę razy), więc jeżeli przed miganiem przycisk był włączony, to będzie włączony i po miganiu.
|
![]() |
|
| Limak_pl |
6.08.2006 - 19:54
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
No właśnie problem polega na tym, że przed miganiem przycisk nie był włączony. Scroll Lock'a zawsze mam wyłączonego.
|
![]() |
|
| daroc |
6.08.2006 - 20:31
|
Zgadza się, mam tak samo (o czym pisałem parę postów wyżej).
Może jest to spowodowane jednoczesnym miganiem na zmianę statusu i przyjście wiadomości? Ten post edytował daroc 6.08.2006 - 20:32 |
![]() |
|
| Limak_pl |
6.08.2006 - 20:47
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Ta możliwość odpada ponieważ mam wyłączone miganie podczas zmiany statusów. Mam włączoną jedynie opcje migania po przyjściu wiadomości oraz wyłączona opcje z aktywnym oknem.
|
![]() |
|
| Abraxas |
6.08.2006 - 22:25
|
Potwierdzam. U mnie również nie wraca do stanu przed miganiem. Zarówno Scroll Lock jak i Num Lock.
|
![]() |
|
| Aule |
6.08.2006 - 22:40
|
Wraca, wraca, ale tylko, jeżeli wiadomość zostanie odebrana gdy lampka ma przeciwny stan.
Heh, teraz już powinno być dobrze(0.6.2) |
![]() |
|
| ar2oor |
8.08.2006 - 08:28
|
czy miganie tą nową wersją Caps Lockiem "WyWoŁuJe TaKi EfEkt" ?
|
![]() |
|
| dulek000 |
8.08.2006 - 08:43
|
Mhm, wtyczka symuluje naciśnięcie klawisza.
|
![]() |
|
| daroc |
8.08.2006 - 14:50
|
Polecam ScrollLock. Szczerze mówąc jeszcze nigdy nie korzystałem z funkcjonalności tego przycisku.
Miganie NumLocka również będzie przeszkadzało, gdy będziesz próbował pisać coś na klawiaturze numerycznej. |
![]() |
|
| zimaq |
8.08.2006 - 15:07
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jak juz ktoś się zabrał za wtyczkę to może można by było dodać przełącznik Migaj/Nie migaj na toolbarze albo w menu wtyczek ? ;-)
|
![]() |
|
| aku |
8.08.2006 - 16:19
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Witam. Milo mnie zaskoczyl fakt, ze nowa wersja migacza dziala
|
![]() |
|