Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Zasady postowania na forum Wtyczki

Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.

Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.

Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!

> Olew.k, Ignorowanie
Aule
post 21.02.2004 - 15:05
Post #1

Przybysz z Valinoru

To jest moja druga wtyczka. Służy ona do ignorowania, ale ze strony programu, a nie servera. Opcja olewnia jest w Więcej->Więcej na samym dole.
Dawajcie jakies propozycje poprawek laugh.gif

Załączony/e plik/i
Dodany plik  kOlej.zip ( 26,97k ) Liczba pobrań: 614
Dodany plik  kOlej.zip ( 27,51k ) Liczba pobrań: 970
User is offline
Go to the top of the page
+Quote Post
14 Stron V  1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
Odpowiedzi(1 - 19)
drivex
post 21.02.2004 - 16:04
Post #2

Zaawansowany

QUOTE(pz16)
To jest moja druga wtyczka. Służy ona do ignorowania, ale ze strony programu, a nie servera. Opcja olewnia jest w Więcej->Więcej na samym dole.
Dawajcie jakies propozycje poprawek laugh.gif

zajebi.... biggrin.gif tylko powinno byc cos takiego ze jak sie oleje kogos to powinno mu wysylac jakiegos teksiora np odwal sie albo co i:) ktory oczywiscie mozna sobie ladnie skonfigurowac biggrin.gif
User is offline
+Quote Post
bakerss
post 21.02.2004 - 16:06
Post #3

Zaawansowany

hehe Olej biggrin.gif Na początku nie skumałem o co chodzi, jaki olej ? :twisted:
User is offline
+Quote Post
Aule
post 21.02.2004 - 16:13
Post #4

Przybysz z Valinoru

Postaram się :wink:
I tak dla hao, UNK'a i Olórina życie zatruwam, ale co tam tongue.gif
User is offline
+Quote Post
shw
post 21.02.2004 - 17:18
Post #5

Ekspert

wlaczenie olewania troche glupio zrobione - nie ma pod prawym przyciskiem nawet... tylko trzeba grzebac w opcjach...
2 - proponowalbym mozliwosc 'olewania' np. zmian statusow - to jest very good idea, bo jak ktos jest dziwny i ma cyklicznie zmieniajacy sie status (albo np. piosenki leca), to troche nerwi jak co chwila wyskakuje knotify ze zmiana jego statusu.
zaznaczanie olweania jakims dodatkie w przy ikonce (tak jak np. jest z ignorowaniem, albo subskrypcja w kjabberze)
to tak na szybko tyle
pomysl dobry, wymaga dopracowania i bedzie to jedna z wtyczek, ktora na stale zagosci u mnie w konnekcie
User is offline
+Quote Post
Aule
post 21.02.2004 - 18:56
Post #6

Przybysz z Valinoru

Ok. Jest nowa wersja. Można dodawać tekst odsyłany spowrotem.
Co do opcji w menu to juz chciałemją robić, zle nie wyszło, a Hao jest głuchy na moje proźby, gdy prosze Go żeby mi powiedział to nic nie mówi.
User is offline
+Quote Post
gilek
post 21.02.2004 - 19:01
Post #7

Zaawansowany

troche durnowate, że tak się wypowiem :] bez sensu jest te okienko [xxxxx coś napisał:...] jak kogoś ignoruje to po co mi wiadomość, że coś do mnie wysłał? :\ ale ogólnie pomysł jest niezły :]
User is offline
+Quote Post
Aule
post 21.02.2004 - 19:16
Post #8

Przybysz z Valinoru

laugh.gif To okienko to było dla mojej wygody, żeby sprawdzic czy ktoś coś wysyła. Ale z tego co pamięm to jest jako opcja.
User is offline
+Quote Post
drivex
post 21.02.2004 - 19:27
Post #9

Zaawansowany

QUOTE(pz16)
laugh.gif To okienko to było dla mojej wygody, żeby sprawdzic czy ktoś coś wysyła. Ale z tego co pamięm to jest jako opcja.

ja bym dodal jeszcze cos takiego : jak ktos jest ignorowany to niech knotify mowi ze np uzyszkodnik xxx pisze cos ale jest ignorowany, druga prosba to to zeby mozna bylo sobie wlaczyc opcje logowania do historii czyli zalozmy kogos ignorujemy ale potem chcemy zobaczyc co pisal smile.gif pozdro
User is offline
+Quote Post
UNK
post 21.02.2004 - 20:10
Post #10

Zaawansowany

pz16 musisz zrozumiec ze hao ma troche roboty a pomaganie jeszcze dodatkowo komus kto pisze wtyczke moze bcy troche uciazliwe (wiem cos na temat pomagania innym ludziom i wiem jak to czasami wqrza i daltego potrafie zrozumiec hao ze czasami nei opdisuje, albo odpisuje bo kilku minutach godzinach tongue.gif)
co do opcji w menu to troche poskakac po sdk'a troche pomyslec i powinno byc, mi szczerze mowiac cos nei bardzo to wychodzilo ale lepiej jest jak jest to w okienku Wiecej o bo nie zasmieca podrecznego menu niepotrzebnymi pozycjami :-)
User is offline
+Quote Post
Aule
post 21.02.2004 - 20:25
Post #11

Przybysz z Valinoru

Hehe. To był sarkazm. Toż wiem o tym i wiem, że mu przeszkadzam, ale co ja mam zrobić? W ściane łbem bić, żeby pomysł wpadł?? Olórina pytałem, ale on se pojechał, Ciebie UNK też zresztą pytałem.

edit1:

Bardzo prosiłbym twórce naglowków, żeby zamiast:
CODE
const static unsigned int nazwa = 1;

wstawiali:
CODE
#if _MSC_VER == 1200
   enum {nazwa = 1};
#else
   const static unsigned int tiStatus = 1;
#endif

bo w VS 6 to przypisanie powoduje błędy, które da sie naprawić właśnie w ten sposób. Mam nadzieje, że zostanie to tak rozwiązane w następnej wesji SDK.

edit2:

Zrobiłem new wersje. W opcjach jest do wybrania, czy info ma byc przez notify, czy przez okienko, czy wogle go ma nie być. Wersjia pośrednia była, ale w międzyczasie nauczyłems e robić comboxy

Załączony/e plik/i
Dodany plik  kOlej.zip ( 27,76k ) Liczba pobrań: 204
User is offline
+Quote Post
k!dman
post 21.02.2004 - 22:37
Post #12

Już-trochę-lepiej

...a jakby jeszcze byla mozliwosc ignorowania konferencji...smile.gif
User is offline
+Quote Post
Versago
post 21.02.2004 - 22:37
Post #13

Już-trochę-lepiej

Mam pytanko, wtyczka jest jak najbardziej uzyteczna zwlaszcza ze ostatnio u znajomych z mojej listy pojawila sie mania rozmawiana przez statusy, co przy k.notify moze byc naprawde upierdliwe, ale do rzeczy, nie wiem czy @pz16 i @Olórin by sie zgodzili, ale moze dalo by sie ja podpiac pod k.dodatki ? siedza one i tak sobie przy klikaniu na kontakt pod PPM i chyba bylo by wygodniej, stamtad do niej siegac ? Bron boze nie chce w niczym umniejszac pracy autora k.olej ale to nie wielka wtyczka, a k.dodatki moglby byc wlasnie zbiorem takich uzytecznych malenst.
User is offline
+Quote Post
shw
post 21.02.2004 - 22:59
Post #14

Ekspert

a ja nie umiejszam wtyki olorina (uzywam jej w koncu smile.gif)
ale moze ktos nie chciec kdodatkow (ktore raczej moga sie znacznie jeszcze rozrosnac), a tylko k.olej...
chyba lepiej wiecej wtyczek == wiekszy wybor co chcemy wepchac do pamieci, a co nie.
a jak widac k.olej jeszcze moze sie tez niezle rozbudowac...
User is offline
+Quote Post
Aule
post 22.02.2004 - 00:19
Post #15

Przybysz z Valinoru

To może wtyka do kDodatków? Nie wime jak to będzie działać jak ktos nie będzie miał kDodatków.
User is offline
+Quote Post
Versago
post 22.02.2004 - 01:10
Post #16

Już-trochę-lepiej

Nie bylo tematu, qrcze nie pomyslalem jakby to mialo dzialac kiedy ktos nie uzywa k.dodatkow, sam sie tak do nich przyzwyczailem ze juz traktuje je jako integralna czesc K i przez mysl mi nie przeszlo ze ktos moze ich nie miec wink.gif moj blad, po za tym jako osobna wtyka rzeczywiscie jest lepiej, tak jak napisal @shw, kazdy ma wybor. Wiec teraz zaczekam tylko jak bedzie po PPM.
User is offline
+Quote Post
drivex
post 22.02.2004 - 03:39
Post #17

Zaawansowany

a ja zrobilem ikonke biggrin.gif moze sie przyda...

Załączony/e plik/i
Dodany plik  kOlej.zip ( 7,86k ) Liczba pobrań: 205
User is offline
+Quote Post
Aule
post 22.02.2004 - 11:36
Post #18

Przybysz z Valinoru

Ok zara dodaje ikonke. Dla mnie lux. biggrin.gif
No i oczywiście nowa wersja smile.gif

Załączony/e plik/i
Dodany plik  kOlej.zip ( 36,21k ) Liczba pobrań: 190
User is offline
+Quote Post
drivex
post 22.02.2004 - 12:14
Post #19

Zaawansowany

QUOTE(pz16)
Ok zara dodaje ikonke. Dla mnie lux. biggrin.gif
No i oczywiście nowa wersja smile.gif

no i jest grejt super extra biggrin.gif naprawde fajna wtyka
User is offline
+Quote Post
Aule
post 22.02.2004 - 12:48
Post #20

Przybysz z Valinoru

biggrin.gif I znów nowa wersja...
Hehe, za szybko nowe wersje robie, bo Hao nie nadąża z dodawaniem ich do katalogu laugh.gif

Załączony/e plik/i
Dodany plik  kOlej.zip ( 36k ) Liczba pobrań: 260
User is offline
+Quote Post
14 Stron V  1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:27