Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| Aule |
21.02.2004 - 15:05
|
![]() Przybysz z Valinoru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jest moja druga wtyczka. Służy ona do ignorowania, ale ze strony programu, a nie servera. Opcja olewnia jest w Więcej->Więcej na samym dole.
Dawajcie jakies propozycje poprawek Załączony/e plik/i
kOlej.zip ( 26,97k )
Liczba pobrań: 614
kOlej.zip ( 27,51k )
Liczba pobrań: 970 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| zhvir |
20.09.2006 - 20:10
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wtedy ignorujesz normalnie bez używania olew.ki a następnie kasujesz gości z listy :>
|
![]() |
|
| Mucha |
20.09.2006 - 20:34
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko ze wtedy GetToKnow (dla gg) moze ci caly czas dodawac te osoby do listy jesli cie nie usuna
|
![]() |
|
| pan_speedy |
20.09.2006 - 22:44
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
QUOTE wtedy ignorujesz normalnie bez używania olew.ki a następnie kasujesz gości z listy :> Aha, czyli rozumiem, że ta opcja w menu kontekstowym o nazwie 'ignoruj' nie jest integralną częścią wtyczki olew.k ? :> Jaki jest wtedy efekt opisanego przez zhvir'a działania? Rozumiem, że do mnie nie będą dochodziły wiadomości z wybranego numeru, ale czy ignorowanemu użytkownikowi będzie się wysyłała jakaś wiadomość z komunikatem, czy też nie? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam serdecznie. |
![]() |
|
| Aule |
21.09.2006 - 16:46
|
Nie, ignorowany użytkownik będzie widział poprzez ikonkę, że jest ignorowany, żadne wiadomości nie przychodzą.
|
![]() |
|
| zhvir |
21.09.2006 - 19:10
|
mozna też połączyć działanie olew.ki i wtyczki metaK
stosujesz ciche ignorowanie olew.ką, a w metaKu zapodajesz ukrywanie kontaktu... tak mi sie wydaje, że to by działało |
![]() |
|
| Yazhubal |
31.12.2006 - 16:22
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
U mnie wtyczka olew.k nie działa dla sieci aqq. Dzieje się tak tylko u mnie czy u wszystkich użytkowników?
|
![]() |
|
| Radek |
29.01.2007 - 16:41
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym wspomnieć o trzech problemach jakie zaobserwowałem w Olewce. 1. Ikona Olewka/GG na zakładce Tabletki nie odświeża się prawidłowo tzn: kiedy zaznaczę opcję "ciche ignorowanie" u danej osoby to prawidłowo zmienia się ikona "słoneczko" na "Olewkową" tylko w oknie kontaktów i na belce w oknie rozmowy, natomiast ta z zakładki pozostaje bez zmian. ![]() To samo dzieje się gdy zmieniam opcję w drugą stronę. Jedynie po restarcie programu lub przeskoczeniu na sąsiednią zakładkę i powrót na nią daje właściwy rezultat. Dodam jeszcze, że przy "kombinowaniu" ze zmianą ignorowania z poziomu zakładki, niektóre ikony z belki w oknie rozmowy potrafią zniknąć. tabletKa wersja 1.6.2.259 olewK wersja 0.1.8.38 2. Wiadomości od osoby ignorowanej pojawiają się w histori w folderze: Usunięte\nie obsłużone ale czasem także w Usunięte\ignorowani po cichu. Nie doszedłem od czego zależy do którego z nich zostanie zapisana wiadomość i tym samym czy to jest błąd wtyczki czy moja niewiedza 3. Przy ignorowaniu wszystkich, w oknie kontaktów przy ikonach nie ma zaznaczenia, które informowałoby o tym stanie (oczywiście poza wiadomością kNotify - tak mam w konfiguracji). Chodzi mi o widok jaki pojawia się po aktywowaniu opcji "ukryj dla wszystkich" we wtyczce aKtywny. Moim zdaniem tak właśnie powinno to wygladać. Natomiast w aKtywnym możnaby te czerwone trójkąciki zastąpić np. żółtymi Pozdrawiam Radek |
![]() |
|
| raben |
3.02.2007 - 14:12
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
odp. AD.1 Przesuń kStyle na liście wtyczek na sam dół powinno pomóc .. (alt lewy i strzałką w dół)
|
![]() |
|
| Radek |
5.02.2007 - 00:07
|
|
Kurka, niestety nic to nie dalo
Nadal ikona na zakładce odświeża się tak jak powinna tylko po kliknięciu na nią. Mam nadzieję, że Aule wciągnie te detale na listę "do naprawy" Dzięki za zainteresowanie raben. Pozdrawiam. |
![]() |
|
| keeveek |
12.02.2007 - 18:42
|
przydałoby się, żeby wtyczka wyłączała swoje działanie w momencie, kiedy napiszemy do olewanej osoby..
|
![]() |
|
| mik01aj |
15.02.2007 - 19:46
|
![]() Cicho-ciemny ![]() |
... 2. Wiadomości od osoby ignorowanej pojawiają się w histori w folderze: Usunięte\nie obsłużone ale czasem także w Usunięte\ignorowani po cichu. Nie doszedłem od czego zależy do którego z nich zostanie zapisana wiadomość i tym samym czy to jest błąd wtyczki czy moja niewiedza ... U mnie te rozmowy się nigdzie nie zapisują, a sprawdzałem już chyba wszystkie możliwe opcje i w historii przeszukałem wszystko i też nic nie ma. Wygląda mi to na błąd wtyczki... Może ktoś komu to działa wysłałby swój config i bym sprawdził czy wtedy działa.... A co do kończenia pracy wtyczki przy napisaniu wiadomości to też imho jest dobry pomysł. PS To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich Ten post edytował mik01aj 15.02.2007 - 22:29 |
![]() |
|
| Macius_Z |
5.03.2007 - 20:56
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Witam
czy jest taka możliwość, by ustawiać "dedykowane" statusy na gg? tzn. chciałbym, żeby mój status dla jednej osoby był inny niż dla reszty kontaktów. z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam |
![]() |
|
| saCOOL |
5.03.2007 - 23:03
|
Zły dział, zły temat na takiego posta. Nie korzystasz z wyszukiwarki ani nie czytasz istniejących już tematów... To bardzo niedobrze
Problem poruszany tysiące razy, nie będę szukał linków, lecz powiem jedynie: Nie jest to absolutnie możliwe, wynika natomiast z ograniczeń protokołu. Tylko i wyłącznie od nich zależy, czy będzie to możliwe w przyszłości. Pisz do nich jakby coś :>. Sprostowanie: jest możliwe pojawianie się dla wybranych osób jako Niedostępny, dzięki opcji Tylko Dla Znajomych. Ten post edytował saCOOL 5.03.2007 - 23:06 |
![]() |
|
| Amser |
18.04.2007 - 22:59
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
WItam,
czy da sie tak ustawic te wtyczke zeby po nacisnieciu Ignoruj wszystkich - ignorowalo tylko te osoby z ktorymi nie piszemy (nie mamy otwartych okien) lub inaczej zeby po kliknieciu na liscie prawym przyciskiem myszy byla opcja wylaczenia dla wybranych osob olew.k'i przy wlaczonym trybie masowego ignorowania? Przydalaby mi sie taka opcja bo czasami chcemy na spokojnie porozmawiac z jedna osoba bez upierdliwych okienek ktore czasem wyskakuja lub mrugaja gdy ktos inny do nas pisze. Ten post edytował Amser 18.04.2007 - 23:00 |
![]() |
|
| Banan |
24.05.2007 - 19:39
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
Wybaczcie, że odkopuję, ale jest problemik - proszę niech ktoś zmirroruje na parę chwil wersję 0.1.8.38, bo strona Aule się rozsypała...
EDIT: Oczywiście na centralkach leży 0.1.7... BTW: Wziąłby się ktoś wreszcie za te centralki - 50% wtyków jest tam w starszych wersjach. Jak brakuje rąk do pracy to piszę się na ochotnika. Ten post edytował Banan 25.05.2007 - 00:13 |
![]() |
|
| Aule |
25.05.2007 - 06:48
|
Strona sie nie rozsypała, został przekroczony limit transferu. Swoją drogą wyczuwam tu chęć zarobku livenetu, bo jak na tak małej stronce można wykorzystać limit 2,5GB i to w ciągu 7 pierwszych dni miesiąca?... Poczekajcie do pierwszego i zacznie działać.
A do centralek to każdy chcący i piszący ma do nich dostęp, w tym ja. |
![]() |
|
| IronFist |
16.01.2008 - 16:04
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
nie zapisuja mi sie wiadomosci w historii
ustawilem i zaptaszylem wszytko by sie zapisywalo ale nic to nie daje gdzie sie powinno zapisywac? Jak to naprawic? |
![]() |
|
| kmieciu2003 |
10.04.2008 - 17:49
|
|
Witam. Czy istnieje opcja "olewania" wszystkich numerów z poza listy?
|
![]() |
|
| WRON3k |
10.04.2008 - 19:07
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
K->Ustawienia->Interfejs->Wiadomości->Spoza Listy
(jakby nie było tej opcji to zmień w ustawieniach stopień zaawansowania na wyższy |
![]() |
|
| kmieciu2003 |
14.04.2008 - 21:08
|
|
Nie cytujemy poprzedniego posta
Wielkie dzięki tutaj nie szukałem |
![]() |
|
![]() ![]() |