Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| Mucha |
18.08.2009 - 20:00
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obsługa protokołu GG w wersji 8.x (Nowe Gadu, GG 10) - wersja wtyczki 1.0.21.0:
GG8.rar ( 242,48k )
Liczba pobrań: 4738
Known bugs: - brak opcji "pokazuj linki od nieznajomych" powoduje że linki od osób przed którymi ukrywamy status są usuwane przez serwer gg - wiadomości są wysyłane w HTMLu, więc używanie symboli specjalnych w wiadomości ( < > & ) może doprowadzić do niewyświetlenia wiadomości u odbiorcy - na niektórych systemach fragment zrzutu ekranu źle się zaznacza, nie ma ramki (to nie bug, po prostu jej nie ma) - wtyczka nie współpracuje z kMigaczem (Can't read 38 przy tworzeniu bądź odbieraniu konferencji) - na Win7 podobno nie wyświetlają się obrazki jeśli katalog z profilem znajduje się w Documents and Settings, to akurat nie jest wina gg8, tylko uprawnień - gdy czekamy na akceptację pliku to nie możemy wysyłać wiadomości Ikonki ze starej wtyczki (kStyle):
old_konnekt.rar ( 26,45k )
Liczba pobrań: 769Ten post edytował Wąsky 25.02.2010 - 09:39 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| bakerss |
8.09.2009 - 20:24
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ludzie, zamieszczajcie logi, a nie jakieś screeny, żeby Mucha wiedział o co chodzi, logi dostępne w folderze Konnekt\data\log i ostatni używany log.
|
![]() |
|
| mariush |
8.09.2009 - 23:16
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy tylko mi, czy wszystkim nie działa wyświetlanie na liście kontaktów niedostępnych najpierw osób z opisem, a potem reszty? Wszystkie kontakty są teraz ustawione alfabetycznie, niezależnie czy mają opis czy nie.
|
![]() |
|
| WRON3k |
9.09.2009 - 02:12
|
zgadza się, filtrowanie też nie działa :]
|
![]() |
|
| Mucha |
9.09.2009 - 13:22
|
|
QUOTE Co nie zmienia faktu, że log za dużo nie mówi, a screenshot już tak. Ale obawiam się, że jest to raczej bug w kIEView, dlatego też być może niedługo zacznę prace nad nowym pluginem, który będzie korzystać z webkita. To nie jest błąd kIEView, log mówi, że libgadu odebrało obrazek, problem w tym że albo jest on uszkodzony (jakiś pakiet zgubił się przy odbiorze) albo nie został zapisany. Zobacz czy w katalogu konnekt/profiles/twoj/imgcache zostal stworzony plik d11d882700011a44, dzieje się tak zawsze czy czasami?zgadza się, filtrowanie też nie działa :] Działa, tak jak powinno. Pozycja kontaktu na górze listy świadczy o jego "dostępności", jeśli kontakt ma ustawiony opis przy podłączeniu do serwera to równie dobrze mógł go ustawić tydzień temu. Jeśli dostaniemy info o zmianie opisu w czasie połączenia to kontakt na pewno jest "dostępny" i powędruje na górę.A co do Twojego logu to esencja wygląda tak: CODE ## [Gadu-Gadu] session thread start Na przyszłość zamieszczaj logi w załącznikach, pokaż lepiej gadulog.txt z folderu Konnekta, tam są zapisywane pakiety które są wysyłane do serwera przy próbie łączenia. A to pokazywanie linków od nieznajomych to jednak zrobię bo dzisiaj odkryłem, że jak przed kimś ukrywamy status to nie możemy od niego odebrać linka ## [Gadu-Gadu] disconnect() sesja->state != GG_STATE_CONNECTED ## [Gadu-Gadu] session thread end |
![]() |
|
| tom3q |
9.09.2009 - 13:41
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
To nie jest błąd kIEView, log mówi, że libgadu odebrało obrazek, problem w tym że albo jest on uszkodzony (jakiś pakiet zgubił się przy odbiorze) albo nie został zapisany. Zobacz czy w katalogu konnekt/profiles/twoj/imgcache zostal stworzony plik d11d882700011a44, dzieje się tak zawsze czy czasami? Obrazek został zapisany poprawnie, to było akurat pierwsze co sprawdziłem. Dzieje się tak za każdym razem kiedy ktoś posiadający GG8 lub Kadu wysyła mi obrazek. Nie jest to wina drugiej strony, ani libgadu, chociażby dlatego, że Kadu (które również korzysta z libgadu) odbiera od tych osób obrazki poprawnie. |
![]() |
|
| mariush |
9.09.2009 - 21:25
|
QUOTE jeśli kontakt ma ustawiony opis przy podłączeniu do serwera to równie dobrze mógł go ustawić tydzień temu Zgadza się, ale oznaczanie osób z opisem jako aktywnych, miało tę zaletę, że nie trzeba było za każdym razem zjeżdżać na dół listy żeby zobaczyć opisy, tylko wszystko mieściło w górze listy - to była jedna z tych funkcji, których próżno szukać w innych komunikatorach. |
![]() |
|
| Platini |
12.09.2009 - 19:58
|
|
Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
Logi dodawajcie jako zalacznik.
W kazdym innym wypadku, zgodnie z zyczeniem Muchy posty beda kasowane. |
![]() |
|
| kecik18 |
13.09.2009 - 11:05
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Witam, po zainstalowaniu plugina wszystko śmiga, ok . Niestety chyba jest mały problem z kPilotem i Tym pluginem. Gdy włączam kPilota ikona na pasku zadań znika jak i również w komunikatorze. W linku podaje mały film, na czym polega.
http://www.sendspace.pl/file/14c165f5bb61979216fcb1f |
![]() |
|
| Gr3G |
13.09.2009 - 18:20
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
Mucha dobra robota w końcu widzę długie opisy
Ten post edytował Gr3G 13.09.2009 - 18:21 |
![]() |
|
| Mucha |
13.09.2009 - 20:44
|
|
Ten błąd z opisem z kPilotem wynika prawdopodobnie z tego, że przekazywany jest jakiś dziwny kod statusu, status który widzą Twoi znajomi masz pewnie ustawiony na dostępny? Za ok 2 dni wyjdzie już wersja RC z pobieraniem avatarów i wznawianiem zerwanych połączeń, wtedy postaram się poprawić i to.
|
![]() |
|
| kecik18 |
13.09.2009 - 21:19
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Ten błąd z opisem z kPilotem wynika prawdopodobnie z tego, że przekazywany jest jakiś dziwny kod statusu, status który widzą Twoi znajomi masz pewnie ustawiony na dostępny? Za ok 2 dni wyjdzie już wersja RC z pobieraniem avatarów i wznawianiem zerwanych połączeń, wtedy postaram się poprawić i to. dzieje się tak na każdym ze statusów jakie ustawię, czekam z niecierpliwością na wersje RC |
![]() |
|
| Mucha |
14.09.2009 - 18:03
|
|
kecik18: nie cytuj ostatniego posta
W pierwszym poście pojawiła się nowa wersja 1.0.1.0-rc, ważniejsze zmiany:
Ten post edytował Mucha 14.09.2009 - 18:10 |
![]() |
|
| Sanu |
14.09.2009 - 22:08
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Kłaniam się w pas!! Normalnie odzyskałem wiarę w konnekta, dobrze, ze nie przesiadałem się na nic innego. Jesteś moim guru!
Co do wtyczki RC: Niestety konferencje nie działają. Miałem na liście zapisanych kilka konferencji i nie da rady w ogóle na nie wbić. Tak samo nie ma opcji tworzenia nowej konferencji po zaznaczeniu kilku kontaktów. Czasami nawet konnekt potrafi się wysypać gdy kilka kontaktów zaznaczę i kliknę prawym |
![]() |
|
| Mucha |
15.09.2009 - 10:11
|
|
W pierwszym poście poprawiona wersja, przy ostatnich poprawkach wkradł się mały błąd.
|
![]() |
|
| SkkF |
15.09.2009 - 12:04
|
Dopiero teraz zdecydowałem się na instalacji tej wtyczki i muszę powiedzieć jedno. Mucha - jesteś wielki! Wielkie gratulacje.
|
![]() |
|
| mano |
15.09.2009 - 15:34
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Witam
Nie przypuszczałem, że kiedyś będę miał taki problem... Otóż jedyne co mogę powiedzieć to to, że nie działa... Nie pomaga ponowne wpisanie hasła, firewall nie blokuje na 99%, a ja w żaden znany mi sposób nie mogę się połączyć z siecią gg. Oto i logi: gadulog.txt: http://wklej.to/arpl data/log: http://wklej.to/HwcY HALP! Edit: Aha, jeśli to pomoże to dzieje sie to na Win 7 RC 64-bit (7100) Ten post edytował mano 15.09.2009 - 15:43 |
![]() |
|
| kecik18 |
16.09.2009 - 06:42
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Dzięki Mucha już nie znika ikonka z paska
|
![]() |
|
| SkkF |
16.09.2009 - 09:31
|
Pierwsze problemy:
1. Jak próbuję komuś wysłać plik (różnie bywa, z niektórymi osobami tak się dzieje, z innymi nie), lub duży obrazek to czasami przez jakiś czas nie dochodzą wiadomości do nikogo w sieci gg, 2. Jak nie mam wpisanego ip zewnętrznego, a ktoś mi próbuje wysłać plik to konnekt od razu się wywala., 3. Nie mogę wysłać ani odebrać pliku od nikogo kto ma konnekta i wtyczkę gg8, od kogoś kto ma klienta gg też nie. 4. Konnekt często się wywala przy próbie przesyłania plików, 5. Przy wysyłaniu fragmentu zrzutu ekranu nie pojawia się żadne zaznaczenie jak w poprzednim ggimage, przez co muszę na "wyczucie" wycinać fragment, 6. Obrazki do klienta najnowszego gg dochodzą, na odwrót nie, pojawia się tylko pusta linijka, 7. Nie łączy się automatycznie po utracie połączenia. I to tyle z szybkich obserwacji, Mucha jeśli chcesz to powiedz co do której sytuacji chciałbyś ew. logi, to wrzucę. Ten post edytował SkkF 16.09.2009 - 13:14 |
![]() |
|
| damer |
16.09.2009 - 11:36
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Swietna robota! Wtyczka stabilna, niestety rowniez mam problem jak poprzednicy. Nie polaczy mi sie z hub'em. Jedyna mozliwoscia jest wpisanie ip serwera, wtedy wszystko dziala ok.
Mam taki pomysl/prosbe, aby w okno z ip serwera mozliwe bylo wpisane wiekszej ilosci ip, a wtyczka sama wybieralaby np ten z najmniejszym pingiem. Dzieki temu auto polaczenie po zerwanym polaczeniu byloby bardzo niezawodne (w przypadku gdy hub nie dziala). Testujac z jakims nowym gg: - pliki przesyla ok (proponuje dodac komunikat w oknie rozmowy, gdy zostanie pomyslnie przeslany) i druga sprawa to to, ze gdy ktos przesyla mi plik okno z zaakceptowaniem wyswietla sie w oknie w tle za aktualnie otwartym oknem. - zdjecia rowniez smigaja tylko przy fragmencie zrzutu ekranu wysylany jest obszar z 20 pikseli w dol i z 5 w lewo od tego, co faktycznie zaznaczylem myszka... troche dziwne... przydalaby sie ramka jak poprzednik napisal. data/log http://wklejto.pl/42624 Pozdrawiam |
![]() |
|
| peser |
16.09.2009 - 21:20
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Witam. Nie działa jedna rzecz. W starej wtyczke (wraz z wtyczką KTP) przy "wyślij obrazek" była opcja żeby KTP wysłał wycięty/cały screen/zawartość schowka na serwer. Teraz tego nie ma.
Uda się wsadzić? ![]() Dokładnie o to chodzi. |
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:44 |