Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| MiLKA |
20.04.2004 - 18:19
|
![]() konnekted drone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
Wtyczka GGimage służąca do wysyłanie i odbierania obrazków w sieci GG, pojawiła się na centralce Beta Konnekta. Zapraszam wszystkich do testowania i wskazywania ew. błędów. Pare słów informacji: Jeżeli kontakt jest niewidoczny albo niedostępny to maksymalna wielkość obrazka jaki można przesłac wynosi 20 KiB. Oryginalny klient (kiedy mamy wyłączone ograniczenia) posiada swoje własne blokady, których GGimages nie posiada (specjalnie). Tak więc, Konnekt -> Konnekt, z wyłączonym ograniczeniem, wysyła nawet bardzo duże obrazki (powyżej 255 KiB), Konnekt -> GG, maksymalna wielkość obrazka taka jaką mamy w ustawieniach GG, przy czym maksymalne maksimum to jest 255 KiB. Wtyczka GGimages nie działa na zasadzie p2p, wykorzystuje serwer GG do przesyłania obrazków. Na koniec, dodam jeszcze, że wtyczka była by wcześniej, ale libgadu jest troszke niedopracowane i powodowało błędy. Wtyczka nie będzie na licencji LGPL, oznacza to, że nie będą dostępne źródła wtyczki (w przeciwieństwie do innych moich wtyczek). Podziękowania należą sie dla PioPawlu za pomoc edit: Wersja współpracująca z KTP: http://www.konnekt.info/forum/index.php?ac...ost&id=3424 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| jareq |
30.09.2008 - 18:02
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
| ZeuS_85 |
30.09.2008 - 18:08
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
Ja też mam problemy z obrazkami tylko nieco innego typu to opisałem + logi :
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=12573 Ten post edytował ZeuS_85 30.09.2008 - 18:10 |
![]() |
|
| omeleq |
8.10.2008 - 17:28
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
|
![]() |
|
| ZeuS_85 |
8.10.2008 - 17:55
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
uruchomienie tej aplikacji nie powiodlo sie poniewaz nie znaleziono ILU.dll. ponowne zainstalowanie aplikacji moze naprawic ten problem ale ponowne zainstalowanie go.wn.o daje, wie moze ktos jak ja uruchomic? ściągnij moją wersje moja wersja może nie ma super najnowszych akutalizacji wtyczek ale są to wtyczki stabilne, które współpracują ze sobą. W razi gdybyś chciał włączyć jeszcze jakieś wtyczki, włączaj je po kolei a nie wszystkie na raz w ten sposób unikniesz kłopotów i w razie błędów będziesz wiedział która wtyczka go powoduje http://www.mediafire.com/?2kmnytemjwt Zastosuj się to instrukcji jaka jest w paczce. Jak wszystko będzie działało możesz dać swoja opinie na forum lub uwagi na maila zeus.wsti@gmail.com Jeżeli natomiast nie chcesz mojej wersji to żebypozbyć się problemu z wyskakującym błędem musisz ściągnąć dwa plik i wrzucić je do konekt/data/dll Ten post edytował ZeuS_85 8.10.2008 - 17:57 |
![]() |
|
| iLupa |
31.12.2008 - 15:13
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Przydało by sie żeby GGImage miało dodatkową opcje "narysuj",
pojawiała by sie tablica c oś ala KBoard a potem wysyłało by to co sie narysowało jako obrazek ... niby nic, ale mam tablet graficzny i by sie przydała nawet taka opcja.. potem można by było dodać że przy wysyłaniu fragmentu obrazu można jeszcze coś dorysować (np zrobić zdjęcie mapy a potem dorysować) |
![]() |
|
| Teokryt |
24.09.2009 - 08:13
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
szkoda ze ta wtyczka jest niekompatybilna z GG8
|
![]() |
|
| GuZiK |
24.09.2009 - 09:38
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przecież GG8 powiela funkcjonalność z tej wtyczki.
|
![]() |
|
| Teokryt |
25.09.2009 - 16:18
|
|
![]() |
|
| GuZiK |
25.09.2009 - 23:55
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaka paleta malarska?
Możesz przez GG8 wysyłać obrazki, na pewno GGimage miało więcej opcji, ale GG8.dll specjalnie wyłącza GGimage. Ja mimo wyjścia GG8 dalej używam starego GG.dll, GGimage.dll i konferencja.dll, czekam na stabilną wersję. Czekaj albo bądź beta testerem na (najlepiej) testowym koncie, można obie funkcje pogodzić aby szybciej doczekać się wersji stabilnej. |
![]() |
|
| Montesso |
19.02.2010 - 01:05
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Ja mam problem ponieważ przy wczytywaniu wtyczki GG-Image pokazuje mi sie informacja ze nie moze ona zostać wczytana ponieważ nie ma pluku ILU.dll po sciagnieciu tego pliku i wrzuceniu do pluginow problem niestety nie zniknal. Co moze byc tego przyczyną i jak sobie z tym poradzic ?
|
![]() |
|
| Soczi |
24.02.2010 - 01:43
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Ja mam problem ponieważ przy wczytywaniu wtyczki GG-Image pokazuje mi sie informacja ze nie moze ona zostać wczytana ponieważ nie ma pluku ILU.dll po sciagnieciu tego pliku i wrzuceniu do pluginow problem niestety nie zniknal. Co moze byc tego przyczyną i jak sobie z tym poradzic ? Miałem to samo, tylko u mnie po zassaniu i wrzuceniu ruszało. |
![]() |
|
| Rafal.Cz |
27.02.2010 - 18:45
|
Biblioteka ILU.DLL oraz ILUT.DLL mają być w katalogu głównym, a nie w PLUGINS
|
![]() |
|
| draksik |
10.07.2010 - 18:12
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
witam
czy jest taka możliwość połączenia tej wtyczki z gg8 by mucha? W muchy robieniu screenow i fragmentów nie ma znacznika i błąd jak na chybił trafił zaznaczę to co coś innego się zaznacza, inny fragment niż zaznaczony. Wiem że w ggimage chodziło to idealne, lecz jej nie chce załadować wraz z gg8 pozdrawiam |
![]() |
|
| majcov |
10.07.2010 - 20:37
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
A wtyczka screenshot przypadkiem tego nie umożliwia?
Swoją drogą, to co Was jeszcze trzyma, drodzy użytkownicy, przy tym archaicznym już komunikatorze? |
![]() |
|
| martinii |
12.07.2010 - 19:45
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
Asceza i prostota. Czego mi wiecej trzeba? GG10...? :/
|
![]() |
|
![]() ![]() |