Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| nix |
29.05.2004 - 00:06
|
![]() The Architect ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na stronie kPlugins dostepna jest wtyczka kAllStatus - przerobiona wtyczka kZmieniacz by Olórin - ograniczająca jego działanie do zmian statusu (i opisu) indywidualnie dla sieci i dla wszystkich sieci jednocześnie. Nie wprowadza dodatkowej wirtualnej sieci.
wiecej informacji i pobieranie: http://www.kplugins.net/plugins.kallstatus.xml |
![]() |
|
![]() ![]() |
| Lwiczek |
17.04.2005 - 21:49
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@riddle
Hmm... 1-mnie chodzi o kZmieniacz... 2-kAllStatus i tak nie oferuje funkcjonalność o która zabiegam... W opcjach zaznaczamy sobie sieci, dla których kZmieniacz ma zmieniać opis, a dla których ma zmieniać status... na razie jest tylko zaznaczenie dla których ma działac. Czyli na przykład status zmieniamy sobie dla wszysztkich sieci za pomocą kZmieniacza, ale opis już tylko dla tlen/jabber... Mam nadzieję, że teraz wyjaśniłem jaśniej... |
![]() |
|
| Spass |
19.04.2005 - 15:24
|
a ja mam propozycje do wtyczki (mam nadzieję że tego nie było, nie chce się powtarzać):
wprowadzenie opcji - synchronizuj stan i opis sieci Gadu-Gadu (sieć do wyboru) z pozostałymi sieciami. tzn. gdy zmienie stan i/lub opis wybranej sieci (np. GG) to zmienią się stany i opisy na moich wszystkich pozostałych sieciach. według mnie to dobry pomysł, nie trzeba wprowadzać dodatkowej sztucznej sieci jak w kZmieniaczu, a funkcjonalność była by podobna. co Wy na to? moja propozycja dotyczy równierz wtyczki kZmieniacz (a tak poza tym to lepiej by było polączyć funkcjonalność tych dwóch wtyczek w jedną... ale to już inna bajka...) Ten post edytował Spass 19.04.2005 - 15:36 |
![]() |
|
| Lwiczek |
19.04.2005 - 17:38
|
A mnie się właśnie podoba że kZmieniacz tworzy wirtualną sieć. Pozatym akurat synchronizowanie różnych sieci do GG jest takim sobie pomysłem [ograniczenia ilości statusów gg i długości opisów...] i lepiej w drugą strone...
|
![]() |
|
| Sija |
19.04.2005 - 23:33
|
![]() przybył ze wschodu aby zasiać niepokój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spass: nie masz co sie produkowac, watpie, zeby jeszcze ktokolwiek rozwijal ta wtyke [po co zreszta ?]
|
![]() |
|
| Olórin |
20.04.2005 - 06:15
|
![]() konnekted people ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
QUOTE (a tak poza tym to lepiej by było polączyć funkcjonalność tych dwóch wtyczek w jedną... ale to już inna bajka...) Przecież kAllStatus to okrojony kZmieniacz, więc w czym problem ? |
![]() |
|
| riddle |
20.04.2005 - 08:44
|
![]() Dokumentator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Olórin, a co z tą przekompilowaną wersją umożliwiającą wpisanie 1024 znaków? Przecież to nie jest głupi limit. Proszę Cię, nie jest to masa roboty.
|
![]() |
|
| bakerss |
20.04.2005 - 08:59
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
riddle:co Ty chcesz wklejać do tego opisu
|
![]() |
|
| riddle |
20.04.2005 - 16:12
|
Pytanie jest: co twórca wtyczki chce osiągnąć przez nieprzestrzeganie standardów. A co ja? Cztery wersy jakiejś piosenki - standardowo trzy się tylko mieszczą. Co jeszcze? Ascii Art w postaci statusu. Moja kurde sprawa, twórcy XMPP potrafili przewidzieć, że ja mogę chcieć zrobić coś niestandardowego, a twórcy wtyczek takich jak ta myślą, że są α i Ω. :/
Czy naprawdę ważne co tam chce wkleić? Konektem można mnie zignorować jak sobie taki status ustawię, więc to tylko moja sprawa. Błagam - ilość możliwości i funkcji, które udostępnia kJabber (oraz dwuTlenek) jest bardzo mała i nie działają one często okej. Więc po co jeszcze zabierać użyteczność protokołu przez takie rzeczy? To klient a nie wyznacznik nowych standardówdo jasnej anielki. :/ :/ |
![]() |
|
| riddle |
16.05.2005 - 03:34
|
Przepraszam, co się w tej sprawie ruszyło? Czy zawsze trzeba tworzyć dzieła "idiot proof"? Jest mi to bardzo nie na rękę, jak pisałem - nie dość że kJabber ma mało opcji, to jeszcze wtyczka nie pozwala na zmianę opisu na ile się chce. :[
|
![]() |
|
| Olórin |
17.05.2005 - 18:37
|
![]() konnekted people ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla zainteresowanych: opisy wielolinijkowe i nieograniczony w długości status w kzmieniaczu na becie.
|
![]() |
|
| Jace_k |
14.07.2006 - 18:52
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
ostatnio zauwazylem ze jak zmieniam opis dwoch sieci gg i jabbera(msn i icq, mam serwer: jabber.belnet.be) wywala mnie z obu sieci ale status zmienia..
|
![]() |
|
| Sija |
15.07.2006 - 00:47
|
![]() przybył ze wschodu aby zasiać niepokój ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wtyczka jest juz nierozwijana, dziekujemy za uwage.
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:44 |