Przed ukazaniem się posta, musi być on zaakceptowany przez moderatora!
| riddle |
29.04.2005 - 11:13
|
![]() Dokumentator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nudziło mi się okrutnie, więc wszedłem na stronę Mirandy w poszukiwaniu jakiś styli do okna rozmowy, które dałyby mi natchnienie na podobny do kIEview do Konnekta. Znalazłem w końcu port Satin by Yojimbo z komunikatora Adium X. Zabrałem się do pracy, ale jak się spodziwałem niezłożoność kodu okna rozmów na tym stadium w Konnekcie utrudniła mi cholernie pracę. Pominąłem avatary, inaczej rozplanowałem resztę. Nie dało się tego w inny sposób zrobić. No ale już jest, działa i mam nadzieję go jeszcze trochę rozwinąć. Oto screeny:
Wszystkie elementy dla stylu, wylistowane w oknie IE: Pobierz: z Katalogu Mam nadzieję, że i Wam się spodoba, moi beta testerzy byli zadowoleni. Ten post edytował Olórin 7.05.2005 - 15:14 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| lhs |
29.04.2005 - 11:29
|
![]() ... z gór ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jeszcze link do oryginału dla ciekawskich
|
![]() |
|
| dulek000 |
29.04.2005 - 11:46
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przecudowny...
|
![]() |
|
| Przemekc1 |
29.04.2005 - 11:59
|
Doskonale widać w nim kto co napisał.
|
![]() |
|
| LooZ^ |
29.04.2005 - 13:14
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
Heh, chcialem zrobic to samo. Swietna robota!
|
![]() |
|
| zimaq |
29.04.2005 - 13:47
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można prosić o źródło pliku, który jest widoczny na skrinie nr 3? Ułatwiłby bardzo tworzenie styli
Ten post edytował zimaq 29.04.2005 - 15:37 |
![]() |
|
| case |
29.04.2005 - 16:23
|
![]() dangerous.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rarytas!.. dzieki..
|
![]() |
|
| Przemekc1 |
29.04.2005 - 18:48
|
Strzałeczka przy linkach, małe, a cieszy.
|
![]() |
|
| foxtwo |
29.04.2005 - 19:27
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super! Juz dawno ktos powinien sie tym zajac.
Apropo... Kto jest w koncu autorem tego stylu? QUOTE Satin - Port 'Satin Style' by Yojimbo dla Konnekta [kIEview] _:---------------------------- ----------------------- - \\----------|_ \ / | Styl CSS dla wtyczki kIEView by nix : | wersja wtyczki kompatybilna: 0.1.8.3 | | | | Wzorowany na stylu Satin by Yojimbo : | | : Ostatnia aktualizacja: 29-04-2005 | | Wersja 0.9 : | : ._ _ _ _| |/---------- - - \\/--------------------------------------------)\\\| | .__. : |
![]() |
|
| Ryan |
29.04.2005 - 19:47
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hehe, faktycznie kiks jest w pliku tekstowym.
|
![]() |
|
| zimaq |
29.04.2005 - 22:05
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
| Olórin |
29.04.2005 - 22:28
|
![]() konnekted people ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przy obecnym kiev nei da sie nic na to raczej poradzic, ale w nowym bedzie to do rozwiazania.... oczywiscie jak nowy wyjdzie ;p
|
![]() |
|
| riddle |
30.04.2005 - 10:44
|
Dzięki za opinie i liczbę ściągnięć dla mnie mile znaczącą.
Wyjaśnie może parę spraw. Lhs - to jest "port" stylu dla Adium X, a nie Mirandy, czytaj uważnie. W .nfo napisałem dokładnie, że "Satin Style" by Yojimbo. Nie chciałem być niemiły i w ogóle be, więc podałem źródło, lecz zważcie, że koding wykonałem ja sam, tamto było celem, ale i też nie we wszystkich elementach. Tak w ogóle to ten .nfo to jest tak na "odwal się", a stylu proszę jeszcze do Katalogu nie wrzucać, na pewno małe poprawki wprowadzę do niego. zimaq - jak pisał Olórin, dodam jeszcze że właśnie to szarawe tło jest przeze mnie dodane, aby było widać dalszą część statusu. Być może w następnym poprawionym releasie zrobię inaczej status opisowy, bardziej prosto ale lepiej wyglądającym. Zresztą zawsze możecie wyramować reguły CSS i dać pomarańczowe tło tam na całego DIVa. Jak pisałem kiedyś, wszystkie moje prace można zmieniać jak komu się podoba. Jeszcze czego, żeby głupie dodatki do programu były obwarowane murem niedostępności. :> Ryan - no nie ma, to wynika z niedokonałości template'a na DIVach, jest ich po prostu za mało i co ja biedny robaczek mogłem zrobić? Dobrze że IE rozumie float: right, bo była by kaszana. Źródło DIV template'a Aaa.. i jeszcze te strzałki przy linkach. Wierzcie mi bądź nie, to IE coś pierniczy maksymalnie, bo raz są, raz ich nie ma, raz się rozkleja jak widać, raz nie. Freaky. :/ Tak to jest próbować stworzyć coś co by nie było standardową tabelką kurczę. :] Ten post edytował riddle 3.05.2005 - 11:55 |
![]() |
|
| riddle |
2.05.2005 - 15:14
|
Widzę, że powędrował do Katalogu. Może więc usunąć plik stąd i dodać te osiemdziesiąt parę ściągnięć do licznika w Katalogu?
A tak btw, to się z deczka ktoś pośpieszył. |
![]() |
|
| lhs |
2.05.2005 - 15:15
|
![]() ... z gór ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
QUOTE(riddle @ 2.05.2005 - 16:18) a sam licznik jest wyrazem wdzięczności dla mnie. He, he - też tak masz? |
![]() |
|
| TaO |
2.05.2005 - 15:21
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
ło fajne ale nie do mojego stylu :/ masz cos "specjalnego" czarno/szaro/bialego lub tylko szarego/bialego ew. czarno/bialego ?
|
![]() |
|
| Lwiczek |
2.05.2005 - 19:36
|
A ja mam małą propozycję - możnaby bardziej zróżnicować fragment z wiadomością odebraną/wysyłaną [tak jak w stylu slicznycss gdzie wiadomości odczytywane i wysyłane są na innych tłach... gdyby to zróżnicować Twój styl byłby idealny
|
![]() |
|
| atol |
2.05.2005 - 19:37
|
|
![]() |
|
| riddle |
2.05.2005 - 21:45
|
QUOTE(Lwiczek @ 2.05.2005 - 19:40) A ja mam małą propozycję - możnaby bardziej zróżnicować fragment z wiadomością odebraną/wysyłaną Nie można. Ten styl inaczej działa - rozgrupowanie masz bardzo widoczne poziomą belką. Ale jeśli chcesz sobie dla wygody własnej zmodyfikować - proszę. |
![]() |
|
| DrLastContaQt |
3.05.2005 - 11:33
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
Po prostu genialny, brak mi slow...
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|