Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
![]() ![]() |
| riddle |
29.05.2005 - 22:33
|
![]() Dokumentator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja od razu powiem, żeby nie było zonków - tworzycie nowy kontakt, dajecie mu sieć metaKa i do niego podczepiacie nowe. Jak z ktoregoś innego (który uważacie za główny) zrobicie sobie metaKowy, to Wam pojdzie sie ****
Wtedy, żeby pisać normalnie (przez 2x klik) odznaczcie "rozmowe w jednym oknie" |
![]() |
|
| Daniel125 |
29.05.2005 - 22:41
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
eee, a jak rozwinac drzewko? a moze wogole drzewka nie bedzie? hmm, ikona mowi, ze bedzie.
PS: tam, gdzie sie daje w gore, to zrob tak, zeby zaznaczenie nie znikalo i mozna bylo klikac do woli bez ciaglego zaznaczania Ten post edytował Daniel125 29.05.2005 - 22:54 |
![]() |
|
| Spass |
29.05.2005 - 22:51
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aule, jesteś wielki...
EDIT: szkoda tylko, że znika z menu kontaktu pozycja "Wyślij plik" Ten post edytował Spass 29.05.2005 - 23:36 |
![]() |
|
| TaO |
29.05.2005 - 22:56
|
Ja mma takie pytanie, czy bedzie kiedys tak ze nie robiac tych "dziwnych bajerow" czytaj. robienie kontaktu i nadawanie sieci jako Metak (na przyklad) bedzie mozna pracowac z metakontaktami -> patrz tak jak w Mirandzie ? bo to skomplikowane moze i nie jest ale pomocne chyba tez nie...
|
![]() |
|
| riddle |
29.05.2005 - 23:36
|
Nie marudź TaO, jesteś na forum długo dobrze wiesz że na razie struktura Konnekta i jego rostera na to nie pozwala!
Daniel125: jeśli jakimś cudem mówisz o Ustawieniach i krzyżyku przy ikonce MetaKa, to tam jej nie ma - tzn nie powinna być i nic tam nie ma. A jeśli mówisz o drzewku na liście kontaktów - razem z TaO puknijcie się w czoło. Chcę zgłosić, że podmiana ikonki domyślnego nie działa - dostaję nonstop Niedostępną ikonkę dla ikon, które są dla All sieci, takie jak w kZmieniaczu się wyświetlają - tylko że jest to non stop Niedostępna. Plus każda zmiana w opcjach wymaga resatrtu (ręcznego)... albo zmień to, albo dodaj monit, bo ludzie mogą nie wiedzieć. Spass - nie znika. Odznacz "Rozmowe w jednym oknie" |
![]() |
|
| Ryan |
30.05.2005 - 02:59
|
Rewelacja.
1. Domyślnie otwieraj wspólne okno - działa, ale nawet mimo wyłączonej tej opcji (sugestia riddle) nadal nie mogę wysyłać plików przez GG (metakontakt spinający Tlen i GG). Powód prozaiczny - domyślnie wybrany Tlen więc i ficzer niedostępny. Stąd pytanie: czy będzie w przyszłości możliwość korzystania z unikalnych opcji poszczególnych sieci we wspólnym oknie? 2. Czy będzie można wybrać domyślną kolejność protokołów w metak (wolałbym np. by zawsze na pierwszym był Tlen). Czy wpływ na kolejność ma kolejność podczepiania pod metakontakt kontaktów rzeczywistych? 3. Czy nie da się przypadkiem "zasymulować" drzewka poprzez mechanizmy znane ze sprzątaczki (np. ukrywać / odkrywać kontakty związane z metakontaktem zaraz pod nim)? 4. Zdaje mi się, że "podmieniaj ikonkę na ikonę kontaktu domyślnego" nie działa, lub źle odczytuję intencje autora. 5. Czemu akurat przyciski przy wyborze metakontaktu do którego dodajemy a nie jakaś lista? Czemu nie poukładane alfabetycznie? 6. Czy będzie się dało jeden kontakt rzeczywisty wpiąć w dwa różne meta? (wiem, że to głupi pomysł, tylko pytam 7. Czy będzie asocjacja odwrotna - wybór kontaktu do podpięcia z menu metakontaktu? 8. Czemu przy zaznaczonym "pokazuj podkontakty..." nie mogę z poziomu normalnego kontaktu wybrać opcji "odepnij od metakontaktu"? To znaczy - ja wiem czemu, ale czy będzie się dało? 8. Czy Kółko i Krzyżyk rozpoczęte z poziomu metakontaktu "poleci" po domyślnym protokole? (Wiem, mogę podsłuchać własne pakiety, ale o ten porze nawet nie mam kogo do gry zaprosić...) Jeśli tak, to czy przewidziana jest na przyszłość możliwość wybrania protokołu dla ficzerów dostępnych w wielu z nich? 9. Jak zostanie rozwiązana możliwość podglądu różnych opisów dla kontaktów w ramach jednego metakontaktu? Na teraz starczy pytań. Jestem wniebowzięty. |
![]() |
|
| riddle |
30.05.2005 - 07:09
|
Ikonki, fakt.. nie działają. To znaczy tak jak opisałem - nie zmienia się to wcale
|
![]() |
|
| atol |
30.05.2005 - 09:16
|
Super
1) by pobierało informacje o kontakcie z pierwszego dodanego kontaktu (teraz sam musze wpisywać imie, nazwisko, adres, itp) 2) poprzez kilkniecie prawym przyciskiem na kontakcie nie moge z menu wysłąc sms-a 3) przy faworkowej przejdz do strony (jeden konatakt z metakontaktu miał ustawioną strone) otwiera mi katalog konnekta 4) Jeśli jeden kontakt ma opis a reszta nie i nie jest domyślny to przydało by się pobierać ten opis. To wszystko z moich skromnych 5 min spostrzeżeń... Wspaniała wtyczka na którą czekałem od długiego czasu. ---- BUG ---- jednorazowo ale zdziwił mnie ten wyczyn. Rozmawiam zmetakontaktem, podaje mu wessje wtyczki czyli 0.0.1.2 a ty mi wyskakuje numer 1073742089, ten numer znalazłem w "Sieć: Metakontakt #1073742089". Wystąpił jednorazowo lecz jednak zdziwiło mnie to. Ten post edytował atol 30.05.2005 - 09:36 |
![]() |
|
| riddle |
30.05.2005 - 09:52
|
Jak widzę dużo osób chce dziedziczenie cech kontaktu który jest pierwszy na liście.
Btw, może się to komuś przydać: http://riddle.jogger.pl/comment.php?eid=120445 |
![]() |
|
| atol |
30.05.2005 - 09:58
|
jabber "ucieka" z metakontaktów, po zmienie zakładki z grupami wszystko wraca do normy
Ten post edytował atol 30.05.2005 - 09:59 |
![]() |
|
| tacka17 |
30.05.2005 - 11:26
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
u mnie po restarcie konnekta kontakty które metaK miał ukrywać znowu są widoczne na liście :/
|
![]() |
|
| .nomis |
30.05.2005 - 11:27
|
Metakontakty ucinają opis przy 70 znaku, tak jak gg... Nawet jeśli jest tlen ustawiony jako wiodący. Szkoda.
|
![]() |
|
| Spass |
30.05.2005 - 12:27
|
QUOTE 2) poprzez kilkniecie prawym przyciskiem na kontakcie nie moge z menu wysłąc sms-a u mnie działa, może po prostu zapomniałeś wpisać numer tel. do danych o kontakcie riddle, pozycja "Wyślij plik" w oknie rozmowy jest, tyle że mi chodziło o menu kontekstowe kontaktu (pod prawym przyciskiem myszy). nawet jak domyślną siecią jest GG to nie widze pozycji "Wyślij plik" ![]() |
![]() |
|
| atol |
30.05.2005 - 13:21
|
|
![]() |
|
| Andrzej1307 |
30.05.2005 - 13:35
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a jesli sie ukryje jakis kontakt to jak sprawic zeby znow byl widoczny?
|
![]() |
|
| atol |
30.05.2005 - 13:50
|
usunąc z listy metakontaktów? (nie próbowałem tego tylko strzelam)
a tak na marginesie jak zmienić ikonki metakontaktów: patrzyłem w dev i znalazłem odpowiednie ikonki lecz edycja w theme.xml nie poskutkowała :/ CODE <!--metaK--> <ico iml="16" file="z_online" type="4" net="116" id="64"/> <ico iml="16" file="z_offline" type="4" net="116" id="0"/> <ico iml="16" file="z_chat" type="4" net="116" id="67"/> <ico iml="16" file="z_brb" type="4" net="116" id="65"/> <ico iml="16" file="z_busy" type="4" net="116" id="34"/> <ico iml="16" file="z_away" type="4" net="116" id="33"/> |
![]() |
|
| Spass |
30.05.2005 - 14:08
|
atol, ano rzeczywiście - nie masz pozycji "Wyślij SMSa", ale jak widzisz na moim screenie jest. ciekawe od czego to zależy
a jeśli chodzi o ikonki: CODE <!-- METAKONTAKTY (metak) --> <ico iml="16" file="offline.ico" id="#47400000" /> <ico iml="ico2" file="offline.ico" id="#47400000" /> <ico iml="16" file="dnd.ico" id="#47400220" /> <ico iml="ico2" file="dnd.ico" id="#47400220" /> <ico iml="16" file="online.ico" id="#47400400" /> <ico iml="ico2" file="online.ico" id="#47400400" /> <ico iml="16" file="away.ico" id="#47400410" /> <ico iml="ico2" file="away.ico" id="#47400410" /> <ico iml="16" file="na.ico" id="#47400210" /> <ico iml="ico2" file="na.ico" id="#47400210" /> <ico iml="16" file="invis.ico" id="#47400420" /> <ico iml="ico2" file="invis.ico" id="#47400420" /> <ico iml="16" file="chat.ico" id="#47400430" /> <ico iml="ico2" file="chat.ico" id="#47400430" /> |
![]() |
|
| kaczoreklom |
30.05.2005 - 14:12
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
Witam
U mnie pojawia sie dziwny problem dotyczacy tlena. Stworzylem osobny metakontakt jak wskazal riddle, dodalem do niego najpierw gg nastepnie tlen i... po restarcie jest metakontakt z dodanymi obiema sieciai + kontakt tlenu ktory mimo przylaczenia jakby uciekl. gdy wchodze do opcji i nie zmieniajac niczego kilikam "zastosuj" wszystko wraca do normy. |
![]() |
|
| Andrzej1307 |
30.05.2005 - 14:13
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chodzi mi o to ze jesli ustawimy zeby MetaK ustawil kontakt niewidoczny to jak go potem przywrocic
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:43 |