Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| cRoMo |
16.03.2003 - 15:43
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
QUOTE(jakubek) _________________ GG Crypt | K.Bot | K.Board | K.Board? Czy my o czyms nie wiemy? PS. Nie chodzi chyba o Twoja "aktywnosc" na Forum Konnekta? TORN: fragment wątku 'auto odpowiedz' przeniesiony tutaj z powodu oczywistego nie trzymania się tematu. :] |
![]() |
|
![]() ![]() |
| nix |
16.03.2003 - 18:31
|
![]() The Architect ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
QUOTE Cytat: QUOTE _________________ GG Crypt | K.Bot | K.Board | K.Board? Czy my o czyms nie wiemy? Jakubku, prosimy o wyjasnienie, ze szczegolami PS. Nie chodzi chyba o Twoja "aktywnosc" na Forum Konnekta? hehe stanowczo nie chodzi o forum... bardzo bylem ciekawy kiedy to ktos zauwazy... to jest kolejna wtyczka ktora bedzie wypuszczona razem z K.Bot albo zaraz po nim... jest to pewien dodatek do K.Bota, ale kozystac z niego beda mogly tez inne wtyczki... na razie nic wiecej nie zdradze :-) |
![]() |
|
| cRoMo |
16.03.2003 - 19:30
|
Nie pozostaje mi (nam) nic innego, jak tylko sie usmiechnac i podziekowac za zaangazowanie
|
![]() |
|
| nix |
17.03.2003 - 00:20
|
dodac moge ze prace nad K.Board ruszyly nieznacznie po K.Bot... prawie rownoczesnie...
Sama wtyczka K.Board nie potrafi nic... dodaje "cos" z czego moga kozystac inne wtyczki. Prace nad K.Board i K.Bot prowadzone sa w miare rownolegle -> opcje do K.Board dodawane sa w miare rozwijania K.Bota. a to maly screen tak dla niedowiarkow... :-) ![]() no i oczywiscie teraz juz wszyscy chyba wiedza co bedzie dawala wtyczka K.Board? |
![]() |
|
| kox |
17.03.2003 - 07:34
|
Jak to nie zachęci ludzi na przesiadkę na Konnekta, to ja już nie wiem co jest w stanie
|
![]() |
|
| Bora |
17.03.2003 - 09:33
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
fajna sprawa jeszcze tylko możliwość wklejania obrazków i wypas
|
![]() |
|
| cRoMo |
17.03.2003 - 12:48
|
QUOTE(jakubek) no i oczywiscie teraz juz wszyscy chyba wiedza co bedzie dawala wtyczka K.Board? Dokladnie tak sobie wyobrazalem te wtyczke. Dodam tylko, ze trwaja prace nad zaimplementowaniem funkcji "board" w protokole Jabber. Może lepiej dowiedzieć się jak to będzie wyglądać i wprowadzic niezbedne usprawnienia do engine K.Board'u tak, zeby potem nie bylo problemu z przepisywaniem kodu itd. (ja tylko glosno mysle |
![]() |
|
| cRoMo |
17.03.2003 - 13:27
|
Jako, ze Jakubek "udostepnil" nam screenshota do obejrzenia, pozwolilem sobie zastosowac pewien chwyt marketingowy i zrobic kolejna juz reklame Konnekta na wortalu http://komunikatory.pl
|
![]() |
|
| Matzec |
17.03.2003 - 13:50
|
> no i oczywiscie teraz juz wszyscy chyba wiedza co bedzie dawala wtyczka K.Board?
Czy może mnie ktoś oświecić, bo nie do końca rozumiem, co ta wtyczka ma robić? Rysować i wysyłać grafikę do innych? Chyba nie będzie to program graficzny w formie wtyczki do K. ;) |
![]() |
|
| torn |
17.03.2003 - 15:51
|
![]() tak, to ON! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wtyczka ta będzie służyć do wspólnego rysowania na wspólnym 'boardzie'... i raczej nie będzie możliwości wklejania obrazków, bo chodzi ona na wektorach a nie bitampie.
|
![]() |
|
| Matzec |
17.03.2003 - 16:01
|
Już rozumiem, ciekawy pomysł w sumie. :)
Grafika wektorowa, tak? Czy to oznacza, że wtyczka będzie wysyłała przez sieć GG, lub inną, dane np. "kreska o grubości 5 px od (10, 50) do (40, 143)" ;) oczywiście językiem zrozumiałym dla wtyczki? |
![]() |
|
| Peper |
17.03.2003 - 18:41
|
|
Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
Hmm
A po co komu coś takiego ? |
![]() |
|
| Matzec |
17.03.2003 - 20:37
|
Widzę że jesteś newbie jakiś, Peper ;)
Konnekta dzięki systemowi wtyczek możesz dopasować do swoich wymagań. Nie będziesz musiał używać tej wtyczki. :> |
![]() |
|
| case |
17.03.2003 - 21:40
|
![]() dangerous.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no niezle, niezle sie zapowiada
...szczerze mowiac mogliscie zachowac k.Board'a w "tajemnicy" az do jego wydania --------------------------- www.rap4u.prv.pl |
![]() |
|
| cRoMo |
17.03.2003 - 21:56
|
Wydaje mi sie, ze K.Board sprawi, iz Konnekt jako jedyny klient IM bedzie mial taka funkcje. Czy jest jakis inny komunikator oferujacy cos podobnego?
|
![]() |
|
| Olórin |
17.03.2003 - 22:30
|
![]() konnekted people ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
netmeeting ma ale przesyła tam bitmape
to będzie niezależne od sieci??(gg, jabber,klan i inne)?? i współrzędne itp. będą przesyłane jako normalne wiadomości a kboard będzie je analizował ?? |
![]() |
|
| shw |
17.03.2003 - 22:35
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pomysl to zaczerpniety bodajze z NetMeeting o ile sie nie myle, bo sie bawilem kilka lat temu z qmplem w cos takiego w naszej 2 osobowej sieci pomiedzy blokami (ahhh - to byly czasy
|
![]() |
|
| sarinnn |
17.03.2003 - 22:57
|
A mnie sie wydaje ze K.Board bedzie zupelnie czym innym
|
![]() |
|
| nix |
17.03.2003 - 23:21
|
QUOTE to będzie niezależne od sieci??(gg, jabber,klan i inne)?? tak bedzie niezalezne od sieci QUOTE i współrzędne itp. będą przesyłane jako normalne wiadomości a kboard będzie je analizował ?? K.Board nie bedzie analizowal wiadomosci... bedzie tylko wykonywal polecenia od K.Bot... bo to K.Bot bedzie analizowal wiadomosci i w okreslonych warunkach bedzie rysowal na K.Board... Mozliwe bedzie mechaniczne stworzenie obrazka przez skrypt K.Bota bez ingerencji czlowieka :-) np. w celu wyslania wektorowego obrazka wczesniej zapamietanego w skrypcie :-) QUOTE pomysl to zaczerpniety bodajze z NetMeeting o ile sie nie myle pomysl jest moj poniewaz nie mialem pojecia ze NetMeeting cos takiego ma... nigdy nie uzywalem NetMeetingu (i nie zamierzam). O istnieniu podobnej funkcji w NetMeetingu dowiedzialem sie gdy K.Board juz dzialal... kierowalem sie raczej pomyslem kalambur przez inet (a za to dzieki do mojej siostrzyczki :-) |
![]() |
|
| cRoMo |
18.03.2003 - 09:11
|
QUOTE(jakubek) kierowalem sie raczej pomyslem kalambur przez inet (a za to dzieki do mojej siostrzyczki :-) Stad juz tylko krok do stworzenia gry Konnektowej |
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:45 |