Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| KoSiarzPL |
16.11.2005 - 20:16
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co robi ta wtyczka?
W skrócie, wtyczka umożliwia otwieranie oraz kopiowanie linków (url) ukrytych w statusach kontaktów. Więcej o wtyczce na stronie http://k-api.prv.pl/wtyczki.html Wtyczka wykorzystuje bibliotekę kAPI do działania. Zachęcam developerów do korzystania z niej. Wersja 1.0 - Poprawka błędu: Menu plugins używa tylko metody autorskiej - Nowe: Wyświetlanie linków do strony domowej kontaktu, ustawionej w profilu kontaktu - Nowe: Wyświetlanie dodatkowych linków ustawianych w profilu kontaktu, mogą nimi być odwołania do programów, stron itp - Nowe: Ikony z zestawu Silk Wersja 0.9.9.10 - rekomendowana pilna aktualizacja! - wyeliminowano wszystkie bledy w opcji "wszystkie linki" - dodano mozliwosc wlączenia/wyłączenia grupowania - usprawinono konfigurację [...] Jak pobrac? Wtyczka do pobrania z centralki "kplugins" oraz mojej strony. Ten post edytował KoSiarzPL 4.08.2006 - 08:32 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| eMulek |
3.08.2006 - 10:09
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
http://www.komunikatory.pl/pliki-dzial-53 tutaj jest LinKer 1.0
|
![]() |
|
| Bączek |
3.08.2006 - 11:30
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
Właśnie ją zainstalowałem. Na pierwszy rzut oka zmieniły się tylko ikonki
|
![]() |
|
| T4ndeta |
3.08.2006 - 19:42
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Przydala by sie obsluga MetaKontaktow bo teraz to troche nie ciekawie wyglada
![]() |
![]() |
|
| KoSiarzPL |
4.08.2006 - 08:41
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wtyczka po prostu wyszła z fazy beta testów więc zostały poprawione tylko detale.
Nie przewiduję obsługi metakontaktów. Ten post edytował KoSiarzPL 4.08.2006 - 08:42 |
![]() |
|
| dulek000 |
4.08.2006 - 09:40
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może zamiast obsługi metakontaktów opcja, żeby nie pokazywało dwa razy kontaktów o tym samej nazwie?
Ten post edytował dulek000 4.08.2006 - 09:40 |
![]() |
|
| Andrzej1307 |
4.08.2006 - 10:33
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dulek: nie wiem czy to dobre rozwiazanie. Bo jak ktos na jabberze ustawi jakis link, a na gg inny i mamy kolesia zapisanego tak samo pod gg i jabberem to wtedy jaki link nam pokaze? z gg czy z jabbera? biorac pod uwage to co pisales, zeby nie pokazywal 2x tej samej osoby. lepiej wiec zeby laczyl wszystkie takie same kontakty i ich linki (ktore moga sie roznic) do jednego...
|
![]() |
|
| zhvir |
4.08.2006 - 10:35
|
wtedy jeden kontakt będzie miał 2 linki
|
![]() |
|
| Andrzej1307 |
4.08.2006 - 17:12
|
tak, jeden kontakt na liscie linKera bedzie mial dwa linki. o to mi chodzi, a nie o to zeby pokazywac TYLKO jeden kontakt z dowolnym linkiem
|
![]() |
|
| Aule |
4.08.2006 - 17:42
|
![]() Przybysz z Valinoru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli to w c++ to można zrobić tak:
CODE #include<map> Dzięki takiej dziwnej konstrukcji nie będzie dubli w linkach od kontaktu, ani dubli kontaktów.#include<string> /*...*/ map<string, map<string,int> > linki;//Mapa z linkami for(int i=1;i<ilosc_kontaktow;i++)// pętla przez kontakty { int cnt = GETCNTID(i); std::string link = getLinkFromStatusinfo(cnt);//Tu adres linka linki[string(GETCNTCA(cnt, CNT_DISPLAY))][link]=1;//Właściwie wszystko jedno co ustawimy } map<string, map<string,int> >::iterator begin = linki.begin(), end = linki.end(); for(;begin!=end;begin++){ //Tu dodajemy grupę kontaktu z nazwą (*begin).first map<string,int>::iterator begin1=(*begin).second.begin(), end1=(*begin).second.end(); for(;begin1!=end1;begin1++){ //Tu dodajemy linki do dodanej uprzednio grupy, adres w (*begin1).first } } |
![]() |
|
| FeuerFest! |
23.12.2006 - 13:33
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Hej, nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, zauważyłem, że wtyczka nie rtadzi sobie z przecinkami w adrssie, a takowe niestewty czasem wystepują :/ na przykład http://kofeina.fotolog.pl/234036,komentarze.html wiem z emozna to sobie skonfigurowac ale pomyslmy o userach inwalidach, ktorzy nie umieja sie w tym grzebac
|
![]() |
|
| slafs |
15.02.2007 - 17:39
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
Hej, nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, zauważyłem, że wtyczka nie rtadzi sobie z przecinkami w adrssie, a takowe niestewty czasem wystepują :/ na przykład http://kofeina.fotolog.pl/234036,komentarze.html wiem z emozna to sobie skonfigurowac ale pomyslmy o userach inwalidach, ktorzy nie umieja sie w tym grzebac Tylda (~) tez nie jest domyślnie ustawiona, a mysle, ze przcinek i tylda moga spokojnie znalezc sie w domyslnych ustawieniach linKera Pozdrawiam |
![]() |
|
| fajans82 |
21.02.2007 - 21:41
|
|
Cicho-ciemny ![]() |
A ja mam propozycję, aby każdy link otwierał się w nowym okienku przeglądarki, bo wkurzające jest to, że otwiera sie w aktywnym oknie.
|
![]() |
|
| zhvir |
21.02.2007 - 22:00
|
to jak i w czym link się otwiera zależy tylko od możliwości twojej przeglądarki... poza tym temat był już wcześniej poruszany i odpowiedź była udzielona... następnym razem "Szukaj"
|
![]() |
|
| alexhornbeam |
9.05.2007 - 09:29
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
a nie mozna by zrobic tak, zeby w oknie glownym konekta, gdzie sa wyswietlane kontakty z opisami, w przypadku w ktorym ktos w opisie ma link, byl on podkreslony i klikniecie na ten link otwieralo strone w naszej domyslnej przegladarce? tak samo jak to dziala w oknie rozmowy jak ktos napisze linka? przycisk w oknie rozmowy przenoszacy do linka z opisu rozmowcy jest przydatny, ale na liscie lepiej by bylo tak jak napisalem
|
![]() |
|
| jiobel. |
9.05.2007 - 17:19
|
Nie, nie byłoby lepiej. Poza tym dostęp do linka i tak jest dzięki linKerowi bardzo, bardzo mocno ułatwiony.
|
![]() |
|
| GuZiK |
21.12.2009 - 00:37
|
Jest możliwe przypisanie ikonki do linków o określonej nazwie?
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:41 |