Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| Mucha |
3.06.2006 - 17:39
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wtyczka filtruje wulgaryzmy, lancuszki oraz slowa wybrane przez uzytkownika. Jest niedokonczona bo nie potrafie jej poprawic.
Cenzura v.1.0.0.0: Wtyczka Źródła Więcej informacji na mojej stronie Zmiany: 0.1 - z Delphi na C++ 0.5 - wiadomosci oryginalne zapisywane sa do historii, w nieobsluzone - mozliwosc dodawania wlasnych slow (nie dziala) 0.7 - filtruje tylko wiadomosci przychodzace - przepisanie wszystkiego na szablon ze strony kApi - nie przechwyca obrazkow i URL 0.8 - obszerniejsze logi - mozliwosc wyboru tresci wiadomosci - przerywa po pierwszym slowie nieakceptowanym, skraca to czas przetwarzania wiadomosci, dzieki czemu blad rzadziej wystepuje 0.1.0.0 poprawione bledy: - blad jak przychodzi dluga wiadomosc - blad jak wczytuje liste naszych slow 1.0.0.0 - poprawiono zapetlenia 1.0.0.1 - logowanie Ten post edytował Mucha 9.11.2006 - 16:00 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| Mucha |
25.11.2006 - 07:47
|
|
suchy: rozroznianie malych i wielkich liter moze byc, ale z tym wyszukiwaniem w slowach to juz lekka przesada. Jak mam dodane np "PO" czy "PiS" to wywali mi takie slowa jak "popatrz" czy "napisz" (przy nieuwzglednianiu wielkosci liter)
megawebmaster: result zwraca string i jest w wielu miejscach, nie pokazuje ci komunikatu po pewnie cos zmieniles w dzieleniu slow |
![]() |
|
| keeveek |
25.11.2006 - 08:27
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mucha, dodawanie dziwacznych słów tak czy inaczej jest moim zdaniem dziwne
Wydaje mi się, że tylko łańcuszki powinny być blokowane totalnie, natomiast reszta powinna być wygwiazdkowywana. i żeby nie było problemów z PO i PiS to można dać po tym słowie spację, a słowa oddzielać średnikami. |
![]() |
|
| saCOOL |
25.11.2006 - 09:22
|
Zgadzam się z przedmówcą. Odrzucanie całej wypowiedzi jest trochę irytujące. Fajnie by było, jak by wtyczka te słowa gwiazdkowała po prostu. Ciekawe czy to w ogóle jest realne w wykonaniu.
|
![]() |
|
| megawebmaster |
25.11.2006 - 14:28
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
W dzieleniu słów? To znaczy? Chodzi mi o to, że result od wulgaryzmów zwraca DOKŁADNIE taką samą wartość jak result z Twojego rozwiązania.
Zresztą sam zobacz: CODE //wczytanie z bazy przeklenstw Baza1 := TStringList.Create; Przeklenstwa := TStringList.Create; Baza1.LoadFromFile('plugins\baza_przeklenstw.txt'); for i := 0 to Baza1.Count -1 do begin Explode(Baza1[i], '|', Przeklenstwa); end; //wczytanie z bazy lancuszkow Baza2 := TStringList.Create; Lancuszki := TStringList.Create; Baza2.LoadFromFile('plugins\baza_lancuszkow.txt'); for i := 0 to Baza2.Count -1 do begin Explode(Baza2[i], '|', Lancuszki); end; case filtr of 0: begin for i := 0 to k-1 do begin for j := 0 to Przeklenstwa.Count-1 do begin if tablica[i] = Przeklenstwa[j] then result := result + Przeklenstwa[j] + ' '; end; continue; end; end; saCOOL: z tym wygwiazdkowywaniem myślałem wczoraj po kąpieli - coś niecoś wymyśliłem, ale trochę to obciąży proces - trzeba od tyłu zmieniać wyrazy w całym stringu, a to nie takie łatwe znowu... Ten post edytował megawebmaster 25.11.2006 - 14:50 |
![]() |
|
| Mucha |
25.11.2006 - 16:52
|
|
Wygwiazdkowanie jest realne i proste w zrobieniu. Jak ma byc: k***a, ***** czy *** (zawsze ta sam liczba)?
megawebmaster: tzn fragment kodu odpowiedzialny za dzielenie wiadomosci. Jesli nie usuwa wiadomosci tzn ze result jest pusty, zobacz czy na koncu wczytanych slow nie ma spacji albo jakis znakow specjalnych A przy okazji, czy listy slow nie powinny byc tworzone na poczatku a nie za kazdym sprawdzaniem wiadomosci? Najlepiej napisz do mnie na priv (AQQ 4277218) bo tak na slepo to troche trudno zrozumiec Ten post edytował Mucha 25.11.2006 - 17:01 |
![]() |
|
| megawebmaster |
25.11.2006 - 17:08
|
|
Ok, tylko czy masz tylko Aqq czy też gg ? :>
|
![]() |
|
| keeveek |
25.11.2006 - 20:48
|
mnie pasuje bardziej k***a, ale myślę, że jeśli to możliwe, to zrób wszystkie możliwości, do wyboru
|
![]() |
|
| megawebmaster |
25.11.2006 - 21:53
|
|
Heh wymagający - teraz pomagam koledze Mucha - mam nadzieję, że razem to osiągniemy! To gwiazdkowanie da się zrobić, ale najpierw trzeba się zająć lepiej główną funkcją wtyczki - łańcuszkami
P.S. Wulgaryzmy filtruje już po mojemu P.S.2 DZIĘKI CI MUCHA ZA PODPOWIEDZI! |
![]() |
|
| @ndy |
26.11.2006 - 00:13
|
|
Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na jakie słowa blokowane są łańcuszki ?
|
![]() |
|
| megawebmaster |
26.11.2006 - 19:54
|
|
W kodzie są zapisane, a ja próbuję to przenieść do dodatkowych baz
|
![]() |
|
| Yazhubal |
31.12.2006 - 16:28
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
W sieci aqq nie wyswietla sie komunikat o tym, ze ocenzurowalem dane slowo.
|
![]() |
|
| Pawu |
2.02.2007 - 17:15
|
|
blokuje łańcuszki nawet jak tego nie chce.
i często blokuje zwykłe wiadomość jak np: ":)" (w gg) |
![]() |
|
| Mucha |
2.02.2007 - 18:02
|
|
Więcej szczegółów poproszę. Np zrzut z konfiguracji, lista niechcianych słów.
|
![]() |
|
| Pawu |
2.02.2007 - 19:59
|
|
np: (będę pisać całe wiadomości które uznało za łańcuszki, każda w osobnej lini)
":)" - jak tylko buźka jest w wiadomości znowu!!! !! jaki konekt? napislam tak: ale ty cały czas z konekta 16:10:02 agnieszkamika (agnieszkamika@tlen.pl) ale ty cały czas z konekta tak ale ty cały czas z konekta tak ciekawe/: ?? jaka? a czekaj sparwdze cos a jkie ty mas zikonki? ,<placze te wszystkie wiadomości łapało jako łańcuszki, a co ciekawsze nawet jak wyłączyłem opcje "łańcuszki" to też je blokowało ;/ a słówka (a właściwie wyrażenie) które blokowałem to: "prześlij ją każdemu kogo masz na gg a jutro będzie Twój szczęśliwy dzień;"(średnik dopiero na końcu tego zdania. |
![]() |
|
| Mucha |
3.02.2007 - 17:24
|
|
To przez tą Twoją wpisaną frazę. Po ostatnim słowie we własnych nie dawaj ";" bo wtedy traktuje to jako spacje, która jest w każdej wiadomości i następuje zapętlenie.
|
![]() |
|
| Keleos |
19.12.2007 - 16:35
|
Mucha nie udziela supportu żadnej ze swoich wtyczek.
Wszelkie problemy i pytania można zgłaszać w dziale "Problemy", nie mniej jednak nie ma co prosić autora o poprawę czegokolwiek, czy też dodanie nowych możliwości do wtyczki. Na wniosek Autora, zamykam wszystkie tematy o jego wtyczkach. |
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:44 |