Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| Mucha |
3.08.2006 - 00:36
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Status tylko dla aktywnych rozmowcow (czyli pokazuje twoj status tylko tym do ktorych piszesz, gdy przestajesz pisac po ok. 10 sek status znow jest przed taka osoba ukrywany), tylko gg.
aKtywny 0.0.0.4:
aKtywny.rar ( 21,76k )
Liczba pobrań: 10320.0.0.2: - poprawka zlego warunku ST_HIDEMYSTATUS - konfiguracja interwalu - wlacz/wylacz - ukryj/odslon przed wszystkimi 0.0.0.3: - zupelnei inna zasada dzialania, reaguje na pisanie i zaprzestanie pisania - mozliwosc zapisania kto byl na poczatku ukrywany i wczytania tego potem - nie kazdy kontakt ma na starcie ukrywanie 0.0.0.4 - przycisk statusu tylko w sieci gg Ten post edytował Mucha 17.09.2006 - 12:28 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| Mucha |
8.08.2006 - 11:34
|
|
Masz wtyczke GG? Jaka masz wersje konnekta?
|
![]() |
|
| mac307 |
8.08.2006 - 12:34
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
Konnekt w wersji 0.6.22.137
wtyczka GG naturalnie jest... jeśli chodzi o sieci to mam jeszcze wtyke do tlena i aqq. jesli to coś da to moge wszystkie wtyczki wypisać z jakich korzystam. Ten post edytował mac307 8.08.2006 - 12:34 |
![]() |
|
| Mucha |
8.08.2006 - 13:08
|
|
Dziwne, 15 to to menu wtyczek na toolbarze, a 258001 to numer menu aKtywnego. Moze sie z czyms gryzie, ktorej wersji uzywasz 0.0.0.2 czy 0.0.0.3? I sprawdz czy przez przypadek nie zostawiles starej wersji w folderze plugins z inna nazwa.
|
![]() |
|
| ursus6 |
8.08.2006 - 13:50
|
|
Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z grupą 15 zrób tak np.:
UIActionAdd(ICMessage(IMI_GETPLUGINSGROUP, 0, 0), IMIA_xxx, ACTR_INIT , 'ble', IDI_XXX); |
![]() |
|
| Mucha |
8.08.2006 - 14:08
|
|
Poprawilem ikonke i zrobilem tak jak mowi ursus, blad nadal wystepuje?
|
![]() |
|
| mac307 |
8.08.2006 - 14:49
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
to moze odpowiem pokolei:
od razu sciągnałem wersje 0.0.0.3 wiec pozostawienie wczesniejszej w folderze wtyczek nie wchodziło w gre. po wprowadzonych zmianach startuje bez problemu podziękował |
![]() |
|
| keeveek |
17.09.2006 - 07:07
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak ta wtyczka w ogóle działa? bowiem sprawdzałem i jestem dostępny dla osób nie tylko z mojej listy. jak w ogole funkcjonuje ten przycisk w oknie gg? i gdy rozmawiam z jakąś osobą to ona mi "miga" , zmienia się jej status co jakąś chwilę a te osoby narzekają, że ja im "migam"
chodzi o to, że jak zmieniam status na dostepny to przynajmniej przez kilka chwil jestem taki dla wszystkich, a gdy rozmawiam z osobami to zmienia mi się stan z dostepnego na niedostepny zależnie od tego jak czesto pisze z jakas osoba i jest to denerwujące. Ten post edytował keeveek 17.09.2006 - 07:56 |
![]() |
|
| Mucha |
17.09.2006 - 11:20
|
|
metnie zes to wytlumaczyl, nie za badzo cie rozumiem, zadaniem tej wtyczki jest wlasnie miganie, a to ze notify ci wyskakuje za kazdym razem kiedy sie przed kims ukrywasz to juz wina protokolu gg oraz notify.
|
![]() |
|
| keeveek |
17.09.2006 - 11:27
|
czyli zadaniem wtyczki jest pojawianie się i znikanie na gg? a nie pokazywanie statusu osobom z którymi mamy otwarte okno rozmowy?
|
![]() |
|
| ved |
2.10.2006 - 16:10
|
[PROPOZYCJA]
Taki maly dodatek do tej wtyczki mi sie nasunal dzisiaj, a nie chce nowego watku tworzyc, bo bez sensu. Mianowiscie cos na zasadzie integracji w to autorespondera dla osob ze statusem "niedost"(ukryty), na zasadzie: ktos ma status 'ukryty' i pisze do nas costam, a autoresponder odpisuje mu np: "nie przyjmuje wiadomosci od niedostepnych.." Wkurza mnie pare osob na liscie, zwlaszcza wyznawcow GG, moze by sie nauczyli a i na jabberze sie zdarza. Co myslicie? |
![]() |
|
| Mucha |
2.10.2006 - 17:58
|
|
Nie ma to nic wspolnego z ta wtyczka.
|
![]() |
|
| keeveek |
2.10.2006 - 18:07
|
i jest przy okazji głupie i niepotrzebne.
|
![]() |
|
| ved |
2.10.2006 - 19:20
|
IMHO ma i to bardzo duzo:]
Wtyczka sluzy przeciez pokazywaniu swojego statusu tym osobom do ktorych piszemy. Tego samego mozna wymagac od innych. Glupi i niepotrzebny to jest raczej tutaj Twoj post keeveek. |
![]() |
|
| Mucha |
2.10.2006 - 19:24
|
|
Ta wtyczka nie wysyla i nie bedzie wysylac zadnych wiadomosci bo nie jest autoresponderem. Takie cos to chyba raczej do kAway albo do jakiegos bota.
A z keevkiem musze sie tutaj zgodzic, tez nie widze w tym zadnego sensu. |
![]() |
|
| ved |
3.10.2006 - 09:01
|
Jak mozna 'nie widziec' sensu w czyms tak oczywistym. Skoro JA wysylam swoj status rozmowcy to tego samego wymagam od niego. Nic wiecej.
|
![]() |
|
| keeveek |
4.10.2006 - 05:00
|
co nie znaczy że do tego potrzebny jest autoresponder.
|
![]() |
|
| ved |
4.10.2006 - 11:00
|
Mi byc sie przydal. Ignorowanie ludzi bez zadnego info jest troche chamskie jednak.
|
![]() |
|
| Mucha |
4.10.2006 - 11:04
|
|
Potrzebne czy nie - to juz material na nowa wtyczke. Temat do zamkniecia.
|
![]() |
|
| Aule |
4.10.2006 - 17:14
|
![]() Przybysz z Valinoru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na prośbę autora, zamykam.
|
![]() |
|
![]() ![]() |