Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| tek |
21.08.2006 - 04:25
|
![]() Cicho-ciemny ![]() |
Pierwszy efekt moich zabaw z SDK Konnekta.
Napisałem wtyczkę, która wyświetla informację o nieprzeczytanych wiadomościach na ekranie logowania Windows XP. Informacja ma postać standardowego powiedomienia o nieprzeczytanych wiadomościach e-mail. Niestety WinAPI nie pozwala na nic innego. ![]() Uwagi i sugestie mile widziane. Załączony/e plik/i
kLogon.zip ( 31,56k )
Liczba pobrań: 434 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| GuZiK |
21.08.2006 - 05:06
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Żadnych zastrzeżeń, działa
|
![]() |
|
| Lwiczek |
21.08.2006 - 07:47
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Domyślam się, że ze względu na ograniczenia nie da się dodać od kogo są te wiadomości?
|
![]() |
|
| dulek000 |
21.08.2006 - 08:48
|
Brawo, brawo, brawo.
|
![]() |
|
| tek |
21.08.2006 - 09:45
|
Domyślam się, że ze względu na ograniczenia nie da się dodać od kogo są te wiadomości? Teoretycznie można to zrobić (zastąpić napis 'Konnekt' dowolnym innym, formatowanym przez użytkownika), ale obsługa tej informacji wymagałaby bezpośredniej edycji rejestru przez wtyczkę, z pominięciem api udostępnianego przez XP. Początkowo opracowywałem coś takiego, ale pojawiło się parę problemów, których nie udało mi się sesnsownie rozwiązać. Może w przyszłych wersjach. Wszystko zależy od zaintresowania wtyczką |
![]() |
|
| jiobel. |
21.08.2006 - 10:54
|
A zainteresowanie powinno być duże, bo wtyczka miodna. :-)
|
![]() |
|
| arct!c |
21.08.2006 - 12:37
|
Bardzo ciekawe i przyjemne rozwiązanie. +
|
![]() |
|
| Raku85 |
21.08.2006 - 14:02
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
Jak dla mnie rewelacja
|
![]() |
|
| @ndy |
21.08.2006 - 14:36
|
|
Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak dasz rade zrobić aby zamiast mail było Konnekt to zacznę używać
Wtyczka bardzo pomysłowa. |
![]() |
|
| Andrzej1307 |
21.08.2006 - 14:53
|
watpie zeby dalo sie tak zrobic bo windows xp jest wyposazony w powiadomienie o mailach a nie o wiadomosciach K
wtyczka spoko |
![]() |
|
| zhvir |
21.08.2006 - 14:58
|
Wystarczy reseditem zmienić jeden string w dll-u obsługującym logowanie i zmienić "masz n nowych wiadomości pocztowych" na "masz n nowych wiadomości". Oczywiście zabawy na plikach systemowych nie polecam użytkownikom którzy nie czują się na siłach
edit1: poszukałem i znalazłem, ten plik to logonui.exe (później napiszę co mi wyszło po edycji edit2: logonui.exe znajduje się w katalogu .../windows/system32, edycję przeprowadzić można programikiem reshacker, w pliku edytujemy wartości String Table -> 2 i 3, zapisujemy plik pod nową nazwą, następnie powinniścmy podmienić oryginał na nasz plik najlepiej programikiem Logon Loader Ten post edytował zhvir 21.08.2006 - 15:52 |
![]() |
|
| Lwiczek |
21.08.2006 - 16:55
|
Ekhm... chodziło mi żeby wypisywało od kogo [per se] są wiadomości a nie że to z Konneka
Z resztą u mnie nie działą |
![]() |
|
| Akira |
21.08.2006 - 17:25
|
Wtyczka super
|
![]() |
|
| beosia |
21.08.2006 - 18:47
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
wtyczka ciekawa a szczególnie cieszy że jest ktoś nowy kto się wziął za ulepszanie konnekta
Ten post edytował beosia 21.08.2006 - 18:49 |
![]() |
|
| jiobel. |
21.08.2006 - 20:16
|
To polega na tym, że wysyłane jest info z id programu i ilością wiadomości nieprzeczytanych, tak? A możnaby zrobić to tak, że zamiast id=konnekt dać id=%nazwa_użytkownika% – pomysł na +, czy na -?
|
![]() |
|
| tek |
21.08.2006 - 20:51
|
Z resztą u mnie nie działą Nie trzeba restartować systemu. Jeżeli wyłączyłeś tę opcję to najprościej ściągnąć TweakUi z zestawu PowerToys [http://www.microsoft.com/windowsxp/downloa...ppowertoys.mspx] i uaktywnić powiadomienia. Jest jeszcze jedna możliwość. Mój XP x64 pokazuje powiadomienie, tylko wtedy, gdy na ekranie logowania znajduje się więcej niż jedno konto. Nie wiem czy to reguła, czy tylko widzimisie mojego systemu. [EDIT] Widocznie mu się odmieniło, bo pokazuje i z jednym kontem, eh Co do innych sugestii. Nie istnieje żadna inna funkcja WinAPI (o której mi wiadomo), umożliwiająca ingerencję w ekran logowania, więc zawsze będzie to tylko powiadomienie o poczcie e-mail. Patchowanie logonui.exe przez wtyczkę raczej nie wchodzi w grę Ten post edytował tek 21.08.2006 - 22:25 |
![]() |
|
| Lwiczek |
22.08.2006 - 08:05
|
TweakUI mam... zaraz po instalacji systemu instaluje i prawie wszystkie 'umilacze zycia' wylaczam
Teraz jakby jeszcze pokazywała info o nadawcy to już w ogóle 'cud miód i orzeszki' |
![]() |
|
| JOUKI |
22.08.2006 - 18:31
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
A pomyśleć, że jeszcze 4 dni temu myślałem o takiej opcji gdy zmieniałem logon
|
![]() |
|
| EcstasyxXx |
22.08.2006 - 19:05
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
Fajna wtyczka, dzięki
|
![]() |
|
| Komodo |
26.08.2006 - 12:31
|
|
Początkujący ![]() ![]() |
Cały czas mi pokazuje, że mam 3 nieprzeczytane wiadomości w K.
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:41 |