Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> 

Przed ukazaniem się posta, musi być on zaakceptowany przez moderatora!

> GoneDark, Ten prawdziwy. Z bajerami.
riddle
post 19.11.2006 - 06:32
Post #1

Dokumentator

Załączony obrazek

Download: Dodany plik  gonedark_0.4.zip ( 37,39k ) Liczba pobrań: 3042

(Było: 685)
Wymagania:
  1. Internet Explorer 6 albo 7
  2. Umieszczenie katalogu "gonedark" w katalogu /konnekt/themes/
  3. Grupowanie calkowicie włączone bądź całkowicie wyłączone.
  4. JavaScript włączony dla IE w systemie
  5. Nowoczesny komputer ;-) Starocie się tym stylem uduszą.
Mam nadzieję, że expressions będą Wam działać i ujrzycie to co widać na screenie.

Proszę testować i zgłaszać błędy. smile.gif Gdyby coś się zacinało, najlepiej kliknąć prawym, "Wyczyść okno" i znowu i "Poprzednia rozmowa".

Styl jest potężną składnicą zasobów do tworzenia innych zaawansowanych stylów. Nie komentowałem na razie kodu, musi on zostać najpierw uporządkowany a później go opiszę.

Update1

No kochani. Konnekt ma prawdziwe avatary, czy w to wierzycie czy nie. W katalogu z tematem GoneDark (po ściągnięciu nowej wersji oczywiście) znajduje się katalog /avatars/. Tam wrzucamy pliki graficzne o wielkośc 32x32 piksele o rozszerzeniu .jpg (mogą to być GIF-y i PNG-i z innym rozszerzeniem, wszakże to IE - zrozumie biggrin.gif) o nazwie takiej jaką używacie dla kontaktu. Jeśli jest spacja, ma być spacja.

Dodatkowo poprawiłem performance jak sądzę - teraz nazwa usera na górze wyświetlana jest tylko raz, a nie x razy, gdzie x to ilość nazwy ekranowej adresata w okienku rozmowy. Dzięki temu odpada też tło pod to coś - i top jest teraz w pełni przezroczysty.

Enjoy! biggrin.gif

Update2

Mały update, avatary teraz są w /konnekt/avatars/ - tam wrzucajcie pliki. Dodatkowo poprawiłem wyświetlanie daty i czasu oraz dwukropka przy nazwach rozmówców. Uporządkowałem też CSS. Następny update skupi się na obrazkach.

Katalogi

Załączony obrazek

Update3
  1. Wsparcie dla IE7 (zakładam, nie mam IE7 do testów) - position: fixed, przezroczyste PNG - nie powinien już tak mulić.
  2. Avatary powinny już wszystkim działać, udało mi się wyciągnąć bezwzględną ścieżkę do katalogu Konnekta. :-) Także wsadzamy je jak wyżej widać.
  3. Trochę poprawek wydajnościowych
User is offline
Go to the top of the page
+Quote Post
6 Stron V « < 4 5 6  
Reply to this topicStart new topic
Odpowiedzi(100 - 103)
Dexterxx
post 20.02.2008 - 18:05
Post #101

Gaduła

do folderu ../konnekt/avatars wrzucisz obrazek 32x32 z rozszerzeniem poznawanym przez Windows z nazwą nazwy wyświetlania kontaktu.. Dajesz wyczyść okno i poprzednia wiadomość. Włala
User is offline
+Quote Post
melon
post 20.02.2008 - 19:46
Post #102

Cicho-ciemny
*

QUOTE(Dexterxx @ 20.02.2008 - 18:05) *

do folderu ../konnekt/avatars wrzucisz obrazek 32x32 z rozszerzeniem poznawanym przez Windows z nazwą nazwy wyświetlania kontaktu.. Dajesz wyczyść okno i poprzednia wiadomość. Włala

nom ok...ale u mnie w katalogu nie ma takiego folderu avatars;/ i nie wiem czemu
User is offline
+Quote Post
zhvir
post 20.02.2008 - 21:14
Post #103

Ekspert

prawdopodobnie dlatego że należy go utworzyć ^^
User is offline
+Quote Post
GuZiK
post 17.06.2010 - 08:43
Post #104

Zaawansowany

CODE
av {
    width: 32px;
    height: 32px;
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: 0 0;
    background-color: transparent;
    z-index: 500;
    -ieh: expression(
        path = document.getElementsByTagName('base')[0].href.split('\emots/')[0],
        this.style.backgroundImage = 'url(' + path + '/avatars/' + document.body.firstChild.className.substr(0, document.body.firstChild.className.length) + '.jpg)'
    );

Jak dostosować ten styl do współpracy z GG8 i exKview ?
User is offline
+Quote Post
6 Stron V « < 4 5 6
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Aktualny czas: 10.09.2010 - 12:48