szczeniak191
16.09.2007 - 10:02
Na stronie konnekta bardzo brakuje mi chata albo chociaż shoutboxa, nie wiem czy istnieje jakiś kanał IRC na którym można w czasie rzeczywistym porozmawiać z innymi użytkownikami Konnekta.
Chyba nie ma kanału na irc, nie obraziłbym się, jakby ktoś założył
jiobel.
16.09.2007 - 14:14
szczeniak191
16.09.2007 - 14:16
szkoda ze wiadomosci na tym czacie sa z 2006 r
Bandit
16.09.2007 - 14:41
Shoutbox lub chat to dobre dla e-pulsa :/ jestem za sprawnie działającym i rozpowszechnionym kanałem irc... w popularniej sieci. Ponadto wzrosło by zapotrzebowanie na wtyczke z protokołem irca, co za tym idzie

wiecej żali a im wiecej żali tym wieksza szansa

hope see.
.misiek
16.09.2007 - 14:56
Jakby w konnekcie kjabber obslugiwal muc, to moglbys korzystac bez problemu z transportu irc'a.
Kazdy serwer ejabbered 2 posiada standardowo taki transport ;]
jiobel.
16.09.2007 - 15:35
W którymś temacie z 2004 (?) roku Hao wypowiadał się na ten temat (muca) i mówił, że w którejś becie jest obsługa owego. Ktoś-coś?
ZenitH
16.09.2007 - 16:39
Jak dla mnie to shoutbox albo chat były by przydatne. Zawsze to jakiś krok do przodu w konnekcie. Może nie w samym komunikatorze ale zawsze coś

Mam nadzieje, że czegoś takiego się doczekam
jiobel.
16.09.2007 - 17:38
Raczej krok w tył jeśli weźmie się pod uwagę, że shot był dostępny w poprzedniej wersji k.weba. ;-)
Bandit
16.09.2007 - 18:37
Po 3 latach postoju, krok w tył jest krokiem w przód.
szczeniak191
16.09.2007 - 19:08
Może jakiś doświadczony Ircownik podjął by się stworzenia jakiegoś kanału ja jakimś serverze a potem dał nam znać w tym temacie ?
Także się podpisuję pod tym ręcami i nogami ; )
Niekiedy potrzebna jest szybka wymiana zdań lub krótkie, proste pytanie, a zaśmiecanie forum to nie najlepszy pomysł...
Kanał na Ircu zrobić to nie jest wielki problem... jeszcze pół roku temu posiadałem jeden, z obstawą 5 botów... tylko problematyczne było to, że to darmowe boty były i siedziały na kanale tylko jak było minimum ileśtam osób (3 lub 5, w zależności od bota). Dopóki wszystkie boty działały, to było git.. bo jeden drugiemu dotrzymywał towarzystwa i robiło się sztuczny tłok, ale jak jakiś padł to reszta wychodziła i można było stracić kanał x D
Tak więc konto shell.. i nie wiem co się teraz używa... BitchX? Eggdrop? ...
Jestem za, mniej oftopicowania by było
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.