Tutaj kazano pisać, więc zacytuje jeszcze swój post z forum kfaq.
Cześć!
A więc tak. Jak wiemy, ten projekt nawiązuje jakoś do konnekta, więc powinien ciutkę nawiązywać do celu tego niestety, już ciutkę umarłego komunikatora.
Jestem tego pewien, że mamy na celu osobistą konfigurację i dostosowanie komunikatora do własnych potrzeb dzięki wtyczkom, stylom i tak dalej.. więc myślę, iż tego nie trzeba wymieniać w tym, co byśmy chcieli

W K brakowało (brakuje) mi pare rzeczy. Myślę, że podstawą jest ilość obsługiwanych protokołów - nie wymagam osobiście np. tyle co w pidginie, ale nim więcej, tym bardziej ciągnie

Myślę, że na pewno powinny pojawić się protokoły :
Jabber (przydało by się coś więcej niż w Konnekcie, oczywiście nie trzeba super ekstra obsługi Dżaberka w pre-alphie, becie czy czym tam.., byle stopniowo udoskonalać tą wtyczkę najcenniejszego skarbu IM

GG ( jakby nie patrzeć, jeszcze nie wszyscy przeszli na żarówkę ;P )
MSN ( w końcu, jeden z najpopularniejszych protokołów świata, tego mi najbardziej brakuje w K )
IRC ( rzadko jaki komunikator obsługuje tą sieć - wciąż popularną, jakby nie patrzeć bardzo cenną. )
IMO te NA PEWNO powinny się znaleźć, oczywiście niektórym się jeszcze przyda Tlen i ICQ i inne cuda, ja OSOBIŚCIE tego nie wymagam. Nie wiem jaką wizję mają autorzy - zrobią jak będą chcieli, to tylko propozycje.
Oczywiście przydało by się stylowanie okna rozmowy i tym podobne rzeczy z Konnekta. Jeśli już przy oknie rozmowy i wcześniej wymienionym IRCu .. przydałby się podgląd uczestników, tego w K brakuje

Rozmowy w zakładkach, podstawa oczywiście. Przydały by się też różne opcje przezroczystości, itp.
Po za tym, jakaś dobra Jabberowa przeglądarka usług by się również przydała

Myślę, że na razie to tyle ode mnie. Jeszcze jedno pytanie na koniec, jak można. Czy planowana jest jakaś sieć tego komunikatora, albo jakiś serwer Jabbera?

Pozdrawiam,
kzzz