Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Żeby nie było, że nic się nie dzieje...
Konnekt | Forum > Informacje > Dziennik
Stron: 1, 2, 3, 4
hao
Dwa screeny z nowej bety... Przeróbki są powiedzmy w 70% gotowe...

Ikonki na razie tymczasowe... Z resztą pewnie nie jedno się jeszcze zmieni :]
k3mpa
no smile.gif ładnie ..;>
PoGoWieC
ładnie smile.gif ładnie smile.gif
powiedzialbym ze nawet pieknie :-)
pielgrzym
Rewelacja! smile.gif a czy dałoby się zrobić przełączanie trybów "początkujący" i "zaawansowany" jako zakładki na górze okna (nie wiem jak to nazwać, takie same zakładki jak zakładki grup w oknie kontaktów)? Pozwalałoby to na wygodną i szybka zmianę trybów smile.gif
hao
Zmiana trybu wymaga restartu. Początkujący od zaawansowanego nie różni się tylko liczbą widocznych pól.
jareq
Świetnie!! o wiele lepiej mi się podoba nowy układ drzewka jest bardziej przejrzystszy biggrin.gif i wydaje mi się, że w oknie dla początkujących skoro jest przycisk załóż konto to powinien być także do jego usunięcia z serwera.
lorentz
QUOTE(jareq)
skoro jest przycisk załóż konto to powinien być także do jego usunięcia z serwera.

Tak samo mógłby być przycisk do eksportowania kontaktów GG na serwer a nie tylko do ich importowania z serwera.

BTW: Przycisk do usunięcia konta z serwera jest na samym dole na pierwszym skrinie :wink:
Sija
QUOTE(lorentz)
QUOTE(jareq)
skoro jest przycisk załóż konto to powinien być także do jego usunięcia z serwera.

Tak samo mógłby być przycisk do eksportowania kontaktów GG na serwer a nie tylko do ich importowania z serwera.

przeciez jest opcja w oknie kontaktow, konfiguracja nie ma za zadania dublowac f-cji.

QUOTE(lorentz)
BTW: Przycisk do usunięcia konta z serwera jest na samym dole na pierwszym skrinie  :wink:

poniewaz jest to tryb "Zaawansowany", czytaj dokladnie.
hao
Który początkujący użytkownik chciałby kasować konto :]
jareq
QUOTE(lorentz)
BTW: Przycisk do usunięcia konta z serwera jest na samym dole na pierwszym skrinie  :wink:

lorentz napisałem:
w oknie dla początkujących
a oknem dla początkujących jest to na drugim screenie.
QUOTE(Sija)
QUOTE(lorentz)
[...]przycisk do eksportowania kontaktów GG na serwer[...]

przeciez jest opcja w oknie rozmowy,

:shock: Gdzie Ty ją masz? bo ja nigdy czegoś takiego w oknie rozmowy nie miałem i nie mam
konfiguracja nie ma za zadania dublowac f-cji.

Ale mogłoby w końcu być wszystko w jednym miejscu.. A nie ciągle latać i szukać "gdzie to było" a po za tym inne opcje, które są w tych ustawieniach można także znaleźć w innych miejscach..
Więc jak już hao coś z tym robi to mógłby wszystkie opcje zebrać w jednym miejscu na pewno było by łatwiej, przynajmniej tym początkującym.
QUOTE(hao)
Który początkujący użytkownik chciałby kasować konto :]

Okno dla początkujących nie koniecznie musi być tylko dla tak nazywanych, ale może służyć także jako uproszczenie dla tych, co są z Konnektem już dłużej a nie potrzebują takiej ilości opcji, bo się w nich gubią... np. dla takich osób jak typowa blondynka z kawału o blondynkach (nie obrażając blondynek tongue.gif) I chodziło mi tu o to, aby właśnie ta opcja mogła służyć większej grupie użytkowników niżeli tylko początkującym a na pewno dwa przyciski więcej nie skomplikowałyby na tyle tych ustawień, aby początkujący nie mógł sobie poradzić wink.gif
Sija
jareq: zamiast sie czepiac poprawionych postow, popracuj nad szybkoscia pisania swoich [~25min.].
lorentz
QUOTE(jareq)
QUOTE(lorentz)

lorentz napisałem:
w oknie dla początkujących

...

Sorki mój błąd nie doczytałem :oops:
jareq
QUOTE(Sija)
jareq: zamiast sie czepiac poprawionych postow, popracuj nad szybkoscia pisania swoich [~25min.].

oj nie czepiam sie tylko skoro to było do mnie to odpowiedziałem. I napewno nie ~25min. nie siedze caly czas na tym forum i nie patrze co by tu napisac co jakis czas zagladam i wtedy odpisuje

ps. i może byś wyjaśnił odnośnie tej opcji do exportowania w oknie rozmowy?
m4t3k
Wow, nawet nie wiedziałem, że da się skasować konto gg smile.gif
Zakrn
Ale mógłbyś, hao, poprawić najpierw programik do aktualizacji, żeby działał pod w2k3...
atol
a ja mam pytanie czy każda sieć będzie miałą taką cacy ikonkę (tą czerwoną) w konfiguracji?
hao
Okno dla początkujących nie koniecznie musi być tylko dla tak nazywanych, ale może służyć także jako uproszczenie dla tych, co są z Konnektem już dłużej a nie potrzebują takiej ilości opcji, bo się w nich gubią... np. dla takich osób jak typowa blondynka z kawału o blondynkach (nie obrażając blondynek Razz) I chodziło mi tu o to, aby właśnie ta opcja mogła służyć większej grupie użytkowników niżeli tylko początkującym a na pewno dwa przyciski więcej nie skomplikowałyby na tyle tych ustawień, aby początkujący nie mógł sobie poradzić

Wtędy włączasz tryb prosty, albo normalny, w zależności o ile chcesz mieć mniej opcji biggrin.gif

Ale mógłbyś, hao, poprawić najpierw programik do aktualizacji, żeby działał pod w2k3...

Zapostowalem w tamtym watku wersje do sprawdzenia na w2k, ale jakos bez odzewu do tej pory :?
jareq
QUOTE(hao)
Wtędy włączasz tryb prosty, albo normalny, w zależności o ile chcesz mieć mniej opcji biggrin.gif

heh no hyba, że będą jeszcze inne tryby o których nie wspomniałeś :>
no no hao zaskakujesz :wink:
Przemekc1
A jakiś przybliżony termin tej bety?
PoGoWieC
Mam dwie nadzieje:
Pierwsza ze to bedzie niedlugo
A druga ze te niedlugo bedzie szybciej niz normalnie biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Zakrn
Zapostowalem w tamtym watku wersje do sprawdzenia na w2k, ale jakos bez odzewu do tej pory :?

E... Sorki, ale nic nie widzę (w którym wątku w ogóle, bo w tym niżej na pewno nic nie ma, a nigdzie indziej nie widzę w tym temacie). :?
.misiek
QUOTE(Zakrn)

E... Sorki, ale nic nie widzę (w którym wątku w ogóle, bo w tym niżej na pewno nic nie ma, a nigdzie indziej nie widzę w tym temacie). :?

posta też podobie jak Zakrn nie znalazłem ale ten update co jest na centralce działa bez problemów na w2k
bakerss
No czekamy, jak bedzie możliwosć zakładek to bedzie miodzio :]
zimaq
To ja ma pytanko... czy te grafiki przy buttonach ( a raczej 'w' ) będzie można zmeiniać ( tj. zależne do stylu ) czy są tam na stałe ?
Zakrn
QUOTE(.misiek)
posta też podobie jak Zakrn nie znalazłem ale ten update co jest na centralce działa bez problemów na w2k

Hao się machnął - chodziło mu oczywiście o win2k3
hao
E... Sorki, ale nic nie widzę (w którym wątku w ogóle, bo w tym niżej na pewno nic nie ma, a nigdzie indziej nie widzę w tym temacie).

http://www.konnekt.info/forum/viewtopic.php?p=31513#31513

Daleko szukac bylo nie trzeba, jest na drugim miejscu przy szukaniu po haśle "upd"
Zakrn
Hao, przepraszam, że kiedykolwiek w Ciebie zwątpiłem. :oops: :oops: :oops:
NelQ
Hehe smile.gif
hao
Co tu dużo mówić, dzisiaj kolejna beta... Paczki są już gotowe, czekają jeszcze na jeden mały dodatek... Szykujcie kUpdate wink.gif
arct!c kUpdate rdy!

Czekamy czekamy !! goł goł goł smile.gif
Daarth
moj kupdate juz sciagnal i
BŁĄD:
brak devILUT.dll WTF? :|

update:
przez to nie chce się ładować plugin: ui.dll

chyba moj blad: za szybko chcialem i nie zaznaczalem nic. tylko od razu pobralem :|

JUZ DZIALA:)
a najlepsze jest to ze nia mam zadnego dostepnego nowegu update :/ wtyczke kupadte mam nowa i wszytko jest dobrze...
k3mpa
no łądnie ładnie ..wink.gif nowy konnekt powinien przyciągnąć więcej użytkowników ..wink.gif czekamy teraz na kieview ..wink.gif
niemam nowego update !! NEED BACKUP !!

Update:
Jest jakas mozliwosc manulalnie sciagnac update?
sleesh
arc poprostu zapisz sobie expimpem ustawienia i liste kontaktow i zainstaluj od nowa konnekta z paczki a potem update i na koniec wgraj wtyki i ustawienia...
mefju
Konnekt zaktualizowany - pierwsze wrażenie super - graficzki, dymki...

Jeszcze nie przetestowałem poszczególnych "poziomów wtajemniczenia", ale zaraz to nadrobię.

Aha po aktualizacji po zamknięciu K - zamiast 2 błędów wyskakują 3 tongue.gif
I jeszcze jeden problem - wpisywaniu tekstu do wysłania - nie sposób przestawić czcionki na pogrubioną (taką jak miałem przed aktualizacją) - tzn. ustawienia niby się zachowują, ale czcionka zostaje taka sama.
atol
powiem jedno: biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

a teraz troszkę gorzej bo avatary dalej zachowują się nieciekawie... kiedy to będzie dobrze działać?

Hao Dobra robota!!!
.misiek
suuper, tylko czy można zmiejszyć czionke wszystkiego w menu na mniejszą ??

bo mi się kończą napisy w połowie np ...
MEK
witam

drogi hao czy jest mozliwoasc abys zmienil tak konnekta aby nie probowal sie laczyc po starcie z statustem niedostepnym bo jednak to miganie mimo statusu niedostepnego i proba laczenia to troche dziwna sprawa

najlepiej jesli statusy sa ustawione na starcie jako niedostepne to zrobic tak aby po wlaczeniu konnekta odrazu ikonki byly wszystkie czerowne bez migniecia i co najwazniejsze bez proby laczenia do servera

ps. menu i przeniesienie bibliotek i innych plikow do osobnego katalogu - niezla robota

pozdrawiam MEK
Przemekc1
QUOTE(hao)
Co tu dużo mówić, dzisiaj kolejna beta... Paczki są już gotowe, czekają jeszcze na jeden mały dodatek... Szykujcie kUpdate wink.gif

Schorowany byłem i paczki pobieram dopiero dzisiaj sad.gif
hao
witam

drogi hao czy jest mozliwoasc abys zmienil tak konnekta aby nie probowal sie laczyc po starcie z statustem niedostepnym bo jednak to miganie mimo statusu niedostepnego i proba laczenia to troche dziwna sprawa

najlepiej jesli statusy sa ustawione na starcie jako niedostepne to zrobic tak aby po wlaczeniu konnekta odrazu ikonki byly wszystkie czerowne bez migniecia i co najwazniejsze bez proby laczenia do servera

Faktycznie dziwna, nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem...
sleesh
QUOTE(hao)
witam

Faktycznie dziwna, nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem...

Zadko bo zadko ale czasem sie tak dzieje... Nic powaznego ale jednak cos.

BTW: Hao nie wiesz moze kiedy wydasz nowe paczki z konnektem ? ;] Mozna by zostawic aktualna 0.6.19.111 i dodac druga BETA z najnowsza wersja (i co jakis czas aktualizowac ja , upewniwszy sie wczesniej ze dana wersja jest w miare stabilna) ;] Co o ty, sadzisz?
ja po nowej aktualizacji mam taki nietypowy problem, wywala mi wtyczki dzialajace na jabberze [ jabber i temacik ] :/ sami zobaczcie
hao
a co do estytyki, widze ze pracowales hao nad wygladem, ale przy stopniu \"zaawansowanym\" czesto nazwy sie nie mieszcza w przydzielonych im polach (np. zakladka \"powiadomienia\" sa ucinane nazwy)

Pełna paczka za ledwie kilka tygodni... A aktualna beta jak widać do stabilnych nie należy biggrin.gif
lhs
QUOTE(hao)
A aktualna beta jak widać do stabilnych nie należy biggrin.gif

Wręcz przeciwnie biggrin.gif
.nomis
U mnie śmiga pięknie wszystko, jak dawniej smile.gif
.misiek
jeśli się wszystko zrobi jak napisał hao śmiga nawet lepiej niż poprzednia u mnie

i do tego nie ma już błedu "runtime error" biggrin.gif
Przemekc1
U mnie oprócz jabbera wszystko śmiga.
MEK
zartujesz hao?

kazda wersje jaka kolwiek mailem na kazdym systemi tak dziala myslalem ze to poprostu tak zaostwiles chcesz mi powiedziec ze ty i inni ludzie tak nie maja nie miga wam przy starcie na ustwienie niedosepny a w netstat sie nie laczy?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.