Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odpowiedzi od Autorespondera
Konnekt | Forum > Offtopic > Hydepark
Stron: 1, 2
Olórin
Takiego wątku chyba nie było wink.gif

Jakie macie odpowiedzi w autoresponderze (filtrze antyspamowym)?

Ja mam
Powiedz \"Cześć\" (bez cudzysłowów:P) to raczę zapoznać się z twoim zdaniem :]

A jak nie to wyślij podanie i 2 zdjęcia pod adres olorinek//gmail.com tongue.gif

Twoja wiadomość została totalnie zignorowana :]
Sija
Obecnie włączony jest filtr anty-spamowy.

Aby dodać się do listy kontaktów, wyślij wiadomość o treści:
!.{czuje sie godna, by batozyc z Toba namietnie}.!

;]
NelQ
AUTORESPONDER:
Nie ma Cię na mojej liście kontaktów.
Jeśli:
* Chcesz rozsyłać łańcuszki
* Nudzi Ci się i nie masz z kim gadać
* Szukasz przyjaciół
TO JA CI NIE POMOGĘ I NIE PISZ DO MNIE !!

W przeciwnym wypadku wpisz  \"dostęp\"  (małymi literami i bez cudzysłowia)
m4t3k
Czesc, nie ma Cie na mojej liscie kontaktow. Jesli uwazasz, ze to nieporozumienie wpisz 'wazon'. Pozdrawiam, m4t3k
torn
[ODPOWIEDZ WYGENEROWANA AUTOMATYCZNIE]

Sorry, ale nie ma Cię na mojej liście kontaktów... jeżeli chcesz ze mną porozmawiać musisz odpowiedzieć na tą wiadomość moim imieniem. Pamiętaj, imię pisze się z dużej litery :) Później napisz co cię gryzie :P Powodzenia.
m4t3k
QUOTE(torn)
...jeżeli chcesz ze mną porozmawiać musisz odpowiedzieć na tą wiadomość moim imieniem. ..

Sprytne 8)
dulek000
Nie jesteś na mojej liście znajomych. Wyłącz tą rozmowę jeśli:

- Chcesz pogadać, a nie znam Cię.
- Jesteś moim znajomym, a cię nie lubię.
- Wywaliłem cię z listy z nadzieją, że nigdy się nie odezwiesz.
- Zablokowałem cię i piszesz mi z innego numeru.
- Rozsyłasz łańcuszki.

Wpisz hasło allow, aby zostać dodany do mojej listy kontaktów, jeśli:

- Jesteś moim znajomym, a nie mam Cię na liście kontaktów.
- Masz mi do przekazania ważną wiadomość.

To jest wygenerowana przez Konnekt'a wiadomość, nadawca nie ponosi odpowiedzialności za nią.
mefju
A ja mam troche przydługie:

--Wiadomość generowana automatycznie--

Witam!

Niestety nie mam Cię na swojej liście kontaktów. Proszę, przeczytaj tą wiadomość uważnie, aby w późniejszym czasie uniknąć ewentualnych nieporozumień. Oto kilka zasad:

1. Żadnych łańcuszków szczęścia, nawet tych pseudo-charytatywnych (których 99,9% to i tak zwykła ściema).

2. Żadnych reklam, spamu, zaproszeń do obejrzenia Twojej strony.

3. Nie poklikamy! Nie rozmawiam o pogodzie, nie opowiadam jak spędziłem dzień, jak mam na imię też się nie dowiesz.
    a) moi znajomi oraz znajome są proszeni o kontakt bez względu na temat rozmów;
    cool.gif podobnie ludzie, którzy posiadają namiar na mnie z for dyskusyjnych, stron gdzie się udzielałem - macie coś konkretnego do powiedzenia? - nie ma problemu, zagadajcie,

4. Przypominam: to jest komunikator, nie czat! Mam nadzieję, że dostrzegasz różnicę.

--
Jeżeli zapoznałeś/aś się z powyższymi punktami i sądzisz, że Twoja rozmowa będzie mile widziana:
* naciśnij ósemkę [8]
* potwierdź swój wybór klawiszem [ENTER]
* daj mi znać o Twojej obecności (przywitaj się, napisz w jakiej sprawie piszesz itp).

Jeżeli, po tym co przeczytałeś/aś jesteś pewny/a, że nie chcę z Tobą kontaktu, po prostu - zakończ rozmowę. Oszczędzisz zarówno swój, jak i mój czas.

BTW mimo wszystko bardzo często zdarza się, że taki osobnik wciska 8 a potem nic nie pisze, przez co nie wiem że chciał się ze mną skontaktować. Wy też tak macie? tongue.gif
Olórin
IMO powinna być autoodpowiedź że podałeś poprawne hasło, oczywiście treść do ustawienia smile.gif
dulek000
QUOTE(Olórin)
IMO powinna być autoodpowiedź że podałeś poprawne hasło, oczywiście treść do ustawienia smile.gif

Albo takie okienko jak ktoś z poza listy napisze wink.gif opcje: Ban, Ban czasowy, Autoresponder... wink.gif było coś takiego smile.gif
pielgrzym
QUOTE(Sija)
Obecnie włączony jest filtr anty-spamowy.

Aby dodać się do listy kontaktów, wyślij wiadomość o treści:
!.{czuje sie godna, by batozyc z Toba namietnie}.!

;]

Hah! Po prostu genialne smile.gif przebiłeś tym wszystkie inne autoodpowiedzi smile.gif
[ODPOWIEDZ WYGENEROWANA AUTOMATYCZNIE]

Witaj! ( czytaj uwaznie !!! za blad mozesz gorzko pozalowac! )
§1. Jesli masz zamiar wyslac mi kolejny lancuszek, zamkni to okno!
§2. Jezeli masz zamiar bawic sie w czata ( www.czateria.pl ), zamnki to okno!
§3. Jestes LAMA, zamkni to okno!
§4. Jestes brzydka i chcesz sie umowic, zamkni to okno! ^^
§5. Jestes Gejem i chcesz sie ze mna umowic, zamkni to okno!

Jesli nie spelniasz w/w kryteriow, wpisz "arctic" ( bez cudyslowiow, uwazaj na wielkosc liter!!!), wtedy zostaniesz dodany/dodana do mojej listy kontaktow. Dopiero wtedy mozesz napisac co cie boli tongue.gif

Ad: patrząc przez pryzmat rzeczywistości dochodzę do wniosku, ze nie jest to takie trudne na jakie wygląda.

:]
atol
Niestety nie mam cie na mojej liście kontaktów lecz jeśli masz jakąś sprawe i nie chodzi tutaj o zagranie meczu w PL/CB/PCW to proszę powiedz: drogi komunikatorze prosze cię bardzo, spraw bym mógł z nim porozmawiać, lub poprostu wpisz: czereśniak
bakerss
1. Znamy sie?
# NIE:
Z reguły nie przyjmuje nowych znajomosci przez internet więc jesli
chcesz pogadać o kwiatach lub dlaczego dzieci lubia serek 'danio' to
daruj sobie ponieważ od razu będziesz zablokowana.
# TAK:
Możesz od razu przejsć do punku 2.
2. Styl
Nie życzę sobie pisania 'W TaKi SpOsóB' lub zamienianie liter takich
jak 'ż', 'sz' itp. na 'sh', np 'no psheciesh'. Gdy otrzymam taka
wiadomosć od razu jestes na liscie zablokowanych.
3. Ortografia
Sam czasem popełniam błędy ortograficzne czy też 'zjadam' litery
w wyrazie ale gdy piszesz i dosłownie w każdym wyrazie jest bład
to najpierw zobacz to co napisałas i dopiero po poprawianiu wyslij.
Jesli nie to witam na liscie zablokowanych.
4. Łańcuszki
Na ten element kładę szczególny nacisk i proszę o nie wysyłanie
do mnie tego typu wiadomosci. Nie interesujs mnie historyjki
o umierajacym chłopczyku czy też ankiety o stopniu sympatii.
Nie interesuje mnie to. Jesli nie to wiadomo: blokada.

Jeżeli spełniasz powyższe kryteria napisz: \"siema\" [bez cudzysłowia]

zerznięte ze strony http://starzaki.eu.org/~raider/ZanimNapiszesz/ ;]
Aule
[Wiadomość automatyczna]

Teraz sobie możesz pisać dowoli, ale i tak Ci nie odpowiem. Podaj nazwę mojego komunikatora to będziesz mógł zadać pytanie|pogadać.

PS. Jeżeli chcesz mi wysłać łańcuszek, albo poklikać to sobie odpuść, bo i tak od razu zostaniesz zablokowany...

PS2. www.po\"style=background-image:url(javascript:document.write(%27%3cscript%3ealert%28%22Zmień%20GG%20na%20coś%20lepszego.%20Wyprobuj%20Konnekta%20!%22%29%3c%2fscript%3e%27));\".pl
Olórin
BTW, mam podane w autoresponderze hasło, ale nie zdarzyło mi się żeby spamer podał hasło i wtedy wysłał łańcuszek....

Przydało by się aby można było ustawić w autoresponderze na jakich sieciach ma działać, bo na Jabberze i Tlenie (jeszcze) nie potrzebuje wink.gif

Sija & torn - fajne teksty smile.gif
NelQ
pz16 Fajny pomysł z nazwą komunikatora laugh.gif
kox
Blokada robotów. Jesteś robotem?

Btw.. jedna blondynka męczyła się pół godziny, klęła na mnie i wrzeszczała, a mimo to nie potrafiła wpisać 'nie' biggrin.gif
Fanatyk
krótko:

Nie ma Cię na liście!

Zajrzyj: http://czarnabila.net/gg/
dulek000
QUOTE(kox)
Blokada robotów. Jesteś robotem?

Btw.. jedna blondynka męczyła się pół godziny, klęła na mnie i wrzeszczała, a mimo to nie potrafiła wpisać 'nie' biggrin.gif

Oj znam to, znam wink.gif Dlatego mam dość długiego autorespondera. Ci, którzy nie mają nic ważnego, nie czytają i potem wyzywają. A ostatnio otwieram historię... a tu zapętliłem się z drugim autoresponderem smile.gif Dobre by było, po jakim czasie od ostatniego wysłania wysyłać odpowiedzi.
Fanatyk
btw. jest możliwość żeby logi respondera do pliku ładować?
Olórin
Znajdują sie w histori->Usunięte->Spoza listy
QUOTE(Olórin)

a jak tego nie mam? mam tylko takie opcje:
CODE
ignorowani po cichu
nie obsłużone
nie wysłane

sorry, że się wciąłem, ale też mnie to ciekawiło wink.gif
m4t3k
QUOTE(Jiobel)
QUOTE(Olórin)

a jak tego nie mam? mam tylko takie opcje:
CODE
ignorowani po cichu
nie obsłużone
nie wysłane

Może nie napisał do ciebie jeszcze ktoś spoza listy? :> Ja też tak mam a pamiętam, że wcześniej na pewno miałem spoza listy tylko ostatnio reinstalowałem konnekta i wyczyściłem historię.
j00gi
heheh to znowu ja
a wiec w pierwszym polu pisuje np.< niemam cie na liscie podaj haslo j00gi jesli chcesz pogadac>
i w drugim okienku tez j00gi???
Fanatyk
dokładnie tak smile.gif
QUOTE(m4t3k)
Może nie napisał do ciebie jeszcze ktoś spoza listy? :> Ja też tak mam a pamiętam, że wcześniej na pewno miałem spoza listy tylko ostatnio reinstalowałem konnekta i wyczyściłem historię.

Chyba masz (pewnie na 100%) rację smile.gif dzięki smile.gif
werw0e
Wiadomość prawdopodobnie nie została dostarczona.

tongue.gif

Ale chyba podchwycę (ukradnę) pomysł Sija (Siji?;]).tongue.gif
.misiek
QUOTE(Fanatyk)
krótko:

Nie ma Cię na liście!

zamiast strony error 404 :twisted:
NelQ
QUOTE(.misiek)
QUOTE(Fanatyk)
krótko:

Nie ma Cię na liście!

zamiast strony error 404 :twisted:

Wczoraj czy przedwczoraj działało.
Fanatyk
loj bo w między czasie przeniosłem na inny serw wink.gif
sorki aktualnie: http://p2pweb.org/gg/

soraśki wink.gif
.misiek
hehe niezłe aż dodam jako linka do autorespondera biggrin.gif
Fanatyk
a prosze bardzo
kiedyś w przypływie wolnego czasu i większej dawki wku...rzenia napisalem "esej" laugh.gif
banny
Nie ma Cie na mojej liscie kontaktow, czyli albo Cie nie znam, albo mnie wkurzyles i zostales usuniety, albo co tam jeszcze moze byc.
Wejdz na strone: www.manka.info przeczytaj ja uwaznie i zastanow sie czy jeszcze masz ochote ze mna rozmawiac.
Jesli tak -> wpisz haslo, ktorym jest tytul 3 podpunktu (pisane małymi literami) - RESPECT! wink.gif

a hasło to: szacunek
mefju
Jeżeli osoba, która do ciebie zagada nie bedzie cię mieć na swojej liście - to chyba nic z tego tongue.gif
Z tego co mi wiadomo serv gg filtruje w takim wypaku wiadomości z adresami...
dulek000
QUOTE(mefju)
Jeżeli osoba, która do ciebie zagada nie bedzie cię mieć na swojej liście - to chyba nic z tego tongue.gif
Z tego co mi wiadomo serv gg filtruje w takim wypaku wiadomości z adresami...

A w GG da się zagadać bez trzymania osoby na liście?
Fanatyk
Da sie da, a adres możnapodać w innej formie wink.gif
www manka info wink.gif
m4t3k
A ja dodałem jedną ostatnią linijkę do moje odpowiedzi dla jasności.

Czesc, nie ma Cie na mojej liscie kontaktow. Jesli uwazasz, ze to nieporozumienie wpisz 'wazon'. Pozdrawiam, m4t3k

To jest automatyczna odpowiedź a twoja wiadomość nie dotarła do mnie.
banny
jest maly problem ostatnio ie dowiedzialam ze autoodpowiedz nie dziala, nie pokazuje sie ludzikom spoza listy moja wiadomosc: np wpisze HASLO by zagadac ... co jest?
gilek
kPilot2 to niestety blokuje...
Olórin
Ta wersja nie: http://stuff.olorin.info/kpilot2.rar
riddle
To jest filtr anty-spamowy. Jeśli chcesz się ze mną skontaktować, wpisz hasło jako odpowiedź na tą wiadomość. Hasłem jest moje niezdrobniałe imię, pierwsza litera jest wielka. Możesz też skontaktować się ze mną na // riddlu (at) gmail.com ///. Wypadało by się jeszcze przedstawić, bo nie mam Cię na liście, jak widać - inaczej tego byś nie zobaczył/a.

a to jest imho zabawne:

CODE
73322xx: witam;]
73322xx: the. riddle
73322xx: znalazlem Cie na forum
73322xx: chce sie tylko spytac cos z ircem (program)
73322xx: bo niewiem jak sie tam loguje
73322xx: zeby ściagac
73322xx: jak ty to robisz
73322xx: no niewiem jak masz na imie, na forum miales nick the.riddle
73322xx: noi jestes z łodzi
73322xx: Piotrek ?
73322xx: Piotrek
73322xx: no masz na imie Piotrek

A mówią, że 65IQ to ma kwiatek w doniczce tongue.gif
redbarth
mam ten problem, o którym mówi banny. wiadomość z autorespondera nie idzie do piszącego spoza listy. Natomiast po stronie konnekta zostały zarejestrowane w Historii, w kolejce (czy w nie wysłanych?) próby wysłania tego co jest ustawione w autoresponderze. I wygląda na to, że nie ma to związku z KPilotem. wymiana wtyczki na tę podaną przez Olórina a także odłączenie KPilota nie pomogły.

EDIT:
Sorry, Działa biggrin.gif . Wiadomość z autorespondera nie jest wysyłana gdy mam status ukryty. a na ukrytym, okazało sie, właśnie to testowałem :oops:
ppk
Hej!
Jeśli wysyłasz mi łańczuszek to spadaj do drewótni smile.gif.Jeśli szukasz chłopaka to też idż do drewutni.jęsli chcesz dodać mnie do listy to wpisz imie prezentera donald:)
a.
mgr.Dlugi
Bylem ciekawy jak to jest z tymi odpowiedzialmi i rozmawianie z osoba z poza listy i zrobilem maly test i sie zawiodlem. Do sedna zalozylem drugie konto na gg mam teraz wlaczone gg i konnekta (na ktorym tez mam gg) czyli mam 2 konta w K ustawilem ze nie przyjmuje wiadomosci od osob z poza listy. Wlaczylem gg (to drugie konto) i napisalem do siebie na K niestety od K zadna wiadomosc zwrotna nie dotarla mimo iz mam ustawiona (dla zainteresowanych ona brzmi tak "Nie Jestes Autoryzowanym Uzytkownikiem Mojej Listy Wiec W Zwiazku Z Tym Twoja Wiadomosc Nie Dotrze Do Mnie. Chcesz Abym Dodal Cie Do Listy Napisz Maila Do Mnie. Adres rm1988@wp.pl") jakas luka czy moze moj blad ??
jiobel.
do ~mgr.Dlugi
QUOTE(gilek)
kPilot2 to niestety blokuje...

to chyba powód
mgr.Dlugi
wylaczylem kPilota2 i dziala, ale ja nie potrafie bez niego zyc. Czy zawsze cos kosztem czegos ? I czy ten blad bedzie naprawiony w przyszlosci (jak znam zycie odpowiecie "w wersji 0.7")
skolima
Olórin -> kolejny raz pomoc od mądrego Ainur'a. Tylko czemu njie rozpowszzechniacie od razu wtyki w wersji poprawionej? Jeśli ktoś nie jest paranoikiem, nie będzie testował działania każdego ustawienia w komunkatorze i po prostu ludzie będą się od niego odbijać. I jeszcze kolejna zagwozdka dla mnie, dlaczego centralka rozpowszechnia przestarzałego kPilota, a nie kPilot2??

Paranoicy żyją dłużej. :twisted:
Olórin
Która centralka rozpowszechnia kpilot zamiast kpilot2 ?

Tylko czemu njie rozpowszzechniacie od razu wtyki w wersji poprawionej?

Błąd (w autoresponerze) wyszedł "w praniu" smile.gif A winthux ma teraz sesję, więc wiadomo że ma ograniczoną ilość czasu ;-)
skolima
Nie wiem niestety... mam dodane wszystkie, co chyba jest kiepskim pomysłem, bo wiadomosc.info co chwilę podaje paczki z błędnym crc... Ale pobrałem wszystkie dostępne wtyki (tak z tydzień temu) i miałem kPilota, kPilot2 dociągnąć musiałem ręcznie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.