kto to wymyślił?? wszędzie w windowsie, we wszytskich profesjonalnych programach jest "OK | ANULUJ", a nie na odwrót! ciągle sie myle. ehh, wracam do Tlena (a szkoda)
dulek000
11.04.2005 - 18:42
A jak chcesz to wracaj, nikt nie będzie Cię błagał. A guziczki są w normalnej kolejności-trzeba tylko patrzeć co się klika...
skolima
11.04.2005 - 19:23
dulek.. jak dla mnie facet ma rację . Standardy kodowania czy czegokolwiek sa po to, by ułatwiać ludziom życie. Zamienione przyciski - np. pod linuxem - naprawdę potrafią krwii napsuć. A zamiana ich miejscami to naprawdę problme nie jest.
Pytanie : czy gdzieś jeszcze, oprócz okna opcji, jest taki problem?
piotr.ek
11.04.2005 - 21:07
A ja wam powiem - szczerze - ze nawet nie zwrocilem na to uwagi

Powaznie, nigdy bym nie wpadl na to, ze cos tam jest inaczej, niz gdzie indziej i nigdy nie mialem z tym najmniejszego problemu...
jeszcze okienko z wyborem wtyczek jakie mają się włanczać
ja tez tego nie zauwazylem
Zych, ale masz problem...
Ja dopiero po tym temacie zwróciłem na to uwagę. Nie wiedziałem, że ktoś naciska buttony "na czuja" nie wiedząc do końca co nacisnął. Ale cóż... jak widać są takie osoby.
Ale może rzeczywiście bedzie lepiej jakby to wszystko było "znormalizowane" (czyli ANULUJ po prawej, OK po lewej).
sleesh
11.04.2005 - 21:38
Jak dla mnie obecne ustawienie przyciskow jest bardzo dobre. Ladnie wygladaja i sa wygodne...
mgr.Dlugi
11.04.2005 - 21:53
Dla mnie takie ustawienie jest dobre, bo nie "jade na pamiec" z klikaniem.
BTW: Brak tu dobrych moderatorow. Poza tym przydal by sie systam "Pomogl" (temat juz poruszany, chodzi o dodawanie punktow userom za pomaganie w rozwiazywaniu problemow) oraz przydal by sie system ostrzezen (moderatorzy mogli by przyznawac ostrzezenia np. za nie czytanie FAQ. Po 3 ostrzezeniach brak mozliwosci postowania, po 5 ban. Wartosci wedlug uznania admina).
jiobel.
11.04.2005 - 21:59
@mgr.dlugi: Klik!edit: co do przycisków, to zgadzam się, że powinny być "ustandaryzowane".
btw. a zwłaszcza w temaciK`u :twisted:
na przyciski takze nie zwrocilem uwagi, ale przydaloby sie zeby jakas norma byla zachowana
Olórin
16.04.2005 - 16:09
QUOTE(jiobel. @ 11.04.2005 - 23:03)
edit: co do przycisków, to zgadzam się, że powinny być "ustandaryzowane".
btw. a zwłaszcza w temaciK`u :twisted:
W temaciku jest jak w całym K..... więc jest to pewnej maści standard ;-)
riddle
16.04.2005 - 17:10
Ok, więc to można dorzucić do TODO wersji następnej. Mam nadzieję, że do tego czasu już wszyscy będą wiedzieć gdzie, jak i po co umieszczać przyciski, opisy i tekst w user interface. :-)
.misiek
16.04.2005 - 17:18
A czy w K musi być wszystko takie samo jak wszędzie ??
Ja bym zostawił to jak jest [też na to wcześniej nie zwróciłem uwagi], to jest standard Konnekta
Zgadzam się z tobą, też wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, a tu problem z tego robią... IMHO mogłoby zostać jak jest.
moze zrobic dwie wersje

albo opcje zmiany
jiobel.
16.04.2005 - 18:33
@psota: Yhym. Zrobienie dwóch wersji to na pewno mniejszy problem, niż dostosowanie już obecnej (czyt. zamiany buttonów).
@Aule: To żaden problem. To tylko sugestia.
Popatrz na pierwszego posta. Dla kogoś był to na tyle duży problem, że zrezygnował z komunikatora.
//EDIT
A to jest tylko wytłumaczenie, dlaczgo 'robią' z tego problem.
jiobel.
16.04.2005 - 19:05
Odpowiedziałem w swoim imieniu. W imieniu kogoś innego raczej nie miałem prawa.
Dla mnie więc to żaden problem, a post jest jedynie sugestią.
szczerzem tak jak Spass, nie zauwazylam do tej pory:)
I uwazam ze takie rozmieszczenie jest bardziej intuicyjne...
Zawsze mialam wrazenie ze opcje K sa jakies wyjatkowo wygodne:)
Nie wiem czy jest sens bawic sie w takie rzeczy tylko dlatego ze ktos nie czyta co klika. Potem napisze ze toolbar jest na dole a nie u gory i w ogole ze to nie zniesienia jest. I nie zgodne ze standardami:)))
Co z tego ze wygodne, nie?
kto to wymyślił?? wszędzie w windowsie, we wszytskich profesjonalnych programach jest "OK | ANULUJ", a nie na odwrót! ciągle sie myle.
Jak bym moją Babcię słyszał .. Ona też najpierw klika a dopiero potem wrzeszczy: Wnuczku, coś kliknęłam, ale nie wiem co i teraz mi się wszystko popsuło! :>
A tak na serio: głupotą dla mnie byłoby poprawianie wszystkiego, bo komuś się nie podoba. Przez 2 lata używam K i nie zauważyłem nigdy, żeby mi to w jakimkolwiek stopniu przeszkadzało. Klikam naprawdę bardzo szybko (przychodzi z wiekiem

hehe).
Ten temat ma grubo ponad rok...
? :> ved, co to za odkopywanie starych śmieci?

..
To
spam-bot odkopał
haha, no, w "od ost. wizyty" bylo:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.