Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy layout
Konnekt | Forum > Inne > Strona Konnekt.info
KoSiarzPL
CZekalem czekalem i sie doczekalem smile.gif
Na razie przejrzalem wszystko pobierznie bo juz troche pozno.
Zaczne od forum. Wyglada suuuper, przejrzyste, ladne, mile kolorki. Naprawde mi sie podoba smile.gif
A stronka? Na pierwszy rzut oa niewiele sie zmienila. Cale szczescie poprawina zostala jej przejrzystosc ale mozna by bylo nad nia jeszcze raz popracowac. Jedyny blad jaki mi sie na razie rzucil w oczy to kontrolka do wyszukiwania tekstu. W mojej przegladarce (opera 8.0) ma wysokosc okolo 6 pixli :/

Moze zauwazyliscie ze w moim poscie wiele razy mowie o przejrzystosc ale tego mi najbardziej brakowalo. Do tej pory konnekt kojarzyl mi sie z chaosem i balaganem. Pozostalo jescze tylko posprzatac balagan w ustawieniach programu tongue.gif Aha i nad przejrzystoscia strony jescze bym troche popracowal smile.gif

Dobra robota i oby tak dalej.

Jeszcze mie tak zastanawia. Jest jakas legenda do ikonek? Bo ciekawi mnie czym roznia sie dzialy z ikonka "K" z naroznikiem od tych bez tongue.gif
riddle
Ikonka z narożnikiem oznacza, że forum ma subfora - dodatkowe działy, które grupują posty.

U mnie też kontrolka wyszukiwania na KWebie różni się od tej z forum.
MihAoo3k
u mnie pod opera 8b3 na stronie glownej pole szukaj jest chyba troche za nisko wzgledem calego paska z menu. zalaczam screen.
atol
Mi jak narazie sie podoba smile.gif ma obiekcje do katalogu ale to już napisałem na forum. Troche gubie ssie w tym forum jeszcze (przyzwyczajony jestem do phpBB) ale co tam. Co do operowych bygów nic nie wiem bo nie jestem u siebie i IE testuje, tu działa ejOłKej laugh.gif
Patrzac na FAQ widze bezpośredni odnośnik do tutortiali riddle co jest mega +

A co do zastrzeżeń: strona nie mieści sie na rozdzielczości 800x600 wiec chyba coś z tym tzreba zrobić, nie wszyscy mają chęć na duże rozdziałki, lub sprzet im na to nie pozwala a to bardzo utrudnia kożystanie ze strony

Edit: albo nie wink.gif

Edit2: a jednak tak smile.gif jakiś regulamin by sie przydał względem tych ostrzeżeń, bo narazie nie wiem za co można dostać po "siedzeniu"

i jeszcze jeden postulat. Może emotki zmienić na defaultowe konnektowe?
zimaq
Nie no... gittt!!!
Przejrzystsze - fakt
Łaadniejsze - fakt
Lepsze - fakt

No i fajny podgląd w katalogu smile.gif

Teraz się tylko przyzwyczaić do nowego rozkładu forum i będzie jak najbardziej pozytywnie.
hao
I tak wam nieźle idzie, skoro postujecie w dobrym forum smile.gif
jareq
QUOTE(zimaq @ 14.04.2005 - 07:57)
[...]
No i fajny podgląd w katalogu smile.gif
[...]
*

Aporopo podglądu w Operze jest z tym problem.. po kliknięciu na jakiś screen otwiera sie normalnie ale jak go zamkniemy i chcemy zobaczyć następny to już się nie otwiera wyświetla się tylko to okienko 'moment' i nic po zatym. Trzeba odświeżyć stronę i wtedy się pojawi i tak za każdym razem.

Nie podoba mi się jeszcze jedno na forum. Chodzi mi o te menu u góry 'Informacje' 'Pobierz' 'Pomoc', które po najechaniu nie rozwija się w przeciwieństwie do tego na stronie.

Reszta jak na razie bez zastrzeżeń - naprawdę dobra robota chłopaki wink.gif
Sad
A mi się nie podoba, ot co! Katalog mało przejrzysty jak dla mnie, wszystko powinno być w jednej kolumnie. Samo Kweb bardzo średnio, gradient w logo sprawia wrazenie jakby odwiedzało się agencję towarzyską. Forum też takie jakieś w stylu "Bajeczki Jedyneczki". Chcę starego Kweba! tongue.gif blush.gif
riddle
To se chcij. :]

Mam parę propozycji:

- Katalog:ikonki plików .rar, .7z, .tar.gz nie powinny być oznaczone znakiem zapytania ... mogę dostarczyć ładne ikony dla tych typów plików, ujednolicone i stylowe.
- Rozmiar czcionki w wyszukiwaniu na stronie jest za duży. Polecam także zrobić prostego if'a na onunfocus czy jakoś tak.. jak ktoś nie wpisze nic i nie wyszuka, to wraca do niego tekst "Wpisz tekst do wyszukiwania". - tak jest prawie zawsze na stronach.
- Newsy są bardzo nieprzejrzyste. Liczę, że obrazki do nich poprawią sytuację.
- Prawa strona, na bok od newsów - ten blok jest dosyć zagmatwany i zaśmiecony.
hao
Aporopo podglądu w Operze jest z tym problem..

Na Operze jest faktycznie trochę problemów, stay tuned wink.gif

Chcę starego Kweba!

To se ne wrati wink.gif

Chodzi mi o te menu u góry 'Informacje' 'Pobierz' 'Pomoc', które po najechaniu nie rozwija się w przeciwieństwie do tego na stronie.

Nowe forum w przeciwieństwie do starego nie jest integralną częścią serwisu i nie wszystko musi być tak samo :]
MrMacphisto
Sad niestety musze się z Tobą zgodzić, top wygląda bardzo średnio (ale to pewnie tymczasowo smile.gif ), strona główna ogólnie według mnie słabsza niż poprzednia wersja - jeszcze większy chaos (za duże, czarne fonty; słabo zaznaczone różnice miedzy kolumnami, i te gradienty... blee), a forum jak dla mnie przekoloryzowane.

Jeżeli można dodać swoje 3 grosze, to:
- newsy na głównej (spróbujcie może dodać mocniejsze nagłówki; treść newsa szarą czcionką - jakoś je oddzielcie od siebie. Może jakaś ikona, obok tytuł news’a a pod tym data - bo po prawej to jakoś ni przypiął ni przyłatał smile.gif )

- kolumna z prawej, też na głównej tongue.gif (dajcie może jakiś delikatnie odcień szarego, mi się to jakoś zlewa z tymi news’ami)

- top... ahhh te gradienty (jeszcze ten zielony w dziale "o projekcie" - toż to koszmarek smile.gif - jak już ma być gradient to może jakoś delikatniej przechodzący, żeby się tak w oczy nie rzucał smile.gif )

NO i na koniec... co złego to nie ja smile.gif ... Poprostu spodziewałem się czegoś lepszego...

zimaq
Swoją drogą to avatary jak widać nie wszytskie działają... Proponuje włączyć opcję dodawania zdalnego avatara ( znaczy sie polinkować, wrzucić adres do avatara z swojej strony, nazwijcie sobie to jak chcecie smile.gif )
KoSiarzPL
Moi poprzednicy zauwarzyli wszystko to o czym powiedzialem ogolnikowo "Aha i nad przejrzystoscia strony jescze bym troche popracowal"

A dokladniej (powtorze sie ale to nic):
- prawa i lwa kolumna zlewaja sie. Moze nalezalo by je poprostu odsunac od siebie o 5 piksli. Mysle ze znacznie by to porawilo przejrzystosc strony.
- nie wiem co ale cos bym zrobil z newsami by je od siebie odseparowac. Moze kolor naglowka czy albo zmniejszyl ilosc pogrubionego tekstu
- powinno zagospodarowac sie jakos belke z logo, nawet mozna jakas reklame walnac, cokolwiek, kalendarz, dzisiejsza date no nie wiem. Teraz wyglada jakos nijak
- jeszce co do prawej kolumny, mysle ze potrzebne sa wieksze odstepy pomiedzy sekcjami 5-10 piksli wiecej miejsca wolnego nad kazdym barem
- mysle ze szerokosc tekstu powinna byc mniejsza od odzielajacego go paska np na stronach http://www.konnekt.info/info.html , http://www.konnekt.info/projekt.html
- no i kontrolka do wyszukiwania co juz mowilem. Za mala na stronie a na forum jest juz ok. Co widac na screenie

Edit: Screen usuniety co nie znaczy ze blad zostal poprawiony :/
atol
Właśnie widze że mi czegoś brakuje na głównej stronie... gdzie shoutbox?
hao
QUOTE(zimaq @ 14.04.2005 - 15:08)
Proponuje włączyć opcję dodawania zdalnego avatara

10K na obrazek o rozmiarze 80x80 pixeli to i tak dużo... Avatary sa tylko lokalnie, bo w ten sposob mozemy kontrolowac ich rozmiar..

QUOTE(atol @ 14.04.2005 - 15:38)
Właśnie widze że mi czegoś brakuje na głównej stronie...  gdzie shoutbox?

Shoutbox przepadl i juz go nie bedzie...

Co do wyglądu, top zostanie zagospodarowany, nie było czasu na wymyślanie "reklamówek"...
Kolorystyka i gradienty zostają takie jakie są, nad kolumnami jeszcze się zastanowimy :]
KoSiarzPL
Pozwolilem sobie dostosowac stone glowna oto moje porpozycje. Niestety zmniejszyliscie rozmiar zalacznika to musialem dodatkowo kotnto sobie zalozyc na wp i stworzyc strone tongue.gif
http://www.kosiarzspam.webpark.pl/
Przemekc1
To ja i coś dopisze. Czy nie wydaje się Wam, że forum i ogólnie strona Konnekta zwolniła? U mnie ładowanie trwa w stosunku do starej wersji znacznie dłużej. Może to z mojej strony połączenie jest słabe, ale inne strony chodza ok.

// przeniesiono z wątku Moje 3 grosze odnośnie nowego forum... - Olórin
jiobel.
A ja mam wprost przeciwne odczucie. Strona i forum ładuje się znacznie szybciej w stosunku do poprzedniej wersji.
A co najważniejsze nie ma 404`rek, które wtedy spotykałem prawie co krok.
foxtwo
Ja nie zauwazylem zmiany w ladowaniu strony. Jest tak jak bylo... a co do zmian to podoba mi sie. Wreszcie wszystko jest przejrzyste smile.gif

Edit: to byl pierwszy post na nowym forum... i czemu mam jakies OSTRZEZENIE ??? :/
Olórin
Nie masz żadnego ostrzerzenia ;>
hao
Forum mogło zwolnić przez dodatkową funkcjonalność, ale strona powinna ładować się szybciej z dwóch powodów: 1) Nie ma tabelek, czyli zarówno IE jak i FF wyświetlają zawartość w miarę ładowania, 2) treść strony jest na samym początku dokumentu, później zawartość kolumny a na końcu cała nawigacja...

Poza tym generowany kod jest lżejszy, KWeb używa porządnego cache'a zapytań, mamy akcelerator który wcześniej musiał być wyłączony, powinna działać kompresja GZip, z którą wcześniej było różnie...
dwiekopy
No,no,no. Podoba mi się wszystko. Teraz tylko nowe wersje konnekta smile.gif I nie jestem "zaawansowany" tylko "gaduła" smile.gif Podoba mi się smile.gif
jareq
Coś nie tak jest z tą stroną http://www.konnekt.info/kupdate.html
- screen się nie mieści.
Kavior
wreszcie przesiadka na IPB, bo phpbb to juz ze zdeczka archaizm i w ogole nie podoba mi sie... teraz forum jest na prawde przyjemne biggrin.gif
foxtwo
QUOTE(Olórin @ 14.04.2005 - 20:00)
Nie masz żadnego ostrzerzenia ;>
*

Sorry ale moze mam problemy ze wzrokiem...
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
jiobel.
Czy to rzeczywiście tak ma wyglądać (patrz załącznik)?
(btw. załączniki nie mogą mieć polskich znaczków - inaczej się nie chcą dadać)
hao
QUOTE(foxtwo @ 14.04.2005 - 23:19)
Sorry ale moze mam problemy ze wzrokiem...
Kliknij, aby zobaczyć załącznik

No masz, 0% smile.gif

Olórin, mówiłem żeby nie pokazywać nie-moderatorom poziomu warningu gdy ktoś warningów nie ma smile.gif
ORI
Nie wiem czy dobrze pisze tego posta ale..
Po zmianie layoutu strony wyswietla mi sie co jakis czas komunikat update ze mam stara wersje konnekta, a mam zainstalowana najnowsza.. O co chodzi?
Zaczeło się to dziac po update strony. Szukałem podobnego tematu ale nie znalazlem... Z gory dzieki za odp.
Pozdrawiam
bakerss
Właśnie tez tak mam blush.gif Już sie ucieszyłem ze nowa wersja czy cos a tu lipa ;]
arct!c
No i mamy kolejną małą zmianę wink.gif Tym razem logo zostało przerobione, według mnie na lepsze.
Olórin
To jeszcze chyba nie koniec wink.gif
arct!c
Nowe FAQ miało być dostępne od 13 według zapewnień riddla. Rozumiem że poślizgi się zdarzają smile.gif - chyba to miałeś na myśli tongue.gif Jeśli nie to nie mów, poczekamy - lubimy niespodzianki - bynajmniej ja smile.gif
riddle
>Nowe FAQ miało być dostępne od 13 według zapewnień riddla

Że co? Kto Ci to powiedział?
hash
to kiedy bedzie dostepne ? ;
arct!c
QUOTE(riddle @ 15.03.2006 - 12:40) *

>Nowe FAQ miało być dostępne od 13 według zapewnień riddla

Że co? Kto Ci to powiedział?

Wydedukowałem to po newsie na twoim Joggerze.
riddle
Nie, nic takiego nie pisałem. Przeinaczyliście fakty… a ja tam tylko prezentowałem „zajawkę nowego szablonu” i części opcji na screenach.

hash: jak będzie dostępne
arct!c
Może masz racje, ale częściowo wpuściłeś nas w maliny smile.gif

Nowy nie jest tylko layout - cała strona zamienia się w pokaźny serwis złączony ze stroną główną (jutro oczekujcie małej niespodzianki na konnekt.info) stanowiący główne źródło supportu dla kUserów, jak zwykliśmy mawiać na użytkowników Konnekta.

Myślałem że to będzie właśnie nowe Faq smile.gif Tak, tak wiem myślałem - myliłem się mam nadzieje że winy zostaną mi odpuszczone...
Aule
Nie tylko Ty sie tak pomyliłeś wink.gif
arkadyjczyk
Też dzień po tych zajawkach szukałem tego faq czy innej niespodzianki, a znalazłem tylko figę, żeby nie powiedzieć po angielsku faq.. smile.gif
KoSiarzPL
A ja bym tam wolał zamiast "w sieci - bezpłątnie" napis "łączy nas coraz więcej" (chyba w jakiejs reklamie to byl, cos mi sie tak wydaje)
Olórin
TPSA: łączy nas coraz więcej (pieniędzy) tongue.gif
bakerss
No tak to niezły bigos z tym nowym kfaq dry.gif
riddle
Przepraszam bardzo, jaki bigos. Zacytujcie mi jedno zdanie w którym napisałem coś o kFAQ. Poniedziałek i niespodzianka była związana z Actio.
arct!c
Pisałeś newsa o kFAQ, gdybyś np. napisał o Actio z dopiskiem że będzie niespodzianka nieporozumień by nie było wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.