Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy z nowym forum
Konnekt | Forum > Inne > Forum Konnekt.info
Stron: 1, 2, 3, 4
lhs
Pierwszy kamyczek - przy otwartym panelu bocznym konieczne jest przewijanie w poziomie (Firefox 1.0.3, wersja aviary z 20050409). Poza tym - wow.

riddle
Zgodzę się - wydaje mi się, że szerokość forum jest ustawiona na sztywno - przy 800x600 też trzeba scrollować. Przecież skoro logo jest ustawione jako background-image, to można się pobawić szerokością na % albo em.
arkadyjczyk
Działa wam zapamiętywanie użytkownika na forum?? Cookies napewno działają bo na innych forach zapamiętuje a tu coś nie chce.
riddle
Mi działa. Może wywal stare ciastko? Hmm...
arkadyjczyk
Faktycznie tych konnektowych ciastek trochę było. Po usunięciu jest już lepiej. Ale teraz nie pasuja mi te ikonki "cytat" i "odpowiedz" pod postem. Ta cytat to nawet nie wiem do czego służy, bo jakoś nie widzę zmiany po jej kliknieciu oprócz +/- i ogólnie to one są jakoś mocniej zaakcentowane niż te ogólne i odruchowo zawsze w nia klikam no i leci cytat. Jak dla mnie to ich kolorystyka powinna być odwrotna.
lhs
A może by tak w kolumnie Ostatni post zamiast Przez napisać Napisał - ?? IMO to "Przez" brzmi trochę niezręcznie...
nix
Ktos mi powie o co chodzi z tym "cytowaniem"? co daje to przelaczanie + i - ?
Spass
QUOTE(arkadyjczyk @ 14.04.2005 - 09:09)
Działa wam zapamiętywanie użytkownika na forum??

u mnie coś nie działa. wyczyściłem cookies, ale dalej jest to samo. na innych forach jest ok. mam firefoxa 1.0.2
MiLKA
Nix - zaznaczasz posty które będziesz chciał cytować i klikasz na dole przycisk Odpowiedz, teraz te posty pojawią się w treści smile.gif
Sija
QUOTE(nix @ 14.04.2005 - 14:27)
Ktos mi powie o co chodzi z tym "cytowaniem"? co daje to przelaczanie + i - ?
*

w ten sposob mozesz dodac do odpowiedzi wiecej niz jeden cytat.
zaznaczaczasz + przy paru postach, po czym klikasz 'odpowiedz' i voila :]
PoGoWieC
Co do złego oznaczania postów przeczytanych i nieprzeczytanych- mam to samo (Firefox 1.0.2) Usunięcie cookies nic nie daje wink.gif
psota
A co do avatarow to jest ograniczenie do 10kb i opcja jest tylko zeby wrzucic na serwer,a więc pytanie. Czy to ma na celu zeby nie zasmiecać baze danych? Jezeli tak, to mozna zrobic zeby mógł pobierać avatara, z innego źrudła, czy też ma to na celu zeby się strona długo nie ładowała, jak tak to się będe musiał dostosować.
arkadyjczyk
Mi już zapamiętywanie użytkownika działa, a cookies były u mnie 2 razy. Raz jako konnekt.info a raz jako www.konnekt.info. Może nie usuneliście wszystkich??
Spass
Wiem co było przyczyną tego, że nie zapamiętywało u mnie użytkownika. Czasami wchodziłem na forum poprzez klikniecie "Forum" w głównym menu Konnekta. To tworzyło plik cookie forum.konnekt.info, który był przyczyną błędu. Po jego usunięciu jest ok.

Nawiasem mówiac to ten "skrót" z menu i tak otwiera teraz strone główną, a nie forum...
hao
Już otwiera prawidłowo smile.gif
nix
QUOTE(MiLKA @ 14.04.2005 - 14:39)
Nix - zaznaczasz posty które będziesz chciał cytować i klikasz na dole przycisk Odpowiedz, teraz te posty pojawią się w treści smile.gif
*

QUOTE(Sija @ 14.04.2005 - 14:40)
w ten sposob mozesz dodac do odpowiedzi wiecej niz jeden cytat.
zaznaczaczasz + przy paru postach, po czym klikasz 'odpowiedz' i voila :]
*

wielkie dzieki smile.gif niezly bajer ;P
riddle
A co powoduje złe zaznaczanie postów? Już któreś IPB jakiego używam i znowu to samo. :/
Spass
no niezły bajer, ale czy nie powinno być na odwrót z tymi plusami? tzn. domyślnie wszystkie przyciski z "-" a dopiero po zaznaczeniu z "+"?
kox
Drobny problem: Domyślna strefa czasowa wskazuje Brukselę i czas postów jest przesunięty o godzinę.
KoSiarzPL
QUOTE(riddle @ 14.04.2005 - 16:56)
A co powoduje złe zaznaczanie postów? Już któreś IPB jakiego używam i znowu to samo. :/
*

Nom u mnie tez nie dziala. Czy to zalezne od przegladarki? Jakiej Ty uzywsz?
zimaq
Panel Kontrolny -> Ustawienia forum -> i wybierz GMT +0100 ( wiem ż etam nie ma Warszawy... bug IPS'u... ) i włącz czas letni ( bo taki teraz mamy smile.gif )
Olórin
Mi się wydaje że IPB ma inne zasady ustawiania postów jako przeczytane.....

ps. wydzieliłem wątek, tamten nie jest wątkiem "technicznym"
lhs
Na stronie głównej forum brakuje mi jeszcze podanej liczby nowych postów...
zimaq
Pod headerem jest sprytny przyrząd co się Mój asystent zwie smile.gif
lhs
Sie nie otwiera...
Ale - po bliższym się mu przyjrzeniu - wygląda mi to na popupa otwieranego przez JavaScript - zaraz pogrzebię mojemu FF w bebechach smile.gif

EDIT: No i działa smile.gif
PoGoWieC
Co do Menu programu => Forum
QUOTE(hao @ 14.04.2005 - 16:45)
Już otwiera prawidłowo smile.gif
*

U mnie nie.
CODE
Strona którą próbujesz otworzyć niestety nie istnieje!
Upewnij się czy poprawnie wpisałeś adres, lub użyj formularzy poniżej.
hao
QUOTE(PoGoWieC @ 14.04.2005 - 20:58)
U mnie nie.
CODE
Strona którą próbujesz otworzyć niestety nie istnieje!
Upewnij się czy poprawnie wpisałeś adres, lub użyj formularzy poniżej.

*

Już na prawdę działa smile.gif
lhs
Większość avatarów nagle zniknęła...
psota
Sprawdzilem zniknela tylko ta część która znajdowała się na serwerze konnekt.info
i teraz proźba do adminów dajcie możliwość a żeby pobierało avatara z innego serwera tongue.gif bo 10 kb to nie zasuzo miejsca tongue.gif
dwiekopy
QUOTE(lhs @ 14.04.2005 - 21:06)
Większość avatarów nagle zniknęła...
*

No właśnie. Dlaczego tak się stało? I dlaczego tylko u siebie widzę opcję z polami ostrzeżenia?
lhs
QUOTE(dwiekopy @ 14.04.2005 - 22:27)
I dlaczego tylko u siebie widzę opcję z polami ostrzeżenia?

Każdy tak ma. Rodzaj memento mori.
arkadyjczyk
10 kb to bardzo dużo, mój ma chyba 5.5 a nie jest jakiś z dwóch kresek. A poginęły prawdopodobnie przez to, że były za duże. Na stronie niech będzie 20 postów każdy z avatarem po 10 kili to chyba łatwo sobie policzyć ile trzeba ściągnąć i jaki transfer to daje. Zwłaszcza gdy jest tyle osób co było dzisiaj rano wg statystyk blink.gif
jareq
Na forum nie działa klikanie na lupę w wyszukiwarce.
lhs
QUOTE(arkadyjczyk @ 14.04.2005 - 22:36)
A poginęły prawdopodobnie przez to, że były za duże.

Mój się mieścił w regulaminowych (wg starego forum) 6kB.
psota
załadowałem avatara (1.11kb) i się nie wyświetla tongue.gif
jiobel.
Skoro nie wyskakuje alert, że avatar waży więcej niż może, to chyba znaczy, że mieści się w limicie. A problem nie wyświetlania się na forum leży (chyba) gdzie indziej.
Btw. avatary z galerii IPB ładują i wyświetlają się dobrze.
dwiekopy
QUOTE(jiobel. @ 14.04.2005 - 21:48)
Btw. avatary z galerii IPB ładują i wyświetlają się dobrze.
*

Avatary z galerii mnie nie interesują, chcę SWÓJ! ma niecałe 2 kb więc mieści się w limicie! Nie widać też fotki usera. forum chyba jeszcze nie w pełni sprawne bo nie wysyła powiadomień o odpowiedziach
jareq
U mnie widać fotkę usera - opcja link
hao
Już działają piknie
dwiekopy
chciałem zmienić osobiste zdjęcie i niestety cały czas wyskakuje poprzednie. O co chodzi?
Olórin
Ctrl+F5 ? Albo są złe chmody na serwerze ;>
psota
Onkryłem taki problem jeżeli wpisuje się
konnekt.info/forum to odsyła na strone główną
a jak wpisze
www.konnekt.info/forum to odsyła na forum
atol
taka mała sugestja: może dać jakieś przyciski czy co tam imformujące o numerze JID/tlen/gg danej osoby bo jak sie nacisnie karta to wyświetla aimy, emeseny i inne takie zamiast obsługiwanych przez k sieci (nie czepiać sie chodzi mi o wtyczki)
sleesh
Juz o tym pisalem, ale widac przeszlo bez echa.
KoSiarzPL
A mnie jedyne co irytuje w tego typu forach to odznaczanie przeczytanych wiadomosci. Nie wiem na jakiej zasadzie to dziala ale forum zaznacza mi sie jako przeczytane dopiere po jakims dluzszym czasie :/
Lwiczek
A czy dałoby się jeszcze zrobić, żeby te informacje w profilu były w postaci odnośników?

EDIT: No i jeszcze: czy daloby sie zeby ikonki rozrozniajace stare/nowe wiadomosci byly bardziej zroznicowane bo te dwa odcienie bialego sa ciezko rozroznialem wink.gif I fajnie by było gdyby wróciła liczba postów pod avatar na liscie postow...
skolima
Liczba postów została specjalnie usunięta. Powód : osoby typu djcaro, piszące jedynie dla nabijania statsów. Moderatorów jest więcej niż było, ale Was są tysiące...
lhs
A ja bym prosił o przywrócenie "Skąd:" - przyzwyczaiłem się do mojego "Z gór"... sad.gif

EDIT: No i rozwiązałem problem smile.gif
jareq
Czy to ważne - chyba nie jast ładnie i przejrzyście a o to przecież chodziło.

Edit:
no właśnie laugh.gif
lhs
Jest 1 nowych postów.( Zobacz )
Brak z nich to odpowiedzi na rozpoczęte przez Ciebie tematy.

wacko.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.