Olórin
15.04.2005 - 14:54
Przynajmniej nie ma bałaganu :]
edit: żeby nie wyszło na mnie

, ja nie jestem autorem wątku
sleesh
15.04.2005 - 15:12
windykator marudzisz , wiesz? Wyglad to kwestia gustu, jak dla mnie jest proste, eleganckie, ergonomiczne, uporzadkowane i w ogole ;P
piotr.ek
15.04.2005 - 16:40
A powiem szczerze, ze znacznie gorzej mi sie to wszystko przeglada, trudniej ogarnac jakos...
Robicie coś z tym rozwaleniem w poziomie - prawda, że robicie??
bakerss
15.04.2005 - 16:53
Własnie teraz jest wszystko wyraźne co ty narzekasz ;/
Narzekam na to, że przy rozdzielczości 800x600 (chyba piotr.ek już o tym wspominał) oraz przy otwartym panelu bocznym przeglądarki w rozdzielczości 1024x768 (sam już o tym wspominałem) stronę forum trzeba przewijać w poziomie.
piotr.ek
15.04.2005 - 17:01
Dostalem odpowiedz na priva - Sija bodajze pracuje nad tym... oby szybko sie uporal

Ale balagan i tak pozostanie... dzialy porozwalane, jakies odstepy, subfora 'poukrywane'... dziwnie jakos :/
riddle
15.04.2005 - 18:29
No tak.. lepiej było mieć forum bez możliwości żadnych zmian ... do tego z zepsutą tabelą przeczytanych postów. Hao pisał jakie są plusy IPB. Do tego dodam, że forum nie jest dla Was - expertów. Tylko dla szaraczków, którzy muszą wchodząc się połapać. To, że Wam po 3 latach użytkowania strony i forum nie przeszkadzał stary porządek, nie znaczy, że nowi się nie gubią. Mam co najmniej 3 znajomych, którzy do mnie walą NONSTOP o Konnekta, bo na forum się bali ... zbyt duży burdel, a nie należą do ludzi, którzy śmiecą jeszcze bardziej. Pozdrowienia, wyluzować. Do nowych rzeczy, jeśli nie są kompletnie beznadziejnie człowiek się przyzwyczaja około miesiąca. Mi jest łatwiej - racja.. od początku prawie coś tutaj majstrowałem przy FAQ. Ale i Wy podołacie.
a poza tym zapewne kazdy cos przy nim jeszcze podlubie, jak nie teraz to pozniej, wiec pewnie bedzie lepiej :>
A pozatym dzięki nowemu forum pełno cicho-ciemnych przybyło bo się już nie boją
piotr.ek
15.04.2005 - 19:30
Yeah, bedzie trzeba przywyknac - innej opcji nie widze

Moze bede w stanie jakos temu podolac, gdy forum zmiesci sie w 800x600, bo teraz to naprawde - oczoplas

Ps. a ponarzekac zawsze mozna, hehe...
riddle
15.04.2005 - 19:42
Myślę, że teraz tylko będziemy w spokoju i harmonii pomagać i czekać na poprawki / nowe wytczki i releasy K.
jak dla mnie to straszna "dyskoteka" się zrobiła na tym forum... zbyt dużo tych jaskrawych kolorków moim zdaniem... i to niby ma wprowadzić "intuicyjność obsługi"? wątpie. i jakoś moderatorzy chyba za poważnie traktują swoją "prace"
ale cóż... do nowych rzeczy trzeba się przyzwyczaić
teraz jakoś mniej mi się chce wchodzić na to forum i będe tu rzadzej (wszyscy pewnie płaczą z tego powodu)
a tak poza tym - rzeczywiście sporo nowych cicho-ciemnych świeżaków się pojawiło. to chyba dobrze... chyba
ale mniejsza z forum, gdzie jest
0.7?
piotr.ek
15.04.2005 - 19:52
Ehehe, nic innego nie robie od lekko liczac bardzo dawna

Az mi sie w koncu odechcialo i jedynie czekam

(oczywiscie harmonia pelna, lol) Tak sobie przyjalem (OT malutki), ze poczekam tak do wakacji jeszcze, a potem, gdyby ciagle byla taka posucha, jak teraz - zdrada stanu na rzecz innego komunikatora

A co, jak to mowia - go with the flow, a tutaj woda w miejscu stoi
QUOTE(Spass @ 15.04.2005 - 20:53)
[...] i jakoś moderatorzy chyba za poważnie traktują swoją "prace" [...]
Nie wszyscy, na szczęście.
(Próbowałem utworzyć ten post od razu w śmietniku, ale "Nie mam uprawnień", niestety)...
Nie ma moderatorów - źle, są - źle. Decyzja panowie...
hao - wierzę, że moje zdanie na ten temat już znasz.
piotr.ek
15.04.2005 - 20:26
Co do tego, ze moderatorzy sa konieczni, watpliwosci byc nie powinno - samowolka na forum jest jednoznaczna z jego smiercia. Pozostaje tylko kwestia odpowiedniego wywazenia dzialan przez nich podejmowanych, ale to - mam nadzieje - kwestia 'dotarcia', dyskusji i wnioskow z nich plynacych. W koncu od tego jest forum

Poczekamy i zobaczymy, jak to sie bedzie sprawowac...
riddle
15.04.2005 - 20:31
lhs, tak się wzburzyłeś, że wywaliłem Twój offtopik? Czy każdy w ten sposób będzie się obrażał na forum i na ludzi, którzy chcą jakoś to miejsce wspomóc? Pomagajmy sobie, jeśli nie umiemy programować, jeśli nie umiemy grafiki, webmasterstwa, jeśli nie mamy czasu na pomaganie na forum jako mod, to chociaż nie przeszkadzajmy. To taka uwaga do wszystkich, myślę, że się ze mną zgodzicie.
ridd1e - zapewniam, że nie Ciebie miałem na myśli. Kiedyś sam zaproponowałem Ciebie na moda - i nie żałuję tego. Zawsze walczyłem z zupełnie czym innym, niż wywalanie moich offtopiców. Kiedyś nawet nazwałem to po imieniu.
riddle
15.04.2005 - 20:55
Ok, przepraszam. :-)
Dlatego właśnie Cię szanuję - nie każdy tak potrafi.

(I, jak widzisz, zupełnie mi nie przeszkadza, że masz pentagram w avatarze, a ja mam od kilkunastu dni avatara w black and white)...
arkadyjczyk
15.04.2005 - 21:45
Jeżeli chodzi o te przyciski czerwone to jest w tym troche racji i juz chyba o tym pisałem. lepiej byłoby gdyby ich kolorystyka była odwrotna. Te głowne "Odpowiedz", "Nowy temat" itd były czerwone a te co teraz są czerwone np szaro-czerwone. Wtedy nie byłoby takiej kolorowanki i chyba inuicyjność byłaby większa.
riddle
15.04.2005 - 21:48
Fakt, czerwony to bardzo zdradliwy kolor.
Hm, a według mnie bardzo przyjemnie tu jest, forum inne niż wszystkie:P
Lukas77
16.04.2005 - 04:42
A czym mogę teraz zastąpić stare:
http://www.konnekt.info/forum/search.php?search_id=newpostsbo tylko w ten sposób kiedyś przeglądałem forum :-)
Olórin
16.04.2005 - 07:07
foxtwo
16.04.2005 - 08:05
QUOTE(Olórin @ 16.04.2005 - 07:11)
Da sie zrobic, zeby nie pokazywal nowych postow w... smietniku?
lucas_mcs
16.04.2005 - 09:06
Mi sie nawet podoba, jest postep, jest dobrze. na poprawki tez przyjdzie czas. zwlaszcza ze pamietam jak dawno byla mowa o zmianie forum na inne

do forum trzeba sie troche przyzwyczaic ale na rozdziałce 1280x1024 wyglada wyśmienicie. u mnie macie plusa panowie:D jestem na "TAK"
windykator
16.04.2005 - 13:18
Dla przykładu moge napisać że
forum Pclaba oparte jest na tym samym silniku, i moim zdaniem przy takim wyglądzie jest o wiele bardziej czytelne. Nie ma tu chyba upośledzonych dzieci (nie obrażając ich oczywiście) a wiec kolorowo jak w cyrku też być nie musi. Zmiencie to bo to jest poprostu żałosne. Ja proponuje kolor niebieski (chyba domyślny).
skolima
16.04.2005 - 13:25
tamto forum jest równie cukierkowe.. zgadzam się, że domyslne skórki IPB wyglądają.. dziecinnie. ale :
-większości się podoba, a o to właśnie chodzi
-niebieskie jesy 90% IPB-power boardów
-czerwony jest kolorem firmowym K
jiobel.
16.04.2005 - 13:37
QUOTE(windykator @ 16.04.2005 - 14:22)
(...) Zmiencie to bo to jest poprostu żałosne. (...)
Co tu jest żałosnego? To, że Konnekt Drużyna się postarała i przystosowała forum dla użytkowników niezaawansowanych? To, że każdy dział różni się od drugiego? To, że nie zgubisz się, nawet jakbyś tego chciał? To, że forum różni się od reszty w sieci?
Jak dla mnie, określanie tego forum mianem "żałosne" jest całkowicie nie na miejsce.
Co do K.Web - właśnie tam panuje nieporządek, to właśnie tamto miejsce jest "najsłabszym ogniwem".
windykator
16.04.2005 - 13:51
QUOTE(jiobel. @ 16.04.2005 - 13:41)
Te kolory, pomarańczowy, czerwony, zielony, niebieski, poprostu zakolorowo. Dobra skoro większosci sie podoba to sporóbuje sie jakoś przyzwyczaić.
Po co w ogóle pytacie o nasze zdanie na ten temat?? Napisałem, że nie podoba mi się napis "Przez" w kolumnie "Ostatni post", oraz o dyslektycznych tekstach w Moim asystencie - reakcji żadnej. Jeżeli ma zostać tak, jak jest, to prosiłbym o poinforowanie: "Zostanie tak, jak jest" - nie będę się więcej upominał.
skolima
16.04.2005 - 14:07
Z "Brak z nich to.." jest problem.. krzak zauważyliśmy jeszcze przed oddaniem forum. Problem w tym, że całość jest przez forum składana z liczebnik + "z nich to odpowiedzi...".
to może bedzie lepiej "Żaden z nich to odpowiedzi" (albo "Zero z nich...")
Da się zrobić?
QUOTE(lhs @ 16.04.2005 - 14:56)
[...] nie podoba mi się napis "Przez" w kolumnie "Ostatni post" [...]
Dzięki, od razu lepiej

EDIT: Został jeszcze napis
"Ostatni post przez:" w kolumnie
"Ostania akcja" (po wybraniu
"Pokaż nowe posty")...
.misiek
16.04.2005 - 16:32
Ogólnie wygląda dobrze. Trzeba się będzie do nowego układu przyzwyczaić

Przy okazji można poprawić przy sygnaturach dozwoloną ilość znaków [jest 300 w sprawdź długość] moja ma jakieś 270 a i tak pisze że jest za długa :/
Przemekc1
16.04.2005 - 19:05
Jak dla mnie wsyzstko jest ok oprócz tego, że moim zdaniem guziki typu "odpowiedz" są zbyt wypukłe. Wygląda to troche plastikowo. Liczy się jednak to, że wreszcie coś się zmieniło i Konnekt nie stoi już od paru tygodni (miesięcy?) w martwym punkcie.
po czym można poznać że post był nie czytany w temacie?
QUOTE(psota @ 16.04.2005 - 20:24)
po czym można poznać że post był nie czytany w temacie?

to jest akurat bardzo dobre pytanie, sam sie nad tym zastanawialem [nie chce nic mowic, ale akurat w phpBB to dzialalo troche lepiej ;>]
Sija... Chyba była mowa o tym, żeby nie cytować, gdy odpowiada się na poprzedni post...
Co do nie zaznaczania, to u mnie też nie zaznacza nowych postów.
owszem, byla mowa, cytat byl specjalnie.
proste i w miare ladne

szczegolnie przypadla mi do gustu karta uzytkownika
Jest niestandardowe... I dlatego trudniej się przegląda.
Ogólnie, wszystko jest bardzo "ułatwione", np. pierwszy post jest wyświetlony na każdej stronie wątku. Ale ja jakoś na razie nie mogę się połapać.
Forum wygląda bardzo estetycznie, jednak na razie używam rozdzielczości 800x600 i jedynie dziękuję Operze za Medium Screen Rendering (pisałem już o tym kiedyś - zwężanie zbyt szerokiej strony).
Na razie wstrzymam się od głosu - czy jest lepsze.
Olórin
17.04.2005 - 06:43
Ogólnie, wszystko jest bardzo "ułatwione", np. pierwszy post jest wyświetlony na każdej stronie wątku. Ale ja jakoś na razie nie mogę się połapać.
Jeżeli nie chcesz tego, zmień widok (na górze wątku) z Linear+ na Standardowy

IMO Linear+ jest lepszy, bo odrazu wiadomo o czym jest wątek, a w przypadku wątków wtyczek można zamieścić tam "ogłoszenie" o ostatniej wersji, linki do pobierania, itp. i jest to zawsze widoczne. Podobne rozwiązanie jest na forum foobara i stwierdzam że bardzo łatwo na nim jest coś znaleźć dzięki temu
Lwiczek
17.04.2005 - 13:32
A co do kolorów - nie można by wprowadzić kilku skórek do wyboru? Wtedy byłby wilk syty i owca cała...
No i jeszcz brakuje mi opcji powiadamiania o odpowiedzi na e-mail w temacie w którym coś napiszemy... Niby sa 3 checkboxy poniżej okienka odpowiedzi i zauważyłem na innym forum, że ten nie opisany checkbox służy właśnie ku temu... no ale tutaj nie dziala
A od czego jest guzik OPCJE na dole teamtu?
albo "Śledź ten temat " zaraz pod belką tytułową tematu ?
Lwiczek
17.04.2005 - 21:40
Hmm... chodzi mi o to, żeby tematy w których się wypowiadam były _AUTOMATYCZNIE_ śledzone...
Lwiczek, wejdź w
Panel kontrolny potem
Zarządzaj kontem email i tam jest taka fajna opcja
Włączyć 'Informowanie email'em o odpowiedziach' domyślnie?
Włączenie tej funkcji spowoduje automatyczną subskrypcję każdego tematu, który stworzysz lub w którym odpowiesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.