Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytania odnośnie działania IPB
Konnekt | Forum > Inne > Forum Konnekt.info
riddle
Mam parę pytań, można też tutaj wpisać ich więcej, pewno znajdą się ludzie kompetentni, żeby odpowiedzieć. :-)
  1. W jaki sposób mogę zmienić sobie podpis pod avatarem? Lhs na przykład ma ....z gór.... tongue.gif
  2. Dlaczego w Kody buttonów nie ma LIST?
  3. Czy da się ustawić, że jeśli jest zaznaczony tekst, to po kliknięciu http:// nie pyta już o tekst jaki ma wstawić między URL /URL ?
  4. Czy ktoś już doszedł jak zaznaczane są posty przeczytane? Ja klikam za każdym razem w forum na "Oznacz forum jako przeczytane", ale chyba that's not the point.
bakerss
QUOTE(riddle @ 18.04.2005 - 11:38)
W jaki sposób mogę zmienić sobie podpis pod avatarem? Lhs na przykład ma ....z

To to chyba może Ci przyznać tylko administrator ;]
Sija
bakerss: teraz juz tak
zimaq
QUOTE(riddle @ 18.04.2005 - 10:38)
W jaki sposób mogę zmienić sobie podpis pod avatarem? Lhs na przykład ma ....z gór.... tongue.gif

UCP/Panel Kontrolny ( imo - głupie tłumaczenie ;p ) > Edytuj profil
O ile nie jest zablokowane, a po poscie Sija myślę że juz jest, to po osiągnięciu odpowiedniej ilości postów pojawia się nowe pole tytuł czy coś w ten deseń.

Dlaczego w Kody buttonów nie ma LIST?

Bo są domyślnie zablokowane, jak PHP i SQL, ale w js'ie list jest.

Czy da się ustawić, że jeśli jest zaznaczony tekst, to po kliknięciu http:// nie pyta już o tekst jaki ma wstawić między URL /URL ?

Nie, ale można dodać dodatkowy button smile.gif

Czy ktoś już doszedł jak zaznaczane są posty przeczytane? Ja klikam za każdym razem w forum na "Oznacz forum jako przeczytane", ale chyba that's not the point.

Oryginalnie nie ma, IPS stwierdziło że po co ma być skoro oznaczanie postów przeczytanych działa dobrze i po kliknięciu w kwadracik przy temacie przenosi do pierwszego nie przeczytanego posta. Jak widać - jednak nie działa idealnie, tak więc pozostaje jakiś mod, który będzie oznaczał posty podobnie jak to było w phpBB ( co nie zmieni faktu że i tak będzie źle oznaczało... )
Olórin
Polecam rozszerzenie BBCode do Firefoxa do bbcodowania (ehhh...trudno się było domyślić tongue.gif)
riddle
Miałem z nim problemy, wywalał mi ognioliska.

Dzięki za odpowiedzi. Ciekawe, czemu ukrywać przyciski, przecież łatwiej kliknąć niż wpisać parę znaków. Zwłaszcza, że dla zaznaczonego tekstu kliknięcie powoduje opasanie go tym markup'em.
zimaq
Pewnie pod IE te tagi dobrze nie chodziły albo coś.
Przecież nie ukryli bez powodu smile.gif
lhs
A czy jest w ogóle taka możliwość, żeby ostatni post w temacie po jego edycji pokazywał się jako nowy??
zimaq
Chyba tylko jako modyfikacja.
kox
To i ja się dorzucę. Czy jest możliwość zrobienia opcji 'Pokaż nieprzeczytane posty'? Proszę nie mylić z tym co mamy, czyli 'Pokaż nowe posty' bo to nie to samo i tamto w phpbb było jednak wygodniejsze.
Przemekc1
O właśnie, tego mi najbardziej brakuje.

PS. Dlaczego kiedy dostaje maila z wiadomością, że dodano odpowiedź to w gmailu tworzą mi się duże drzewka (nawet 30 odpowiedzi). Takie coś jest na każdym forum IBP.
skolima
Przemekc1 : kwestia innego wypełniania tematów przez skrypt : klienty traktują to jako jeden wątek, bo wszędzie jest ten sam temat ( nie jest dodany tytuł wątku, w którym była odpowiedź).

Zgadzam się, że wspomaniane dwa feature'y były lepiej zrobione w phpBB.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.