Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pad strony
Konnekt | Forum > Inne > Strona Konnekt.info
Ryan
Od kilku minut strona główna www.konnekt.info zwraca błąd serwera 500.
piotr.k
strona główna ok ale poddziały (takie jak change.log i katalog) leżą

moim zdaniem (zajmuje sie zawodowym tworzeniem stron oraz budową serwerow i ich obsługą) sytuacja jest karygodna ponieważ:
1. serwis konnekt.info nie jest prowadzony przez ludzi nieposiadających odpowiednich środków finansowych (wykupienie licencji ipb na forum kosztuje więc i na serwer porzadny was opanowie stać)
2. błąd popełniony jest w poszukiwaniu serwisów hostujących za darmo lub za reklamę .... nie znam szczegółów ale jak ktoś daje taki serwer na jakim stoji konnekt (ciagłe pady i awarie coraz częstrze) to moim zdaniem sytuacja taka zasługuje tylko na 2 rzeczy:
- info żeby od tej firmy serwera niewykupować
- właściciel strony -grupa stamina powin poczuć sie delikatnie mówiąc zawstydzona sytuacją w jakiej dopuszcza do teg by los strony www.konnekt.info zależał od łasku lub jej braku kogoś postronnego.

zakładając (praktycznie neimożliwą) sytuacje że pady są winą tylko i wyłacznie kodu źródłowego strony (dobry serwer powienien i tak "przetrzymać" taką sytuację) polecałbym neipowierzanie tworzenia strony osobom mającym 14 lat i umiejącym jednynie wklejać gotowy kod z źródeł ogólnodostępnych (szczerze mówiać to sie podcieram takimi źródłami bo gdy zastosowane w 60% to one sa powodem awarii wink.gif )
niechce obrażać nikogo z twórców ale ktoś nawalił trzeba dojś do tego kto ... i albo ta osoba sytuację naprawia albo "nie ma osob niezastąpionych" i honorowo powinna przyznać sie do błędu i odejść by dalej nie psuć....

Pamiętajcie że los konnekta jest ściśle powiązany z losem strony www.konnekt.info na której jak juzwcześniej sie skarżyłem nei ma zbioru WSZYSTKICH wtyczek.... strona macierzysta powinna o to zadbać ze względu na dobro projektu. jak ktoś wejdzie na stronę www.konnekt.info kierowany/a słowami "wejdź tam i ściągnij konnekta fajny problem" daje wam gwarancje ze przy takim stanie rzeczy po 15 minutach powie "pierdziele to nic sie neiładuje, zostaje pdzy gg//tlenie//aqq (czy innym)"... a chyba załozeniem konnekta jak i wszystkich programów tego typu jest ekspansja i przysparzanie mu nowych ZADOWOLONYCH użytkowników a nie masy osób zniechęconych nie samym programem ale wadliwie działającą stroną.

pragne zauważyć że konnekta uzywam od roku ale już na jego starcie chciałem sie przyłaczyć jednak zniechęciły mnie błędy i neidorobienia strony (40%) i samego programu (60%)
Przemekc1
No właśnie co sie dzieje? mad.gif Ten serwer się sypie cały czas. Najpierw Hao zwalał na beta (nie mówię, że to nie dlatego) Teraz beta wyłączona i co to dało? Nikt nawet się nie pofatygował napisać na stronie głównej, że "przepraszamy za to, że strona nie działała".
hao
Przyznaję, że sytuacja jest conajmniej niezręczna... Etap jest zaprzyjaźnioną firmą hostingową i udostępnia nam miejsce i możliwości których ciężko byłoby szukać u aktualnie działających firm w rozsądnych granicach cenowych... Do tej pory wszystko działało gładko, teraz przestało i jest to chyba najgorszy moment na jakiekolwiek problemy :| Na szczęście wygląda na to że wychodzimy na prostą...

Chciałbym przy okazji zuważyć, że licencja IPB, kosztująca ~180 złotych to raczej słaby wyznacznik zamożności smile.gif Zwłaszcza że k.info to nie tylko serwer na stronę, ale również drugi serwer na hostowanie plików.

Ogólnie całe zamieszanie było spowodowane nieszczęśliwym splotem wydarzeń przez który na dwa dni stanęliśmy na cenzurowanym, trwało wszystko może łącznie 3 dni i dzisiaj powinno się szczęśliwie zakończyć...
Ryan
Strona Staminy też leży:
Fatal error: Call to undefined function domxml_open_mem() in /home/users/stamina/public_html/php/xmllib.php on line 263
Sądzę, że to najzwyklejszy brak czasu na zajęcie się wszystkim (K, strona K, strona S...). Ponieważ K i tak jest darmowy i banner-free, przymykam oko na to niedociągnięcie. Ciężko oczekiwać gór, kiedy nie daje się nic wzamian...
Przemekc1
No i gdybyś napisał Hao coś takiego na stronie to tego tematu nie byłoby.
hao
QUOTE(Ryan @ 29.04.2005 - 13:22)
Strona Staminy też leży:
Fatal error: Call to undefined function domxml_open_mem() in /home/users/stamina/public_html/php/xmllib.php on line 263
Sądzę, że to najzwyklejszy brak czasu na zajęcie się wszystkim (K, strona K, strona S...).
*

Otóż to... Zwłaszcza że wszystkie problemy lubią się zwalać w najgorszym momencie...

No i gdybyś napisał Hao coś takiego na stronie to tego tematu nie byłoby.

Byla i jest nadal informacja w ogłoszeniach. Strona główna strony nie jest najlepszym miejscem na tego typu informacje...
zimaq
QUOTE(hao)
licencja IPB, kosztująca ~180 złotych

hao - skąd masz taką tanią licencję na IPB?
We offer two types of license:

Yearly license  $69.95
Perpetual license  $185.00

No chyba że konnekt.info ma roczną wink.gif
hao
Roczną... Po roku dalej używasz zakupionej wersji legalnie, nie musisz przedłużać licencji, co najwyżej tracisz support z którego i tak zbytnio się nie korzysta i możliwość aktualizowania... Ale wtedy w wypadku dużej nowej wersji można zawsze wykupić licencję na kolejny rok...

Dodaj do tego kurs w okolicach 3pln i wyjdzie ci ~180 - 200 pln
piotr.k
dzisiaj 2 razy przywital mnie blad 500 :> aż sobie 2 piwa musiałem wypić na nerwy ;p

hao jeśli kcesz to zagadaj do mnie (jak mnie nie ma na dostepnym to atakuj jak jestem to odpisze jak nie - przewaznie piatki i // lub soboty to odpisze jak sie pojawie) a zobaczymy co sie da zrobic z "problemem serwerowym" cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.