Nazywa się wdzięcznie Fiat, jest minimalistyczny, nie ma wszystkich ficzerów oryginału, nie trzeba mówić czemu.
Działa na kIEview 0.1.8.3.
Wersja 1.0
Kliknij, aby zobaczyć załącznik Kliknij, aby zobaczyć załącznik
Zrzut oryginalnego stylu dla komunikatora Adium X.
Znane błędy.
- Grupowanie wiadomości musi być włączone w dwóch polach w ustawieniach, albo wcale. kIEView, jeśli włączymy "Grupowanie od tego samego kontaktu" a wyłączymy "jesli czas sie nie zmienil" potraktuje nastepna wiadomosc nie jako .sendnext / .recvnext tylko .send / .recv - przez to czas wiadomosci nastepnej jest pozycjonowany 20px od gory, zamiast o 0.
- Jesli napiszemy cos, osoba w oknie rozmowy zmieni status, a potem cos napiszemy i czas sie nie zmieni, to powstaje brzydka przerwa. Nie potrafie tego usunac, to najprawdopodobniej blad IE. Obazek przedstawia co sie dzieje:
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
Można tego uniknąć, wyłączając grupowanie oczywiście. :-) Podobnie jak inne bledy zwiazane z marginesami.. bez tego jest calkiem niezle.
- Jeśli nie macie szerokości okna takiego jak ja, to musicie w pliku CSS podmienić wartości right: % ... im więsze okno tym większa wartość - inaczej czas / data się przesuwa w prawo / lewo. Przepraszam za tą niedogodność - jedyne co mogę powiedzieć na swoje usprawiedliwienie to, że domyślna wartość działa przy standardowym rozmiarze okna +/- 30px
- Tak, wiem, że data i czas wychodzą poza swoje miejsce, ale jest to lepsze niż zawijanie, bo nie nachodzi na wiadomości w ogóle, ani na inne pola z datą i czasem. Jeśli bardzo Wam zależy aby poznać datę, zaznaczcie wiadomość, skopiujcie i wklejcie poniżej - tam będzie napisane.
Dodam jeszcze, że możecie sobie zrobić "wersja a'la lhs" .. - z .timestamp font-size: 8px; left: 4px; width: 50px; i bez right; oraz bez white-space; .... jak ktoś umie, niech sobie zmodyfikuje, ale pojawi się problem zachodzenia timestampa na następny timestamp.
Licencja: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/pl/
PS: Proszę nie raportować problemów związanych z tym, co opisałem już w tym poście. Proszę.
(71)
Pobierz: Kliknij, aby zobaczyć załącznik