Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cenzura!
Konnekt | Forum > Inne > Forum Konnekt.info
Stron: 1, 2
Daniel125
sluchajcie, to forum, to jakas wielka pomylka!! chcecie (moderatorzy) tylko samych dobrych opinii!! wszystko co zle skierowane w wasza strone, to znajduje sie w koszu, a na dodatek autor dostaje procenty ostrzezenia! to jest jakis absurd!! kazdy ma prawo do swojej opinii!! do niedawna Polska byla krajem komunistycznym i wszystko bylo cenzurowane, ale to sie zmienilo i przyjmijcie to do wiadomosci!! no chyba ze ktorys z was zyje z tych nielicznych jeszcze krajach, gdzie nawet internet jest cenzurowany :/ jesli chcecie tylko dobrych opinii na temat Konnekta, to zrobcie go porzadnie!! jest w nim pelno bledow i wiecej niz w Gadu-Gadu! fakt, ze jest bardziej funkcjonalny, ale wszystko jest niedopracowane!!

wezmy pod uwage inne fora, gdzie nie trzeba poprawiac kazdego bledu ortograficznego, a jak sie nie poprawi, to nie dostaje sie tam ostrzezen! powiedzcie mi, co sie stanie jak ktos zacytuje poprzedni post?! NIC, KOMPLETNIE NIC! bardzej utrudnia komunikacje to wasze upominanie!!!!!

jesli ktos sie pomyli i powie cos niezgodnego z prawda, to dlaczego od razu 20%?? czy nie lepiej napisac normalnie posta i powiedziec, ze to nieprawda i napisac jak jest poprawnie? mad.gif forum fajne, ale moderatorzy do D***!! chcieliby miec wplyw na caly swiat i na to jak ktos postrzega ten swiat!! ludzie, nie dajcie sie!!
piotr.ek
Upominanie mnie nie spotkalo, ale wycinanie wiadomosci jest tutaj nadzwyczaj czeste... wiadomo - latwiej usunac, niz odpowiedziec.
Daniel125
latwiej wybic ludziom bugi z glowy w konnekcie niz je poprawic... niestety... a pozniej czekaja na pozytywy.... wacko.gif
Przemekc1
Mam chyba szczęście czy coś bo nikt mi NIGDY nic nie wyciął. Jak już mówiłem, usuwanie bezsensownych wypowiedzi - jestem za! Ale denerwuje mnie ta cala krucjata jeśli chodzi o błędy ortograficzne. Na forum jest porządek, ale jakby powiedzieć trochę mnie to denerwuje (wiem, że dziwnie brzmi). Kiedyś może było dużo off topów, ale atmosfera była jakaś taka przyjemniejsza/luźniejsza. Tyle z mojej strony smile.gif

Pamiętam jeszcze mój pierwszy post, bo nie widziełam wtedy jak to jest z emotami, bo nie mogę ich włączyć. (pierwszy kontakt z konnektem). Olórin napisał mi jak to trzeba zrobić, a potem napisał żebym przeczytał FAQ jak będę mam problemy. Gdyby ktoś wtedy napisał mi "szukaj" i zamknął temat to dalej siedziałbym na gg, lub przerzuciłbym sie na coś innego.
atol
Wiesz czasem za dużo władzy człowiekowi robi sieczke z mózgu. Łatwiej jest dać bloka na 2 dni niż wysłać pm... (moje sławne ortografy wink.gif ) Nie można potem jak tego poprawić bo przecież została ci zablokowana możliwść pisania. Wiem ze fajnie komuś dać ostrzeżenie, ale trzeba też dać możliwośc poprawy.
Daniel125
szczerze, to spodziewalem sie, ze ten temat wyladuje w koszu, ale nie wyladowal, bo chyba moderator zaden tego nie przeczytal jeszcze! jesli chodzi o "szukaj" to uwazam, ze nie tylko moderatorzy moga odpowiedziec no nie?! moze odpowiedziec kazdy!! i na pewno bedzie to lepsza odpowiedz niz tych samozwanczych programistow!! a po 2 jak beda dwie odpowiedzi na to samo pytanie, to wieksze prawdopodobienstwo, ze nastepna osoba to znajdzie biggrin.gif atmosfera tutaj jest okropna!! kiedys sie wypowiadalem i pomagalem innym, ale od kiedy dostalem te ostrzezenia za nic, to miesiac nie przegladalem forum!! teraz jak czytam inne fora, to mnie cos bralo i musialem tutaj powiedziec co mysle!! nawet jesli mnie wyrzuca!! co mi tam, sam se poradze z konnektem a ich mam gdzies!!!!!!! a tak w ogole to po co oni podaja swoje numery gg i inne namiary, jesli sie ukrywaja i nie chca pomagac?! tak jak "fizyka nigdy nie byla i nie bedzie zamknieta ksiega" to tam samo tematy!! wiec po co je zamykacie??!! jedyne co moge uznac, to ostrzezenie za wylgaryzmy i inne wieksze wykroszenia... a co z tego, ze napisze cos, co juz bylo napisane...?! excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif excl.gif
iSiEk
Zgadzam sie z wami, atmosfera na forum sie popsuła i to bardzo, ja za duzo sie nigdy nie udzielalem ale wkurzajace jest jak ktos sie o cos pyta bo jest nowy a tu odrazu link do Szukaj albo do Google. Moderator zapomnial o tym ze on kiedyś też był poczatkujacy i wielu rzeczy nie wiedział... juz drugie forum na którym popsula sie atmosfera przez niektórych. Co do numerów GG i jakichkolwiek namiarów kontaktowych to również miałem niemiłe wspomnienia z tym zwiazane...
Daniel125
ja na gg sie kiedys pytalem Olórina, czy blad (juz dawno wiec nie pamietam jaki) zostanie poprawiony w nowej becie, to mnie zablokowal.... :/
mgr.Dlugi
Moze i cos sie popsulo, ale nie przesadzajcie sa wakacje nikomu sie nic nie chce. Kazdy odpoczywa, wakacje to szczegolny okres takie ospalstwo ogolnie.
Przemekc1
Tak się zaczęło dziać po przesiadce na nowe forum, a to już było znacznie wcześniej, przed wakacjami.
atol
zablokował cie dlatego że nie chce rozmawiać o tym na komunikacji... też bym cie zablokował i odesłał na pn forumowe.
Nie wymagajmy od moderacji wszechwiedzy bo nikt takiej nie posiada, możemy jedynie spodziewać sie że nam odpowiedzą a jak nie to ktoś inny nam pewnie poda rozwiązanie. Moderatcja też człowiek i prywatne życie ma. Zawsze mozecie kogoś innego poprosić, nie musi być to moderator.
mgr.Dlugi
Pamietam jeszcze stare forum :] Nawet fajnie wtedy bylo.
atol
już nie róbci sobie jaj. Nowe forum jest zrobione by ludzie mogli sie łatwiej połapać w tym ci sie tuaj dzieje, przecież jak było zapowiedziane nadejście nowego forum to wszyscy czekali, a teraz nażekaćie bo ktoś pilnuje pożadku (czasem jednak przesadzają). Dajcie sobie siana z tym starym, fajniejszym forum.
Daniel125
gdyby nie chcial ze mna gadac o tym na gg, to moglby powiedziec: sorry, ale prosze z tym na forum. ja bym ta zrobil, a nie od razu blok!!!! przeciez to chamstwo!! a chce zaznaczyc, ze przez 2 miesiace na forum nie wchodzielem, bo moderatorzy sa chamscy! wiec taki z tego wniosek, ze nie bylo jeszcze wtedy wakacji. gdyby ten maly chamski i nie wiem co se myslacy smarkacz olórin nie byl na wakacjach to juz by usunal tego mojego posta z tym zablokowaniem!! excl.gif excl.gif
atol
Słuchaj nie mozesz objeżdzać wszystkich moderatorów bo chamstwo to jedno a naskakiwanie na wszystkich za przewinienie jednej osoby to już dno. Nie jeździj po wszystkich bo naprawde to tez źle świadczy o tobie. A jak chcesz sie czegoś dowiedzieć to moge Ci zawsze pomóc.
Przemekc1
Daniel125 mam już takie nieodparte uczucie żeby coś powiedzieć, jak coś Ci się nie podoba to nikt nie trzyma Cię tu na siłę. Idź sobie na inne forum jeżeli to Ci sie nie podoba. Użytkowników Konnekta jest bardzo wielu, wyobraź sobie, że wszyscy będą sie pytać moda/admina jak coś trzeba zrobić. Poza tym Olórin ma w sigu napisane, że nie odpowiada na pytania na gg/jabbera itp.

gdyby ten maly chamski i nie wiem co se myslacy smarkacz olórin nie byl na wakacjach to juz by usunal tego mojego posta z tym zablokowaniem!!

Teraz to przegiąłeś mad.gif Olórin zrobił zaraz po Hao chyba najwięcej dla Konnekta, kogo jak kogo ale jego nie powinieneś się czepiać. Swoimi postami udowodniłeś, sam jesteś taki "nie wiem co se myslacy smarkacz"
Daniel125
do 100% jeszcze brakuje 60% wiec robcie co chcecie! mnie to forum nie jest potrzebne, bo poradze sobie sam z konnektem, ktory jest super, ale niestety to forum mnie dobija. Przemekc1, nie wiem czy wiesz, ale jeden zly moderator psuje opinie calej reszcie, a na dodatek robi nieprzyjemna atmosfere na calym forum. zrobcie cos z tym i tyle. mnie mozecie wywalic :]
DawidSOL
Konnekt to dopiero raczkujacy wsrod polskich uzytkownikow komunikator...

mimo ze wg mnei jest najlepszy (i juz do neigo przekonalem pare osob)!

ale tego typu cenzura i niemile odpowiedzi jakie tu panuja nie zachecaja nowych do jego uzywania... zamaist poszukaj sobie nie lepiej poszukac i dac linka? (wiem ze to pracochlonne ale z pewnoscia zaprocentuje w przyszlosci wdziecznoscia uzytkownika)

tego typu (złe) postepowanie kojarzy mi sie z promocja Windowsa ("jak chcesz cos to sobie poszukaj bo wszystko jest w necie") ale lepiej ze bylo tak jak Macitosha ("prosze, pomoge, wszystko mamy a nawet wiecej, zobacz jeszcze to...")...

konnekt jest swietnym komuniaktorem ale to samo w sobie nie przekona ludzi... support (jakim jest to forum) powinno byc jak zadna inna strona o komuniaktorze (no i oczywiscie + FAQ ktory idzie w dobra strone)

jestem administratorem pewnego duzego forum i pisze na podstawie doswiadczenia, a czy to wezmiecie do siebie - Wasza sprawa choc ja bym chcial by jak najwiecej osob poznalo potege Konnekta...

ps.
niektorzy sa dobrymi programistami ale kiepskimi moderatorami (nic do nikogo nie mam ale tylko skomentowalem posta(2) wyzej...)

ps2.
a ostrzerzenia sluza tylko do zastraszania -> zastraszac mozna jak ma sie wladze ale pamietajcie iz to Wy chcecie "sprzedac" produkt (konnekt) userom...

wg mnie nie powinno byc czegos takiego jak ostrzezenia!

pozdrawiam
jet
wezmy pod uwage inne fora, gdzie nie trzeba poprawiac kazdego bledu ortograficznego, a jak sie nie poprawi, to nie dostaje sie tam ostrzezen! powiedzcie mi, co sie stanie jak ktos zacytuje poprzedni post?! NIC, KOMPLETNIE NIC! bardzej utrudnia komunikacje to wasze upominanie!!!!!
- patrz: forum.webhelp.pl, tam, gdy napiszesz zły tytuł posta (nie wg. wzoru) temat zostaje zablokowany do czasu naprawienia błędu.

Poprawianie błędów ortograficznych - jestem za, inaczej na forum zrobiłby się chaos, bo niektórzy nowi użytkownicy piszą całkowicie zaprzeczając istnieniu chociażby umownej netykiety ... to ktoś dwadzieścia wykrzykników postawi, to ktoś przesadzi znowu z emotikonami i dodatkowo napisze "wogule", zgroza. Nie przymierzając, tak piszą niektórzy użytkownicy Gadu-Gadu.

Atmosfera - jestem na tym forum od 2.05.2005, (Konnekta używam już o wiele wcześniej) i właśnie to atmosfera skłania mnie do pisania postów na tym forum. Cóż, po prostu mi się podoba ...
DawidSOL
choc trzeba tez brac pod uwage iz niektorzy maja "zaswiadczenia" i poprostu pisza z bledami... wprawdzie mogli by skorzystac ze slownika ale komu by sie chcialo pisac posta przez 30min? patrzcie globalnie a nie tylko na siebie!

Nie przymierzając, tak piszą niektórzy użytkownicy Gadu-Gadu.

to od tego nie zalezy, a tego typu komentarze nie swiadcza dobrze o uzytkownikach konnekta (choc sam nim jestem) - sa nimili?
arkadyjczyk
Jak ktoś ma "zaświadczenie" to tym bardziej powinien się starać i pisać poprawnie, choćby trwało to 30 min. Gdzie mu się tak spieszy? A może "zaświadczenie" ma właśnie dlatego, że nikt go nie przypilnował wcześniej? Teraz powinien być wdzięczny, że ktoś chce mu pomóc w samodoskonaleniu się i leczeniu "choroby".
DawidSOL
ja sie na tym nie znam i nie wiem jak to dziala...

ale ostrzezen za bledy byc nie powinno - jedynie zaznaczanie - ja np swoje poprawiam jak przez przypadek wkradnie sie chochlik:)

tak czy inaczej - atmosfera na forum powinna ulec zmiania na "wszyscy razem mamy konnekta" a nie "my mamy wladze a reszta co uzywa konnekta - na kolana"

ja zwykle duzo pisze i czytam na forum ale coz... ta atmosfera pozostawia wiele do zyczenia :/

niestety bo chcialbym pokazac innym jaki support ma najlepszy komunikator i dlaczego warto na niego zmienic (powinien miec to czego zaden inny nie ma -> PL forum gdzie wszyscy wszystkim uprzejmie pomagaja)
atol
Nie rozumiesz niektórych ludzi. Dla niech człowiek to ma problemy z ortografią to debil i tyle. Bo przecież co to za problem sprawdzić w słowniku, napisać w wordzie... tylko nie zawsze jest na to czas.
Ja mam takie problemy i podziekuje jak ktoś mi zwraca uwage że mam błąd. Staram sie go poprawić (JEŚLI JEST MI TO DANE).

Nie rozumiem też dlaczeho GG user jest gorszy od K usera. Bo stawia wiecej " !! " lub " ?? ", pisze koffany i inne takie? Grow up!
ciolo
Hao - a nie mówiłem excl.gif
hao
Niestety nie da się zrobić tak, żeby wszyscy byli zadowoleni. Pamiętajcie że dużo osób które wchodzi na forum w poszukiwaniu odpowiedzi (albo szuka jej w wyszukiwarce) nie znajduje jej przez masę offtopów w tematach, złe tytuły, niezrozumiałą pisownię.
Nie zauważyłem, żeby w koszu lądowały posty wg. klucza - piszemy negatywnie - lądujemy w koszu... Znajdują się tam raczej posty które odbiegają od dyskusji, lub nic do niej nie wnoszą. Przy tworzeniu nowego forum ustaliliśmy konkretne zasady jakie panują w poszczególnych działach, o których możecie poczytać w regułach konkretnych for. Działy takie jak Support podlegają silnej moderacji, usuwamy z nich posty rozmywające dyskusję po to, żeby ktoś kto szuka odpowiedzi mógł ją znaleźć szybciej. Być może możliwość "pływania" w tematach umila atmosferę, ale zdecydowanie utrudnia udzielanie i znajdywanie odpowiedzi. Nie nasza wina, że lubicie sobie pogadać zamiast w hydeparku to w tematach w pomocy smile.gif

Co do ortów - aktualny sposób poprawiania ortów jest dobry, ostrzeżenia otrzymują tylko ci, którzy natrętnie nie zamierzają się postarać, nie dopisujemy komentarzy, nie rozmywamy dyskusji, imho jest jak być powinno...

Ostrzeżenia - otrzymanie ostrzeżenia nie niesie za sobą żadnych konsekwencji. Jest dobrym sposobem na zakomunikowanie userowi, że robi coś niezgodnego z regułami forum. Nie dostajecie bana na wieki, nie macie moderacji postów, etc. Zamiast się obruszać - przeczytajcie uwagi i następnym razem się zastanówcie... Ostrzeżenie nie jest wieczne i można je w każdej chwili zdjąć, wystarczy ładnie zapytać biggrin.gif
atol
no nie wiem czy naprawde dlatego dostałem bloka na 2 dni... bo natrętnie, raz, sie nie postarałem i wiecej niż jeden błąd w poście (może były takie że ręce opadają ale chyba pm by spokojnie wystarczyło).
DawidSOL
oczywiscie ze przejrzystos jest najwazniejsza ale wszystko powinno byc w milej atmosferze...

"zamykam i prosze o zapoznanie sie z regulaminem (ktory kazdy przed wstapieniem musial zatwierdzic). A to przydatne linki:
-regulamin (link)
-3 podobne pierwsze wyszukane tematy:
..
..
.."

troszke wiecej roboty ale chyba lepiej niz:
"zamykam a jak nie bedziesz uzywal tej zaawansowanej opcji SZUKAJ to dostaniesz bana/ostrzezenie"

czyz nie?
iSiEk
Mi tam te błedy i ich poprawienie nie przeszkadza, jak coś źle napisze i zobacze ze jest źle to edytuje posta biggrin.gif . Co do moderatorów, to wszystko zależy od ludzi, nie mozna mówić ze moderatorzy są źli, nie wszyscy są jacyś tacy. Podobała mi sie wypowiedz "hao" (nie to zebym sie przymilał czy wchodził w... komuś, poprstu tak uważam). Jeśli chodzi o pewnego moderatora o którym sie mówiło to kiedyś sie do niego odezwałem i nie mam zamiaru tego juz wiecej robić. Ktoś tu coś mówił ze stare forum było lepsze. Nie chodzi tu o stare czy nowe tylko o atmosfera która tu jest, kiedyś było inaczej ale trudno.
Co do forum jeszcze, to cześć zwiazana z "Propozycjami" jest dziwna, bo po co propozycje jak i tak ich nikt nie realizuje? Widziałem kilka propozycji dzieki którym byśmy nabyli kilku userów, np było kiedys postulowane o Telewizje albo Radio w Konnekcie, moze nie jakies hiper ważne coś, ale ktoś by to chciał i a moze znowu ktoś inny zobaczył by newsa na np wiadomości.info i przesiadłby sie na konnekta (bo takowa tv jest w Tlenie i AQQ które żra tyle ramu co cały Windows tongue.gif ) takowa wtyczka pewnie zajeła by doświadczonemu programiscie pare godzin i wielu ludzi było by zadowolonych, a Ci co by nie chceli by nie używali. ALe oczywiscie pojawiły sie głupie posty typu, to moze cały system operacyjny zrobić z K? Takie posty powinny byc usuwane bo nie wnosza nic do konnekta a sa poprostu chamskie. Chciałem sie przenieść na Mirande, bo ma kilka fajnych innych pluginów, ale jakoś nie moge, poprostu K jest najlepszy.
jacekz
Towarzysze obywatele a propos błędów skoro wiele osób które się martwią się o nasze błędy to czemu jeśli ktoś potrafi nie napisze wtyczki do konnekta : ) temat ten przewija się wiele razy w propozycjach i GŁUCHO (za dużo roboty co nie ) i mam głupie pytanie co się stanie jak dobrnę do 100 % w ostrzeżeniach bo mam 80 : ) . Może taka nagonka wywołana jest „młodym” wiekiem moderator`ów . A ja słowami pewnej kreskówki powiem

Cenzura to bzdura
Połamcie sobie pióra
Z cenzury aminki
Aminki śmieją się

psota
QUOTE(iSiEk @ 23.07.2005 - 14:59)
Co do forum jeszcze, to cześć zwiazana z "Propozycjami" jest dziwna, bo po co propozycje jak i tak ich nikt nie realizuje?
*

Jak to nie np.import archwów GG i Korektor(wprawdzie nie działa najlepiej i jest niestabilna) to pomysły userów

QUOTE(jacekz @ 23.07.2005 - 18:18)
Towarzysze obywatele a propos błędów skoro wiele osób które się martwią się o nasze błędy to czemu  jeśli ktoś potrafi nie napisze wtyczki do konnekta : )
*

Jest Koretor, ale wtycza nie działa za dobrze i często się sypie, ale pomysł był. smile.gif
Daniel125
Atmosfera - jestem na tym forum od 2.05.2005, (Konnekta używam już o wiele wcześniej) i właśnie to atmosfera skłania mnie do pisania postów na tym forum. Cóż, po prostu mi się podoba ...

po pierwsze Jet, to napisales minimum 10 postow, a nie wiecej niz 50, wiec twoja opinia nie powinna sie liczyc, ale tych, ktorzy napisali 100 i wiecej! mad.gif

forum gdzie wszyscy wszystkim uprzejmie pomagaja

to forum tez byloby takie, bo np. widzac, ze uzytkownik zadal pytanie: "jak wylaczyc/wlaczyc jakas wtyczke?" to z checia mu odpowiem i nawet obrazki dodam!! ale jak juz pod tym postem jest odpowiedz: "SZUKAJ" to mam to gdzies, bo co bede sie staral, jak tamten user juz jest odstraszony i juz nie wejdzie drugi raz do tego tematu.... mad.gif

Nie rozumiesz niektUrych ludzi.

a tak pisze wielki posiadacz slownikow ortograficzny - Atol laugh.gif

Być może możliwość "pływania" w tematach umila atmosferę, ale zdecydowanie utrudnia udzielanie i znajdywanie odpowiedzi.

hao, jesli bedzie milo, to moge nawet 100 glupich tematow poczytac, zeby znalezc odpowiedz, a jak jest chamsko, to nawet szukac nikomu sie nie chce!! wiem bo sam czytam wiekszosc interesujacych mnie postow na innych forach o sprzecie komputerowym itp., a w tych postach jest wiele odpowiedzi nie na temat, ale to umila i zacheca do dalszego czytania rolleyes.gif

imho jest jak być powinno...

jesli ktos nie wie, co znaczy IMHO (ja wiem, ale tez nie dowiedzialem sie o tym z tego forum sad.gif ), to ma zakladac nowy temat "Co znaczy IMHO"??, bo przeciez nie kazdy od razu zna wszystkie skroty!! wy tez nie wiedzieliscie!! excl.gif

Może taka nagonka wywołana jest „młodym” wiekiem moderator`ów

mi od razu przyszedl Olórin do glowy, nie wiem czemu wink.gif jak juz ktos powiedzial programista dobry, ale moderator daremny. i tu rada dla administratora: nie sugeruj sie przy wyborze moderatorow tym, ze ktos zrobil nawet calego konnekta, ale tym, ze jest po prostu MILYM moderatorem, a niekoniecznie zna sie na programowaniu. przeciez udzielac rad moze NIE TYLKO programista, no nie?! ale nie musi miec do tego praw moderatora!! excl.gif excl.gif

nie zrozumcie mnie zle! ja nie chce tutaj robic awantury, ja chce tylko, aby administratorzy i moderatorzy inaczej traktowali forum. chocby pod tym wzgledem, ze pytania dotyczace konnekta, NIE SA KIEROWANE wylacznie do was!! ale tez dla mnie, wiec dajcie mi mozliwosc odpowiedzi, a przy tym POMOCY INNYM!
jacekz
QUOTE(psota @ 23.07.2005 - 17:42)
Jak to nie np.import archwów GG i Korektor(wprawdzie nie działa najlepiej i jest niestabilna) to pomysły userów
Jest Koretor, ale wtycza nie działa za dobrze i często się sypie, ale pomysł był. smile.gif
*

Koretkor zmienia wpisy tak jak ci na Ci ale jak ktos robi mase błędów za każdym razem inne to on nic nie daje smile.gif
psota
no ale wtedy wtyczka by działała na podobnej zasadzie, zmieniała z ustalonego słowa na dane, a tak gdyby poprawić korektora (pewnie bedzie działał w wersji K 0.7 wink.gif tongue.gif) to by miało się w dodatku edytowalną baze słów.
Tak mi się wydaje, że wtyczka na podobnej zasadzie by działała:P
GuZiK
kAlias - używajcie tego, przynamniej nie wiesza.
Co do wtyczki-słownika zapewne wstyd by mi było ją dodac do spisu wtyczek Konnekta na widomosc.info z opisem co ona robi...
Daniel125: strasznie głupoty piszesz, az nie chce mi sie wdawać w głupią dyskusje.

a co do IMHO to In My Humble Opinion - Moim skromnym zdaniem
NIe smiej sie z ludzi i ich słoników skoro inni się smieją z Ciebie i Twojej nie wiedzy o wyszukiwarkach wink.gif

Pozdrawiam
Daniel125
guzik, sam nie wiedziales co to znaczy, az dopiero gdzies to zobaczyles w rozwinieciu. a ja umiem szukac. czytaj caly temat, a potem rob z siebie idiote. a z reszta rob z siebie idiote, mnie to nie obchodzi.
Przemekc1
Daniel125 to ja ci powiem tyle, wynos sie z tego forum jak jesteś taki wspaniały i inteligentny. Może znajdziesz sobie inne na którym będziesz mógł pisać jak analfabeta i pisać na gg do adminow/modow o pierdołach mad.gif mad.gif mad.gif
Daniel125
sorry, ale czy w moich skargach bylo cos o tym, ze chce, aby na tym forum mozna bylo pisac jak analfabeta? z tego co wiem, to analfabeci w ogole nie potrafia pisac :/

po 2 to nie chce pisac o pierdolach analfabeto! sam nie umiesz czytac ZE ZROZUMIENIEM! chodzi o to, ze mozna odpowiedziec kulturalniej, a nie jak burak zablokowac! a twoje teskty w stylu "wynos sie" swiadcza o tym, ze tez jestes zwyklym burakiem!
piotr.ek
QUOTE(Przemekc1 @ 24.07.2005 - 00:22)
Daniel125 to ja ci powiem tyle, wynos sie z tego forum jak jesteś taki wspaniały i inteligentny. Może znajdziesz sobie inne na którym będziesz mógł pisać jak analfabeta i  pisać na gg do adminow/modow o pierdołach mad.gif  mad.gif  mad.gif
*

Kto dal ci prawo do wyrzucania ludzi z forum? Tranzystorki w mozgu przepalilo, czy po prostu ilosc zbyt mala?

Wszyscy skupili sie na bledach ortograficznych i prywatnym meczeniu moderatorow, a mi przeszkadza zamykanie tematow i usuwanie pytan, ktore juz kiedys sie pojawily - bez slowa, bez jakiejkolwiek odpowiedzi, wskazania, czegokolwiek - kosz. Tak samo zreszta gina wypowiedzi w dyskusjach. Jak zauwazylem, na zasadzie - ktos juz to napisal, nic nowego itd. Powinno sie je kasowac? Imho nie.
Spass
QUOTE(jacekz @ 23.07.2005 - 18:18)
Z cenzury aminki
Aminki śmieją się

chyba powinno być animki cool.gif

Ale wracając do tematu, ja też nie omieszkam się wypowiedzieć - osoby typu Daniel125 (albo z drugiej strony - niektórzy moderatorzy, nie bede wymianiał z szacunku do nich za to co robią) chyba przesadnie biorą to forum i to co sie na nim dzieje do serca.

Ale... faktem jest, iż mederatorzy czują nieuzasadnione poczucie "władzy" (nie wiem, moze ich w szkole nie lubią i sie tu wyżywają na innych w zemście...) i usuwają posty z pytaniem lub problemem, na który mogliby chociaż pozwolić odpowiedzieć innym użytkownikom tego forum w ramach pomocy "świeżakom". nie podoba mi sie usuwanie tematów bez żadnej odpowiedzi ani wyjaśnień. nie podoba mi sie również zastrzeżenie, że nikomu nie pomagają prywatnie w sprawach Konnekta. chociaż z drugiej strony ich rozumiem - jest przecież dobrze napisane FAQ przez atola i riddla, wiec ile razy mozna pisac to samo w kółko?

Jeśli chodzi o zaznaczanie przez moderatorów błedów ortograficznych, to uważam to za niezły pomysł.

Jeśli chodzi o cytowanie posta powyżej, to według mnie nie powinno mieć to miejsca, bo utrudnia to czytanie tematu. także tu moderatorzy spisują sie dobrze.

A teraz moja skrajna opinia - niektórzy ludzie z tego forum próbują zasiać opinie, że Konnekt to komunikator dla "elit" i że żaden "pleps" nie ma tu czego szukać i nie ma prawa żałośnie udzielać swojego głosy na tym, jakże elitarnym, forum. Wtedy mogą mówić znajomym, że jestem "mądry" bo korzystam z Konnekta, a ty jesteś "głupi" bo korzystasz z XXX.

Daniel125: z tym "IMHO" to troche przesadzasz...
a ten tekst:
po pierwsze Jet, to napisales minimum 10 postow, a nie wiecej niz 50, wiec twoja opinia nie powinna sie liczyc, ale tych, ktorzy napisali 100 i wiecej!  mad.gif
jest żałosny...
atol
Daniel125 dostałeś PM wiec tutaj nie będe nic pisał

Przemekc1 Wyluzuj. To jest forum dyskusyjne a nie targ gdzie sobie kupisz selerka.

Co de reszty to nawet jak jest faq napisane to nie można zakładać że każdy je przyswoi. Wiec chyba powinien być jakiś hot-line (ktoś kto może ci pomóc bez banowania). Na starym forum jak widziałem posta z typu szukaj i udało mi sie wyprzedzić ludzi wpisujących Klik! , szukaj to dałem odpowiedz. Jednak dziwi mnie właśnie wywalanie tematów tylko dlatego że jest takie widzimisie moda. Chyba jako moderator mam pod opieką forum, robie na nim porządek ale dbam też o dobą atmosferę, staram się być miły na forum jak i poprzez inne sieci gdy w grę wchodzi forum. Bo takie zachowanie jak opisują tutaj ludzie (miałem przyjemność z 1 modem i było naprawdę syto /cynizm ) jest haniebne.
Daniel125
to IMHO to byl tylko przyklad, bo to jest najczesciej stosowany skrot na tym forum zaraz po "K". czy wy wszyscy nie umiecie dokladniej czytac i zauwazyc, ze podalem to jako przyklad?! jesli nie, to zachecam do pzeczytania wlasnie tego mojego posta. Spass, nie uwazaj sie za takiego wszechwiedzacego, bo zalosny jestes.... a co do Jet'a (i innych) to on tam malo pisze z wielu powodow: moze to byc, ze nie umie w czyms pomoc, nie ma czasu itp. ale najwiecej osob nie wypowiada sie na forum, bo SIE BOJĄ MODERATOROW!

Atol, jesli jestes naprawde dyslektykiem, to sorry. ale jak juz ktos powiedzial: "SLOWNIKI W REKU I PISAC POSTY!!" jesli nie znacie ortografii... mad.gif mad.gif
TaO
heheh no fakt Modki tutaj sa troszke zbyt rygorystyczni ale z druiej strny jakby nie usuwali postow to by sie burdel zrobil tongue.gif

co do ostrzezen... ja mam 40% - czemu ? a no dlatego ze 1 raz nabilem sobie posta (w/g modka tongue.gif) i 2x trolling - po przeliczeniu daje to 30% dlaczego ? a no dlatego ze dodatkowy "punkt" dostalem jako gratis za "widoczna poprawe" blablabla choc nic nie zrobilem w kierunku "poprawy" tongue.gif

Ogolnie mi osobiscie nie przeszkadzaja moderatorzy, bo mi to wisi i powiewa wazne zeby K. dzialal a forum to juz inna sprawa

Poprawka: Ostzezenia sa ustawione w sposob 1 ost = 20 % wiec wszystko sie zgadza smile.gif - a przynajmniej tak mi sie zdaje biggrin.gif
Przemekc1
No to może coś takiego. Ktoś zadaje pytanie, potem ktoś odpowiada na nie (nie w stylu szukaj itp.) Jak już ta osoba wie jak ma to zrobić temat wędruje do kosza.
Ereinion
Ten temat zmusił mnie do udzielenia się na tym forum. Tak debilnych tez jeszcze nie czytałem na tym forum...

[quote]wszystko co zle skierowane w wasza strone, to znajduje sie w koszu, a na dodatek autor dostaje procenty ostrzezenia! to jest jakis absurd!! kazdy ma prawo do swojej opinii!! [/quote]

Podaj przykład, bo z tego co zauważyłem to posty były usuwane, które powtarzały się z pytaniami lub były pytaniem o głupstwa, których rozwiązaniem było uruchomienie szarych komórek. Z ostrzeżeniami to nie wiem jak są one przyznawane ale według mnie przegięciem by było przyznanie ostrzeżenia dla kogoś kto ma inny pogląd...

[quote]do niedawna Polska byla krajem komunistycznym i wszystko bylo cenzurowane, ale to sie zmienilo i przyjmijcie to do wiadomosci!! no chyba ze ktorys z was zyje z tych nielicznych jeszcze krajach, gdzie nawet internet jest cenzurowany :/[/quote]

Piszesz o komunizmie i cenzurze a strasznie się oburzasz jak ktoś ma inny pogląd od Ciebie, trochę konsekwencji człowieku !

[QUOTE]
jesli chcecie tylko dobrych opinii na temat Konnekta, to zrobcie go porzadnie!! jest w nim pelno bledow i wiecej niz w Gadu-Gadu! fakt, ze jest bardziej funkcjonalny, ale wszystko jest niedopracowane!!
[/QUOTE]

Jak przyglądam się rozwojowi Konnekta to w ostatnim czasie zszedł na psy. Nie trzyma się wyznaczonej ścieżki rozwoju tylko zaczyna ulegać presji użytkowników o wprowadzeniu nowych opcji. Powoduje to, że nie może się skupić na poprawnym rozwijaniu tylko dodawane są bzdurne funkcjonalności. Przykład został nawet chyba przywołany w tym wątku: obsługa radia. Po co to komu do komunikowania się? Ma przecież winampa i inne programy do słuchania radia. Z drugiej strony leżą odłogiem wtyczki gg, tlen, jabber, które nie mają pełnej funkcjonalności a tylko namiastkę. Powinno się zacząć je rozwijać i propozycje userów o dodawaniu obsługi radia czy czegoś tam iinego wsadzić głęboko w dupę.

[QUOTE]
[/QUOTE]

Jak czytam inne fora to czasami mnie trafia jak niektórzy nie szanują języka. Błąd na błędzie w prawie każdym poście. Aż dalej nie chce się czytać. Ale trzeba, bo między wersami są te ważne odpowiedzi. To co robią moderatorzy na tym forum mi się podoba, choć mogliby być bardziej rygorystyczni w tym względzie! Wiem, że niektórzy mają dysortografię ale to jest ich ułomność i niech się z nią nie obnoszą tylko zaczną pracować nad nią, bo tłumaczenie, że ma się dysortografem to IMHO, żadne tłumaczenie. Są słowniki, nawet w necie, więc można z nich skorzystać!

[QUOTE]
jesli ktos sie pomyli i powie cos niezgodnego z prawda, to dlaczego od razu 20%??
[/QUOTE]
Bo pewnie w forum jest ustawione jedno ostrzeżenie = 20% ??

[QUOTE]
czy nie lepiej napisac normalnie posta i powiedziec, ze to nieprawda i napisac jak jest poprawnie?
[/QUOTE]
Z tym się z Tobą zgodzę, czasami coś takiego lepiej napisać.

[QUOTE]
forum fajne, ale moderatorzy do D***!! chcieliby miec wplyw na caly swiat i na to jak ktos postrzega ten swiat!! ludzie, nie dajcie sie!!
[/QUOTE]

Po części parafrazując Twoją wypowiedź.
"forum fajne, ale niektórzy userzy do Dupy!!"

[QUOTE]
latwiej wybic ludziom bugi z glowy w konnekcie niz je poprawic... niestety... a pozniej czekaja na pozytywy....
[/QUOTE]

Z własnego doświadczenia wiem, że poprawa niektórych bugów jest nieopłacalna. Przepisanie całej aplikacji, żeby uszczęśliwić kilku userów to jest bezsens. Zwłaszcza, że nie jest to denerwujący bug. Jednak niektóre bugi mogłyby zostać naprawione. Chociaż wiem, że tego konnekta tworzy właściwie jedna osoba z małą pomocą innych. Więc nie wymagajmy od tej jednej osoby rozdwojenia czy nawet roztrojenia, żeby spełniła nasze zachcianki. Czytając to forum, zauważyłem, że zrobiło się z niego jedno wielkie narzekadło. Każdy narzeka, że to mu nie działa, tam jeest błąd tego brakuje, a sam co zrobił?? Nic. Tylko narzeka, zgłasza bugi/propozycje, które już były wielokrotnie omawiane. A jak są usuwane, bo po raz 100 się to samo pojawia to się wkurza, że jego posta usunęli. A nie był nawet łaskaw spojrzeć kilka tematów niżej. Takich leni IMHO powinno się tępić!

[QUOTE]
Wiesz czasem za dużo władzy człowiekowi robi sieczke z mózgu. Łatwiej jest dać bloka na 2 dni niż wysłać pm... (moje sławne ortografy )
[/QUOTE]

Aż je do dzisiaj pamiętam i według mnie słusznie dostałeś ostrzeżenie, jednak powinna być możliwość poprawienia błędów! I tutaj jest minus dla admina/moderatorów!

[QUOTE]
szczerze, to spodziewalem sie, ze ten temat wyladuje w koszu, ale nie wyladowal, bo chyba moderator zaden tego nie przeczytal jeszcze!
[/QUOTE]

Bo to Twój pierwszy post, który coś wnosi do życia forum. Co prawda negatywne odczucia ale coś wnosi...

[QUOTE]
kiedys sie wypowiadalem i pomagalem innym, ale od kiedy dostalem te ostrzezenia za nic, to miesiac nie przegladalem forum!!
[/QUOTE]
Za bardzo bierzesz to do siebie. Życie nie kończy się na forum i internecie! Pamiętaj o tym! Tak pozatym ostrzeżenia są do ostrzegania i pewnie coś zrobiłeś, bo Twoje wcześniejsze posty były wypowiedziami dziecka, które właśnie podstawówkę czy gimnazjum skończyło.

[QUOTE]
jedyne co moge uznac, to ostrzezenie za wylgaryzmy i inne wieksze wykroszenia...
[/QUOTE]
Pewnie za takie coś jest ban/wykluczenie/ lub coś iinego jeszcze. IMHO ostrzeżenie do czegoś takiego się nie nadaję.

[QUOTE]
ja na gg sie kiedys pytalem Olórina, czy blad (juz dawno wiec nie pamietam jaki) zostanie poprawiony w nowej becie, to mnie zablokowal.... :/ [/QUOTE]
Dlatego ja nie podaję swojego gg, żeby userzy moich aplikacji nie zawracali mi głowy. Mają support do tego (forum/infolinia/mail). Bo doświadczyłem bardzo wielu podobnych sytuacji. Jeżeli 100 osoba pyta się o to samo to chyba mam prawo już się zdenerwować i zablokować taką osboę. Jeszcze zależy w jakim tonie i w jaki sposób się do mnie odzywa... Takie rozmowy z użytkownikami pozatym rozpraszają i odrywają od konkretnej pracy.

[QUOTE]Tak się zaczęło dziać po przesiadce na nowe forum, a to już było znacznie wcześniej, przed wakacjami. [/QUOTE]
Bo zaostrzył się regulamin, dzięki czemu panuje jako taki porządek na tym forum a nie bałagan jak na poprzednim (pomijam kwestię wyglądu:P). Na poprzednim musiałem z 15 min poświęcić, żeby znaleźć odpowiedz na moje pytanie, bo trzeba było się przebijać przez wielgachne offtopy. Teraz to jest znacznie szybciej i wielki ukłon w stornę moderatorów.

[QUOTE]gdyby nie chcial ze mna gadac o tym na gg, to moglby powiedziec: sorry, ale prosze z tym na forum. ja bym ta zrobil, a nie od razu blok!!!! przeciez to chamstwo!! a chce zaznaczyc, ze przez 2 miesiace na forum nie wchodzielem, bo moderatorzy sa chamscy! wiec taki z tego wniosek, ze nie bylo jeszcze wtedy wakacji. gdyby ten maly chamski i nie wiem co se myslacy smarkacz olórin nie byl na wakacjach to juz by usunal tego mojego posta z tym zablokowaniem!! [/QUOTE]
Jakby Ci takie coś odpisał to pewnie też byś potraktował to jako chamstwo, bo nie chce z Tobą rozmawiać. Bo ty masz ważną sprawę. Bo świat kręci się wokół Ciebie. Bo Ty jesteś najważniejszy. Życie to nie bajka. Naucz się żyć w dzisiejszym świecie gówniarzu! I nie czepiaj się olorina, bo on IMHO jest najwłaściwszą osobą do pilnowania tego forum. I nie powinieneś dzieciaku nazywać go smarkaczem, bo jest w Twoim wieku gówniarzu. Mógłbyś się przyczepić do riddle'a, bo ton niektórych jego wypowiedzi potwierdza Twoją tezę. Jednak widać, że dziecko i peirwszy raz Ciebie zablokowali i nie umiesz się z tym pogodzić.

Kontynuacja w następnym poście...
.misiek
QUOTE(Daniel125 @ 24.07.2005 - 11:32)
ale najwiecej osob nie wypowiada sie na forum, bo SIE BOJĄ MODERATOROW!

*

Może nie to że boją nie moderatorów, ale np. ja nie mam nic do dodania do tej dyskusji to po co mam się wypowiadać. Zgadzam się z opinią niektórych, że niektórzy modowie mają za dużo władzy czasami [!], ale faktycznie usuwanie postów jak większość powiedziała bez żadnej informacji to trochę przesada... Dawanie warnów za sygnaturki to też przesada [nie na moim przykładzie mówię].

Ja osobiście nie spotkałem się z żadnym modem eye2eye, i jakoś dziwnie nie mieli narazie powodu aby dać mi warna. Tyle z mojej strony, ale niektórzy mogli by naprawdę zluzować trochę.

I wracając do usuwania postów, to moze zamiast to robić to napisać >link do rozwiązania i przy okazji opcję szukaj przedstawić i faq konnekta, i dopiero zamknąć, jak już ktoś wcześniej wspomniał.
Ereinion
po pierwsze Jet, to napisales minimum 10 postow, a nie wiecej niz 50, wiec twoja opinia nie powinna sie liczyc, ale tych, ktorzy napisali 100 i wiecej!

CO ma ilość postów do tego? Ktoś pisze mało i konkretnie i to jest właściwe postępowanie, a nie pierdolenie o niczym, żeby nabiajć posty tak jak to robisz czasami!

Najeżdżasz na osoby, które nie mają inny pogląd lub nie zrozumiały Twojego posta (bo tak był napisany) a na początku pisałeś o komuniźmie i cenzurze, będąc modem pewnie byś zablokował/usunął lub coś innego zrobił...

Widać, że ten temat służy jedynie żebyś się nawyżywał na innych, za to, że usunęli Ci posta, zablokowali, czy nie zrozumieli Twoich pokręconych wypowiedzi.

bo SIE BOJĄ MODERATOROW!

A co moderator może zrobić takiej osobie? Nic, jedynie usunąć posta, zablokować na kilka dni. Więc czego jest się bać?

Ta dyskusja nie prowadzi dalej do niczego więc powinna zostać zamknięta i admin wraz z modem powinien wyciągnąć wnioski z tego tematu.
hash
Czytajac ten watek...

Chialem podziekowac Danielowi, bo wszystkim cisnienie na dekle uwieralo i sie wyrzyli.
Mody moglyby odpowiadac(pozwalac odpowiadac innym) i kierowac do FAQ,
a nie jak to robia wygodnie dla siebie usuwaja tematy itp.(jak to juz bylo to dac linka gdzie itp., offtopy do smieci)

Niech mody beda jak lekarze, a nie jak terrorysci.
Przedewszystkim nie szkodzic excl.gif

ps. jak to pisze to rece mi drza czy nie ma ortografow tongue.gif
Daniel125
a nie pier******* o niczym

za to rozumiem, ze powinien dostac nawet 30% ostrzezenia!! tego to moderatorzy nie widza lub nie chca widziec!! i gdzie tu sprawiesliwosc... no wlasnie!! sprawiedliwosci to tu wcale nie ma!!

a dyskusja nie prowadzi dalej do niczego więc powinna zostać zamknięta i admin wraz z modem powinien wyciągnąć wnioski z tego tematu.

wyciagnijcie wnioski i przestancie blokowac tematy, na ktore ktos ma ochote odpowiedziec. IMHO jest juz troche tylko lepiej, ale uwazam, ze po wyciagnieciu konkretnych wnioskow bedzie super na forum najlepszego komunikatora rolleyes.gif
Spass
QUOTE(Daniel125 @ 24.07.2005 - 11:32)
Spass, nie uwazaj sie za takiego wszechwiedzacego, bo zalosny jestes...
czy ty chłopie troche nie przesadzasz? jeśli uważasz, że nie moge wyrazić tutaj swojej opinii, to sie zastanów nad całym sensem tego tematu! przy tobie ci "źli i wredni" moderatorzy to spoko goście. jesli ktos ma troche inne zdanie niz twoje i osmiela sie je zaprezentowac, to co zostało takiemu kolesiowy jak ty? powiedzeć że jest żałosny...

QUOTE(Daniel125)
imho jest jak być powinno...
jesli ktos nie wie, co znaczy IMHO (ja wiem, ale tez nie dowiedzialem sie o tym z tego forum), to ma zakladac nowy temat "Co znaczy IMHO"??, bo przeciez nie kazdy od razu zna wszystkie skroty!! wy tez nie wiedzieliscie!!
QUOTE(Daniel125)
...ochote odpowiedziec. IMHO jest juz troche tylko lepiej, ale uwazam, ze...
najpierw czepiasz sie kogoś kto użył tego skrótu (wiem wiem... to taki przykład), a potem sam go używasz w swoim poście? to ja już centralnie nie czaje o co ci chodzi. a ty sam siebie rozumiesz czy nie bardzo?

a idąc twoim tokiem "myślenia" - nie masz racji, a ja ją mam... mam więcej postów...
Daniel125
faktycznie nie czaisz. to napisze jeszcze raz: czy ktos, kto nie wie co znaczy jakis skrot (podalem przyklad IMHO, ale tak samo moze to byc K lub HWDP - Hamujmy Wspolnie Dzialanosc Przestepcza) to czy ma zakladac nowy temat?! uwazam, ze lepiej jesli zapyta w tym samym temacie, w ktorym ten skrot zostal uzyty, no nie? IMHO przedtem to bylo tak samo jasno napisane smile.gif

Pozdro!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.