Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Shoutbox
Konnekt | Forum > Inne > Forum Konnekt.info
.misiek
Właśnie chciałem zapytać co sądzicie o dodaniu Shoutbox'a do tego forum ?? Byłoby ciekawie. AFAIK to nie jest wcale skomplikowane happy.gif

Wypowiedzie co sądzicie o tym pomyśle tongue.gif
GuZiK
give us plugin IRC.... mamy kanał K w końcu...
Przemekc1
Bajzel w Shoutboxie jest zawsze. Ale możnamy sie przywitac, albo coś takiego. Popieram bo roboty chyba nie jest dużo
Daniel125
dobry pomysl, ale na forum to troche nie pasuje. niech utworzy taki temat w hydepark'u i bedzie super tongue.gif nie wiem jak wy, ale ja nie chce przeklenstw na tej stronie.

Pozdro!
alberht
kiedyś był na głównej stronie... e tam, forum lepsze wink.gif
hash
odgrzewamy smile.gif
chcialbym zapytac o zdanie na temat shoutboxa adminow i moderatorow
bo ostatnio byly spiecia o rozne sprawy
nowi userzy tez nas odwiedzaja
i tak sobie pomyslalem ze shoutbox to dobra rzecz
np.do zarzegnania wasni o cos, odpowiedzenie na blache pytania,
czy nawet skierowanie do FAQ

Pozdrawiam.
jareq
.. jeśli nie shoutbox to może jakiś mini czat na którym można by pogadać 'na żywo' to był by świetny pomysł i za pewne sporo osób by z tego korzystało nie zakładając bez sensu nowych tematów z pytaniem o którym już wielokrotnie było pisane a tym samym nie zaśmiecali i oszczędzili roboty moderatorom z kasowaniem takich tematów.

Jestem za !
riddle
A ja jestem za #konnekt na ircnet.pl … po co przeciążać serwer tutaj? IRCa każdy się może nauczyć obsługiwać (jeśli tam jest coś do obsługiwania).

Edit: Zarejestrowalem kanal, teraz czekam na ChanServa jak przyjdzie… anyway, możecie wchodzić w sumie. smile.gif
hash
niech bedzie chociaz i irc dobre i to
dajcie info w widocznym miejscu
zeby to widac bylo gdzie ten kanal i wogole

ps. a serwer naprawde taki slaby jest?
ps2. niektorzy to nie wiedza co to irc
jak sa tu prosto z gg, albo skadinad
Carecki
czy mowimy o tym #konnekt z mandaryna w temacie, ktory istnieje nie od dzisiaj? tongue.gif
jareq
A ja nadal bym podtrzymywał stworzenie shoutboxa bo jak hsh wspomniał nie każdy wie (a teoretycznie naprawdę mało) co to jest IRC. Shoutbox byłby zdecydowanie leprzym rozwiązaniem jeśli chodzi o dostęp i prostotę dla wszystkich nowo odwiedzających..
Guest
IMO przy tak dużej liczbie użytkowników w ShoutBox-ie błyskawicznie zrobiłby się totalny bałagan. Już chyba lepszym rozwiązaniem jest kanał IRC.
Olórin
Jeśli chcecie możemy otworzyć na czat.wiadomosc.info osobny kanał dla Konnektowców wink.gif Łatwy w obsłudze, żadnych pluginów czy specjalnych programów smile.gif
GuZiK
Chcą czy nie chcą, to i tak będzie, jak i dla każdego innego komunikatora, dla którego jest osobna kategoria tongue.gif.
Ja i tak zostaje przy wtyczce IRC :>.
TaO
Shoutboxowi mowimy NIE
Kanalowi IRC mowimy TAK
Pluginowi IRC dla K. mowimy TAK
czat.wiadomosc.info mowimy TAK
Czekoladowym chrupkom mowimy TAK
DOBRYM PIWOM za darmo mowimy zdecydowane TAK !!

Moje zdanie tongue.gif
arct!c
a co do kanalu irc to wolabym aby byl takowy na serwerze irc.quakenet.org:6667, gdyz duuuuzo tam siedze wink.gif To tylko taka propozycja, do puki nie bedzie k.irca wink.gif
Olórin
To tylko taka propozycja, do puki nie bedzie k.irca wink.gif

A co to ma do k.irca? Swojego serwera stawiać na pewno nie będziemy wink.gif
arct!c
tak tak, ale zalozyc kanal na quakenet`cie mozna smile.gif zawolac L`ke i niech pilnuje go smile.gif
riddle
Nie, quakenet nie. To, że jest popularny wśród graczy to nic nie znaczy.

Ściągnijcie sobie klienta, który umożliwia łączenie się z paroma serwerami na raz, a nie męczycie tego smutnego, bezużytecznego mIRca.

Anyway, na ircnet.pl (bo przypominam, zyjemy w Polsce) jest kanal, zarejestrowany i jesli nic nie zepsulem to pilnuje go bot.
hash
bot pilnuje dobrze, ale nie ma nikogo :]
Benassi
Ja byłbym i tak za tym aby czat został zrobiony pod "te" forum :] Bo tu i tam mamy 2 różne bazy użytkowników. Równie dobrze można było by założyć pokój na polchacie wink.gif Prawie takie same rozwiązanie biggrin.gif
GuZiK
Uzytkownicy niezalogowani tez moga pisac smile.gif.
Jezuu polchat i konnekt... ph34r.gif
Benassi: no i nie ma opcji zmieniania czyis wypowiedzi wink.gif.
Benassi
Polchat to był tylko taki prosty przykład wink.gif Już lepszym rozwiązaniem (jakie do tej pory było i jest) jest kanał konnekta na IRC'u wink.gif Najlepiej w ogóle było by właśnie napisać SB pod te forum. Chyba nie powinno to stanowić problemu wink.gif
GuZiK
równie dobrze, można uzyc jeden z wielu skryptów czata/shoutboxa dla IPB.
Najlepszym rozwiązaniem by było po prostu wydanie wtyczki IRC tongue.gif.
Olórin
Kuba - co widzisz w tym najprostrzego? no tak, dla Ciebie to tylko wypakować plik i wpisać serwer + nick do konfiga...a dla dev.? Pare tysięcy lini kodu, wszystko dokładnie sprawdzić aby nie wydać badziewia...
Aule
A, że wiadomo, że oprogramowanie bez błędów nie istnieje, wystawiać się na obelgi ze strony userów...
GuZiK
Kamil: najlepsze, nie najprostrze.
Aż takie badziwie to nie jest, nawet na chwile terażniejszą, bo wtyczka działa. Przynamniej rok temu widziałem jej testy na #konnekt.
Olórin
oops... nie doczytalem tongue.gif

Tak, tylko pozostaje kwestia taka, że IRC wymaga nowego kiev - a tego nie ma... i nie ma kto go dokończyć...
zimaq
To ja mam pytanie - ile jest skończone, ew. co jest jeszcze do zrobienia, by wyszła chociaż beta ? I czy ktoś, prócz nix'a, ma kod wtyczki ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.