Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Do hao
Konnekt | Forum > Inne > Forum Konnekt.info
lhs
hao - bardzo proszę o publiczne wyjaśnienie, z jakiego powodu dostałem dzisiaj 20% ostrzeżenia.

Projekt Konnekt wspieram jak mogę od początku mojej rejestracji na forum - wystarczy przeglądnąć katalog ( [prepared by lhs] ), fora dodatki i checky. Moja działalność poza-forumowa jest oczywiśce nieweryfikowalna. W początkowym okresie istnienia nowego forum zaproponowałeś mi funkcję moderatora, później się rozmyśliłeś - OK, mogę z tym żyć. Ale dawanie mi ostrzeżeń po prostu mnie obraża. Dlatego bardzo proszę, żebyś dokładnie przemyślał skład swojej drużyny moderatorów - uważam, że niektóre ich działania są, delikatnie mówiąc, mało przemyślane. Jeżeli natomiast uznasz, że wszysko jest OK, będę niestety zmuszony poprosić Cię o skasowanie mojego konta.

Pozdrawiam.
riddle
Zaznaczam, że nie będę bawił się w rozgrywki typu „ten post jest do hao, nie masz prawa tutaj nic pisać” - zapostowałeś na forum, nie użyłeś PM bezpośrednio do hao i masz:

Patrz: http://www.konnekt.info/forum/index.php?act=report&t=ID&p=ID

Ten link służy do zwracania uwagi ludziom, nie posty. Od stuleci offtopikujesz w tematach, sam to przyznałeś kiedyś. I sory, ale czemu masz być równiejszy od każdego usera tego forum, który zwyczajnie mówiąc, trolluje? Oni dostają warningi, czasami nawet są moderowani.

A ostrzeżenia można też cofać — i chętnie to zrobię, jak przestaniesz zaśmiecać wątki głupawymi komentarzami i offtopikami. Owszem - nie tylko to jest Twoją działalnością na forum, ale niewątpliwie częscią jest. I dodam, że warn to nie jest 1) powód na uskarżanie się publiczne 2) kara śmierci - FYI masz jeszcze 4 sloty, chillout.
lhs
Oczywiście, że masz prawo - po to tu jesteś, żeby mieć prawo. Należę po prostu do tych ludzi, którzy nie pchają się tam, gdzie ich nie chcą. Jeżeli mnie nie chcą - znikam.
Kopia poszła do hao na PW. Mocno się identyfikuję z projektem Konnekt, więc uważam, że społeczność Konnekta ma prawo wiedzieć, co się dzieje "pod maską" - stąd ten post również tutaj. Ostrzeżeniami możesz wychowywać napalonych małolatów - mnie nie wychowasz. Ja odejdę.
riddle
Wychowywać to mocne słowo. :/ A zachowujesz się podręcznikowo. sad.gif
lhs
Sorry, riddle, ale ja już powiedziałem, co miałem do powiedzenia.
piotr.ek
Wiem, ze 'who cares', ale popieram lhs... to forum jest coraz mniej dyskusyjne.
bakerss
A to ktoś patrzy na te ostrzeżenia w ogóle? Ludzie obrażać się za przeproszeniem takie g****? ;] Śmiech na sali ;p A jak bede miał 50% to co niby się stanie? A jak 99% ? Nie jestem pewien czy jak sie ma 100% to się coś dzieje. ;]
hash
kolejny temat o tym jakie to mody sa be?
wacko.gif blink.gif
Sad
Oj jejku zachowujcie się tak jakoś bardziej po słowiańsku (nie mówie o Siji biggrin.gif :*). Podajcie sobie rękę, albo po prostu ignorujcie rzeczy, które wam przeszkadzają. Każdemu coś przeszkadza. Mi np. przeszkadza to, że Riddle słucha szatanistycznej muzyki sad.gif...

Więcej luzu! (do użytkowników i do moderatorów).
.misiek
Również podzielam opinię @lhs'a jak i @piotr.ek'a [wink.gif]. Jednak i jak już wsyzscy zauważyli dzieje się tak od kiedy powstało nowe forum.

Nawiązując do @riddle'a chciałem powiedzieć że są równi i równiejsi, mimo wszystko. Przeczytałem pare wyrzuconych przez modów postów i wywnioskowałem, że to w większości(sic!) wypadków offtopy powstają już wcześniej [mam na myśli posty lhs'a i dobry przykład z topic'em o Heyah].
Była już dyskusja na temat "jakie to mody sa be"* [hash], trochę się po niej poprawiło, ale nie do końca.

Akurat @lhs'a rozumiem, gdyż faktycznie robi bardzo dużo dla K [i bijmy mu pokłony za to biggrin.gif], po za tym jak @riddle wspominał, sam przyznał się że robi czasami offtopy, tyle że wg mnie w większości wypadków 'rozładowujące sytuację'.

To tyle z mojej strony i jak @Sad powiedział: 'więcej luzu' for ewrybady i będzie przyjemniej oraz nie będzie tylu spięć user vs. mod. Piszę jeszcze na paru forach i wiem że to zdaje egzamin.

Pozdrawiam
misiek
riddle
Też coś dla K robię (no może nie? :S) i gdybym zaczął się wozić po forach i puszczać co jakiś czas bezsensowne posty, zapominając o tym że to przez to poprzednie forum było jak jeden wielki śmietnik (nic nie można było znaleźć), to zasłużyłbym na ostrzeżenie, bo 1) to nie jest ban, a upomnienie, tylko bardziej oficjalne 2) jestem dodatkowo modem i powinienem dawać przykład. Lhs też powinien, zwłaszcza, że „bardzo utożsamia się z projektem Konnekt”. Może nie?
piotr.ek
riddle, tak na boku - wyszukiwarka na poprzednim forum byla o niebo lepsza (bez idiotycznych ograniczen czasowych/ilosciowych)... I jakkolwiek bym sie staral - to na tym forum ciezko cokolwiek znalezc tongue.gif
.misiek
@riddle każdy z nas jest człowiekiem i potrzebuje wyrozumiałości [wink.gif] i wcale nie kwestionuje tego co TY też robisz [sprzątasz, nie tylko z resztą ale to też robota wink.gif]. Zagdzam że w większości wypadków masz rację, ale każdy też się czasami myli. End.

btw. @piotr.ek forum IPB ma ograniczenie do min 4 znaków [wyszukiwarka].

--edit--
some text fixes tongue.gif
riddle
Cóż… jeśli tylko sprzątam… to ok, pewnie tak to zauważacie. Z mojej strony koniec, mam nadzieję, że przez głupie upomnienie, które i tak już zostało zdjęte (nie, nie będę się unosił… ale to jest potwarz) bez uzgodniania w grupie, nie spowoduje że lhs odejdzie z forum. To by świadczyło o tym, że pomyliłem się w dwóch kwestiach.
Sad
Byście mamie pomogli dywan trzepać a nie się głupio sprzeczać! :>
Aule
Aj Riddle, dlaczego danie warna nie ma być uzgadniane, a odebranie ma. Zresztą, nie traktuj tego jako coś osobistego, po przeczytaniu serii postów o treści "support wstrzymany" warna zabrałem, dla dobra userów K.
@lhs: Nie musisz obrażać się za 1 warna. To tylko powiadomienie, że coś sie dzieje źle. Riddle mógł ci dać nadzór postów, a to byłby już złe wink.gif W nowym forum jest wiele gorszych możliwości uziemienia. Na pocieszenie powiem, że niejaki user z 1307 na końcu miał 100% warna wink.gif .
hash
tojest bez sensu
mgr.Dlugi
Stanę po stronie lhs i będę stał, wiekszość jego postów to support. To forum jest za bardzo "sztywne" i tak Tu oficjalnie. A trochę luzu i offtopic nie zaszkodzi na poprawę humoru.
StRuGi
Sztywne ? Lepsze takie, anizeli mial byc tutaj chaos.
dulek000
...na który z resztą narzekaliśmy na poprzednim forum.
.misiek
Mam propozycję. Zostawiać offtopy na długość max 2 postów, a jeśli offtop zaczyna się rozciągać dalej, usunąć go od początku razem z tymi pierwszymi.
riddle
Nie, nie będzie takiego czegoś. Offtopiki jednopostowe będą kasowane… jeśli się to nie podoba, to pielgrzymować do hao, który (mogę się założyć) popuka się (was) w czoło.
.misiek
No to jest wg mnie zdezydowanie najlepsze. To była tylko propozycja [choć mnie ona tak do końca i tak nie odpowiadała]
riddle
Żaden inny mod niż ja i Aule nie chce nic napisać, hao nie ma jak widzę… więc po co oglądać fochy lhs'a i puste, nie podparte żadnymi sensownymi propozycjami, grafomańskie wyznanie poparcia komuś kto zasłużył na Warna? Z drugiej strony to już zdjęto.

Ach, i dodam, że zwykle nie piszę postów w style „flame”, ale ta sytuacja zaczyna mi przypominać stare wojny mod - reszta świata. I bynajmniej nie mam zamiaru z tego powodu płakać.

Większość z Was jest znudzona tym, że w Konnekcie „nic się nie dzieje” więc sobie teraz powrzucacie na człowieka, który siedzi dobrowolnie na forum, poprawia błędy, „rzeby wam się niezdażyło pisać kiedys wogole zle”, przesuwa topiki z błędnych działów (żeby chaosu nie było, jak to mówicie), walczy z offtopikami jak może, bo nie ma nic lepszego jak wyszukanie posta z naszym problemem i rozmycie się głównego wątku w kremie cioci Zosi. I właśnie, żebym nie zwariował mam parę narzędzi. Użyłem jednego z nich w stosunku do „równiejszego” i stała się krzywda. Więcej lodu panowie, do szklanek z herbatą. Był warn, będą kolejne, Internet, fora, bez jakiegokolwiek nadzoru stałyby się świątynią głupoty i EfEkCiArStWa. Dlatego po to jest to coś - żeby to miejsce było na poziomie. A ten cały temat przeczy powadze społeczności Konnekta.

Starałem się być miły, właśnie zluzowałem już dawno z wieloma rzeczami jak to proponuje teraz znowu Sad. Plus nie siedziałem i tylko nie narzekałem. I to sory, ale ja się mogę denerwować, a nie biedny lhs, że nikt nie docenia tego co robię… nawet na priva się do mnie nie można odezwać, trzeba wołać tatusia całego Konnekta. Powagi trochę, nie jesteśmy w przedszkolu.

Z mojej strony EoT, chyba że mnie hao poprosi o komentarz, jak tu zawita. :/
piotr.ek
QUOTE(riddle @ 27.08.2005 - 23:48)
Żaden inny mod niż ja i Aule nie chce nic napisać, hao nie ma jak widzę… więc po co  oglądać fochy lhs'a i puste, nie podparte żadnymi sensownymi propozycjami, grafomańskie wyznanie poparcia komuś kto zasłużył na Warna? Z drugiej strony to już zdjęto.
*

Staranniej waz slowa z laski swojej - dyskusja o tragicznie nadetym i do granic absurdu przesadzonym moderowaniu na tym forum raz juz byla. Efektu nie przyniosla zadnego, wiec napisze raz jeszcze - popieram lhs, to forum w obecnej formie nie ma nic wspolnego z dyskusja.

Skoro stanowisko moderatora jest, jakie jest, to jestem za tym, aby 'gora' na calym forum decydowala o tym, ktore wiadomosci zostana zamieszczone, a ktore nie (tak jest juz zdaje sie w kilku miejscach tutaj) - unikniemy niepotrzebnych spiec, a 'dyskusje' beda wygladac dokladnie tak, jak zyczy sobie tego jeden, czy drugi impe.. ekhm... moderator dry.gif

EOT too cool.gif
PinBack
Sytuacja riddle'a nie jest ciekawa i jego decyzje zawsze komuś nie będą pasowały (jak i innych moderatorów).
Z jednej strony mógł nie dawać warna ,ale niby dlaczego? Za nie stosowanie się do zasad panujących na forum jest ostrzeżenie więc jest chyba dla wszystkich udzielających się.
Dał ostrzeżenie - słusznie czy nie, "decyzje moderatorów nie podlegają ocenie użytkowników" ,no ale owszem - można się obrazić na cały świat, zabrać zabawki i iść do innej piaskownicy.. Tylko dzieci z tego wyrastają po czasie smile.gif
To tyle krótkiego komentarza zwykłego, szarego, nie udzielającego się ani nie piszącego żadnych dodatków do K usera.
Pozdrawiam i życzę wielu mądrych przemyśleń
mgr.Dlugi
To moze odrazu po co te fora cale ? Skoro jest google i faq. Przestancie ludzia pomagac i z nimi zartowac, piszmy tylko posty typu "Bylo, szukaj sobie".
lhs
Jestem po weselu, więc nie mam ochoty na dyskusję. Cztery sprawy na szybko:

1. widzę, że moje procenty spadły do zera, wznawiam więc support moich skryptów i inną działalność na rzecz Konnekta;

2. dziękuję za wszystkie "puste, nie podparte żadnymi sensownymi propozycjami, grafomańskie wyznanie poparcia komuś kto zasłużył na Warna" - (jeżeli zasłużyłem na warna, to dlaczego go zdjęto? - pytanie retoryczne, proszę nie odpowiadać);

3. nie obiecuję poprawy - jestem, jaki jestem, mam styl jaki mam - i albo akceptujecie mnie takiego, jakim jestem, albo powtarzamy zabawę od nowa. Granic dobrego smaku w moich "głupawych" (określenie subiektywne i obraźliwe - moderatorowi zdecydowanie nie przystoi) offtopach nigdy nie przekroczyłem, myślałem jedynie, że moderatorzy to nie same smutasy i potrafią się czasami... uśmiechnąć;

4. riddle - cały czas jesteś na moim rosterze i na razie nie mam zamiaru Cię z niego wywalać.
riddle
So be it.
hao
Byłem na wakacjach, Wam też by się widzę przydały smile.gif

LHS, kompletnie nie rozumiem *skali* Twojego oburzenia za warna. Jeżeli uzależniasz swoją obecność tutaj od tego czy masz == 0% warningów to jest to raczej podejście niezdrowe i niesprawiedliwe... Stanowisko moderatora nie odzwierciedla stanowiska wszystkich przebywających tu osób... Nie jesteśmy zorganizowaną firmą, żeby uzgadniać każdy warning czy usunięcie postu...

Teraz Riddle, nie bądź taki super strict w moderowaniu, skoro powoduje to tak dużo zbędnych napięć... Jestem za tym, aby starsi bywalcy mieli większą swobodę wypowiedzi od pozostałych, tak aby forum przypominało forum dyskusyjne... Pływające tematy można przecież wydzielać. W przeciwnym razie nikt nie będzie tu zaglądał, dla samego zaglądania... Jedynym miejscem, gdzie jestem całym serwcem za wywalaniem offtopów, blokowaniem tematów i nabijaniem warnów to dział "Problemy"...

Nie znam całej sytuacji, ostatnio nie mam czasu śledzić spraw forum na bieżąco, więc wybaczcie jeżeli źle oceniłem sytuację... Tak czy inaczej, obu stronom proponuję więcej dystansu i spokoju...
TaO
no wlasnie tak patrze i przyznaje ze ten temat to raczej nagonka na mod'ow ktorzy robia dobra robote tongue.gif

Co jak co ale np: riddle, pokazal Mi jak tu sie zachowywac inna sprawa ze metoda lopatologiczna... ale lepsze to niz nic, wiec:

1: Forum jest po cos, tzn. do wyrazania swojej opinii o danym temacie, pomocy lub bog wie czego jeszcze, a nie do gadania o bzdurach (no chyba ze na to dzial pozwala tongue.gif)
2: Jezeli ktos zostal Modem/Adminem to musial sie czemus przysluzyc.. a napewno nie byly to np: robienie wtyczek czy emotek bo to moze robic kazdy, ale liczy sie postrzeganie postow na dany temat i zgodnie z regulaminem.
3: Modki i Adminki nie sa dla naszego dobra, tylko dla forum zeby sie lepiej czytalo i szybciej wyszukiwalo informacje.
lhs
A ja już dawno o całej sprawie zapomniałem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.