Libgaduw32.dll zostalo zaktualizowane do wersji libgadu z CVS... Była to aktualizacja reczna, wiec cos sie moglo popsuc... Prosze przetestowac wszystko dokładnie...
gg.dll - poprawka przypomnienia hasła... poza tym jeżeli w expimpem zaimportujecie pole
CODE
<cell name="GG/imOmnix">1</cell>
bedziecie widoczni jako niebieskie sloneczko... Nie wiem czy dziala, bo GG7 chyba tego w ogole juz nie pokazuje?
Po ściągnięciu GG z centralki beta wyskakuje mi następujący błąd:

Po ściągnieciu GG z centralki głównej problem znika.
Ciekawe... Sciagnij gg jeszcze raz z bety i upewnij się czy razm z gg.dll zassał ci się libgaduw32...
libgaduw32.dll ściąga się. Plik zajmuje 68,0 KB
Niestety nie. Dalej wyskakuje ten błąd, potem ta informacja:

No i potem wiadomo - wtyczki związane z GG (np. GGimage) też się nie uruchamiają.
Czy tylko u mnie występuje ten błąd?
A jaka masz wersje libgadu32 po ściągnięciu z centralki?
1.181.1.0
hao może spakuj te dwa pliki i umieść je na forum. Coś czuje, że to może być problem u mnie, z kUpdate.
EDIT: widze, że problem występuje tylko u mnie. W takim razie nie przejmujcie się mną
riddle
15.09.2005 - 13:23
Konferencji nie mam jak sprawdzić, ale z GG mnie połączyło i mogę rozmawiać.
Quattrox
15.09.2005 - 14:10
jak narazie dziala wsio bez problemow u mnie
Spass 1.181.1 to prawidłowa wersja...W niej na pewno jest funkcja o którą krzyczy... Może masz jakąś inną kopię libgadu ktora sie laduje?
Olórin
15.09.2005 - 16:28
np. w katalogu konnekta (nie w data\dll)....
hao, Olórin mieliście racje - plik libgaduw32.dll miałem też w katalogu ".../system32/" i po jego wykasowaniu wszystko działa. Dzięki.
marekwroc
16.09.2005 - 19:42
u mnie to nie dziala, wyskakuje komunikat taki jaki umiescil Spass w 2 odpowiedzi z tym, ze pojawia mi sie "imessage proc not found" i nie wiem o co chodzi. jak patrze to mam wersje 1.4... tego gg.dll a tu w temacie jest 1.7... wiec moze tego jest przyczyna, ale skad wziac 1.7?
marekwroc
19.09.2005 - 15:49
widac, ze jestescie pomocni. mam wersje gg.dll 1.7.2 ten libgadu w data/dll mam 1.181.1 a w plugins 1.180.4 robilem na 2 sposoby, do data.dll wrzucilem ten z plugins a pozniej odwrotnie i nie dziala. ktos mi pomoze czy udzielacie tylko informacji "swoim" ludziom?
no jedyny w ogole jakby dostrzegl moj problem.
winthux
19.09.2005 - 16:27
libgadu nie powinno być w plugins JEDYNIE w data/dll
i udzielmy pomocy wszystkim w miarę możliwości
piotr.k
20.09.2005 - 08:59
"nie znaleziono punktu wejścia procedury gg_remind_passwd3 w bibliotece libgaduw32.dll"
"wystąpił błąd podczas ładowania gg.dll .....[127]........"
nawet
niebede pisal co juz mysle o ty wszystkim ale
poprostu pieknie po sciagneiciu nowych aktualizacji konekt sie wali.......... (ala ja wale taki program)
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() GG_STATE_READING_DATA
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() received http header (HTTP/1.1 404 Object Not Found)
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() that's not what we've expected, trying direct connection
## [GG] _GG| // gg_connect() connect() failed (errno=10061, WSA Connection refused)
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() connection failed (errno=10061, WSA Connection refused), trying https
## [GG] _GG| // gg_connect() connect() failed (errno=10061, WSA Connection refused)
## [GG] _GG| // gg_watch_fd() connection failed (errno=10061, WSA Connection refused)
## [GG] _GG| // gg_login() could not login

Ponownie nie moge rozwiazac problemu z Tym ze Konnekt po aktualizacji plików gg.dll i libgaduw32.dll na wersje ostatnie jakie sa nie chce mi sie polaczyc wogole .. wyzej kawałek z pliku log

czekam na sugestie
Piotr.k zamiast walić programy po prostu czytaj, bo zadałeś pytanie w wątku odpowiedzi na problem...
hao, Olórin mieliście racje - plik libgaduw32.dll miałem też w katalogu ".../system32/" i po jego wykasowaniu wszystko działa. Dzięki.
Podobnie zobacz w \konnekt\. libgaduw32 powinien lezec tylko i wylacznie w \konnekt\data\dll\
piotr.k
20.09.2005 - 11:18
hao czytam bo o dziwo umiem czytać i umiem zauwazyc ze poza "libgaduw32.dll ma byc tylko w dane/dll/" niebylo zadnej innej odpowiedzi (poza pytaneim o wersje)......
jak juz padło wcześniej " ktos mi pomoze czy udzielacie tylko informacji "swoim" ludziom?"
// nie doklejaj offtopów do postów... odpowiedź poszła na PM.
Program jest dobry, lecz wypuszczany nie sprawdzony do końca i przez to takie rzeczy się dzieją, używam K. od dawna, szukałem i to nieraz czegoś podobnego lecz nie znalazłem dlatego dalej jestem przy K. choć nie w pełni mnie on zadowala bo kunkurencja poszła do przodu.
Witam Ponownie:)
mam pytanie czy pomoze mi Ktos z Tym problemem w/w czy zingorowanie tego? (dla przypomnienia Konnekt nie łaczy sie ze siecia gg po aktualizacji plikow gg.dll i libgaduw32.dll do najnowszych wersji)
Giesu - skoro nikt nie odpowiada, znaczy że nie zna odpowiedzi... Upewnij się czy masz tylko jedną kopię libgaduw32 i podaj nam jej wersję, oraz weesje gg.dll... Używasz Proxy?
Puma - bo nie wiedzieć czemu wersje beta uważane są za wersje stabilne i używane jako takie...
Piotr.k - to jest WYSTARCZAJĄCA odpowiedź... Sprawdź czy nie masz libgaduw32 w innych miejscach na komputerze (kat. Konnekta i System32)... Jeżeli nie (i na pewno nie...) zainstaluj K z pełnej paczki...
killme
20.09.2005 - 16:22
aja sprawdzalem - nie mam żadnych dodatkowych bibliotek gadu na dysku, tylko w data, a ciagle konnekt sie wiesza :
Wystąpił wyjątek krytyczny
Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x7800B945 in the "GG.Connect" thread.
Information: can't read ffffffff
lastIM: 10209(0x257fc6c , 0x0)(30B) [GG->wXP UI]
Stack trace:
.0000B945 _set_sbh_threshold+0x000001DC [MSVCRT_6.1.8924.0]
.0000B30C void __cdecl operator delete[](void *)+0x0000002C [MSVCRT_6.1.8924.0]
.0000B2DE void __cdecl operator delete(void *)+0x00000009 [MSVCRT_6.1.8924.0]
.000037E1 [NL_LSP]
.000015E9 gg_thread_socket+0x00000089 [LIBGADUW32_1.181.1.0]
Widze że to wina libgadu, ale co z tym zrobic ?
Poza ty - jak juz sie nie zawiechnie, to sie nie laczy ani gadu, ani tlen, ani jabber :/
killme - wstaw ostatni fragment loga jeśli możesz (w logu znajdziesz kopię błędu krytycznego - po tym poznasz że to właściwy)
piotr.k
20.09.2005 - 18:52
hao jeśli podajecie rozwiazania wczesniej i problem nadal wystepuje to znaczy że już je wyczerpałem i NIE MAM NIGDZIE INDZIEJ LIBGG.....
zainstalowanie paczki niejest rozwiazaniem problemu (choć jest skuteczne) bo po aktualizacji do nowej wersji problem sie pojawia nadal..........
moze problem neileży w samym libgg........ ale w czymś innym co libgg uzywa ??
Jezeli masz blad z nieznalezioną funkcją gg_remind_passwd3 znaczy że na 100% masz gdzies starą wersję libgadu32
piotr.k
21.09.2005 - 14:41
wywaliłem plik libgadu32 z data/dll......... jeszcze raz przeszukałem kompa - nic niebyło......... zainstalowałem konekta "na stare pliki" i pokoleji nowe aktualizacje i chodzi ok..... ale teraz sie ściaga nowa wersja bramek więc moze już przestać
ogolnie problem rozwiazany w sposób typowy dla informatyki ....... jak to w kawale było gdy popsuł się samochód informatyk powiedział "może wysiądźmy i wsiądźmy spowrotem powinno zadziałać"
W miarę możliwości to co jest na kUpdate dokładam do pełnych paczek i je aktualizuję, więc ogólnie w razie tego typu problemów najlepiej "nadinstalować" paczkę. Wiele dodatkowego ściągania być nie powinno...
killme
25.09.2005 - 11:23
Ja takze nadgralem paczki i już jest w porzadku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.