Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: konnferencja 0.1.2
Konnekt | Forum > Developerzy > Beta
hao
Pozostaje sprawdzić różne kombinacje ignorowania...
Davka
Widze że się wziąłeś ostro do roboty po wakacjach biggrin.gif

U mnie chyba wszystko OK.
ORI
U mnie jest nadal bug... Ten sam ktory opisalem w tym temacie: http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=5527&hl=
Nie dochodza konferencje od osob ktorych nie mam na liscie... Wszystkie typy ignorowania mam wylaczone...
wasiu
U mnie wszystko działa pięknie, nie występuje bład, który opisał ORi, przy włączonej opcji przyjmowania spoza listy rozmów i wyłączonej działa. Tylko nie wiem czy tak powinno być, bo u mnie ignerowanie domyslne "gdy nie znam zadnego z rozmówców" działa identycznie jak "gdy nie znam któregoś rozmówcy.
eDIT
i znalazłem chyba buga, ustawiłem sobie zeby ignorował konferencje, gdy nie znam jednego z rozmówcow no i zadziałalo ignorował tą konferencje, po tym jak dodałem kontakt z konferencji któego nie znałem do listy kontaktów dalej tą konferencje ingornował i nie widze co inni piszą (cały czas jest znaczek ignorowania przy konferencji), nie pomaga wyłączenie i włączenie konnekta dalej konferencja jest ignorowana, nawet jak ją usune z listy kontaktów i jak ktoś znowu załozy konferencje, ale taką samą jak wczesniej (z takimi samymi osobami) to dalej ją ignoruje, gdy jest inna konferencja jest wszystko w porządku.
Przydał by sie jakiś button przy ppm na konferencji do wyłaczania ignora, bo wydaje mi się ze poprstu konnekt jakoś pamieta ze ta konferencja była ingorowana i cały czas ją ignoruje. Wyłączyłem też wszystkie ignorowania i konferencja dalej jest ignorowana.
hao
ORI - wejdź w menu kontaktów, lista ignorowanych i zobacz czy przypadkiem użytkowników o których piszesz nie masz na tej liście (zobacz w sieciach GG i Konnferencja). Wasiu - to samo smile.gif

Davka, błagam, wziąłem się do pracy już z ponad 10 miesięcy temu. To jakieś tam mikro-poprawki...
wasiu
Rzeczywiście konferencja była na liście ignorowanych, że też na to nie wpadłem eh, dzięki. A czy jest taka możliwość, aby dodac opcje pod ppm "ignoruj", tak jak to jest w normalnych kontaktach?. Przydałaby sie taki button, chociaż jezeli jest to pracochłonne dorobienie takiego przycisku to nie ma sensu, lepiej zabrać sie za jakieś ważniejsze sprawy:)
Pozdrawiam
ORI
Hao nie mam tam nikogo ignorowanego... Nie mam pojecia co to moze byc... Przedtem nie bylo tego problemu... Moze cos w libgadu?
Davka
QUOTE(hao @ 16.09.2005 - 17:14)
Davka, błagam, wziąłem się do pracy już z ponad 10 miesięcy temu. To jakieś tam mikro-poprawki...
*

Sorry jeśli poczułeś sie urażony ale mówie o rzeczach widocznych dla ogółu (bo rozumiem chodziło ci o przepisywanie jądra 0.7).
hao
ORI Włącz Konnekta z parametrem -debug, polacz sie z GG, wejdz w menu glowne/Dev/@Dev tam włącz "Loguj". Spróbuj odtworzyć sytuacje... Będziesz widział w logach że coś się dzieje a nie dostajesz wiadomości... Skopiuj takie fragmenty i nam tu wklej...
ORI
Hao zrobilem tak i w logach sie nic nie dopisuje... Tak jakby wiadomosci nie dochodzily w ogole... A na pewno ta osoba pisze...Jak dodam ta osobe do listy jest wszystko ok...

// wyciąłem log
hao
Jeżeli się nic nie dopisywało w trakcie gdy ta osobo do ciebie pisała, znaczy że serwer GG nic do ciebie nie wysyłał, czyli nie może być to wina Konnekta. Problem leży gdzieś indziej...

Tak duży log nic mi nie powie... Chodziło mi tylko o sytuację gdy ktoś pisze, coś się w logu pojawia, a ty nie dostajesz wiadomości... Chodziło mi tylko o taki fragment... Ale skoro się nie pojawia, to niejako nie ma co wklejać smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.