Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kJabber 0.3.14
Konnekt | Forum > Developerzy > Beta
hao
Piopawlu poprawił swój kod do obslugi DNS uzywany w jabber.dll, ja poprawilem swoj i w ten piekny sposob DNS SRV powinno juz dzialac jak nalezy (problemy miał na przykład jabber.atman.pl)...
Proszę o testy!
Przemekc1
Tzn, że Piopawlu dalej działa dla Konnekta?
hao
Hehe, wiedziałem że ktoś zapyta... Niestety nie, ale użyczył nam trochę kodu smile.gif
arct!c
no to dziekujemy.
Quattrox
jak narazie dziala smile.gif
neXen
jest bug!

przy zapisywaniu maila jako vcard zjada male literki "r"
zhvir
a sprawdź tę wersję: http://free.of.pl/k/k-api/moje_wtyczki/kjabber.html
tylko przeczytaj najpierw ostrzeżenia przed instalacją wtyczki
ikari
Teraz jeszcze tylko przesylanie plikow, avatary ... wink.gif (jak w Pandionie! Pelna obsluga, jakikolwiek transport nie wlacze to praktycznie tak jakbym korzystal z oryginalnego komunikatora)
Lanooz
W kJabberze, nie mogę ustawić status na niewidoczny, w zamian tego jestem dostępna. Mówie o nowym serwerze jid.pl
Wg autora sprawa miewa sie tak:

Pewnie Twój klient obsluguje XEP-0018 - jako że jest on niepoprawny ze standardem XMPP - nie jest on wspierany przez mój serwer. Poprawnym rozwiązaniem niewidzialności jest XEP-0126, który jest zaimplementowany na serwerze.

Tylko informuję, że używam bardzo nowoczesnego serwera XMPP - Wildfire. Trzyma on standardów XMPP jak żaden inny serwer i to on powinien wyznaczać standardy messagingu opartego o XMPP - nie odwrotnie.

Czy dałoby sie jakos podkręcic/zaktualizowac/unowoczesnic/dostosowac kJabbera? wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.