Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Reklamy AdSense
Konnekt | Forum > Inne > Forum Konnekt.info
zimaq
Rekalmy AdSense są coraz bardziej upierdliwe (dot. rekalma pod pierwszym postem w temacie )...
hao
Możecie się tutaj powyżywać na reklamach AdSense na forum. Wczoraj wprowadziłem nowy układ, za tydzień pojawi się pewnie jeszcze inny, na razie eksperymentuje smile.gif

Przy okazji przypominam:
Reklamy na forum/stronie to jedyne miejsce gdzie reklamy się pojawią. Program jest i będzie wolny od reklam. Miałem już okazję odmówić na kilka propozycji, tak łatwo mnie nie złamią wink.gif
Niedługo też zdejmę możliwość wpłat na konto i postaram się o nowe sposoby wsparcia, tym razem już nie finansowe...

P.S.
Patrząc na statystyki mam wrażenie, że ktoś, lub ktosie, używają programów automatycznie klikających w linki AdSense... Jeżeli tak jest, prosiłbym o ich wyłączenie. A jeżeli tak nie jest, to cóż... nic nie zmieniajcie smile.gif
lhs
hao - sorry za głupie pytanie (nie moja działka), ale czy korzyści czerpiesz wyłącznie z klikania reklam, czy też z samego ich wyświetlania?
dulek000
AFAIR to z klikania.
hash
a to dlatego mam takie przerwy pod postami tongue.gif
adblock wink.gif
Mikołaj
Hmm...a mi coś właśnie zniknęły reklamy. Mam konnekt.info dodane do whitelisting adblock'a i przedtem były widoczne (i klikane), a teraz ich nie widzę. Miejsce pod pierwszym postem też jest puste.

[EDIT]Widać było to chwilowe, bo są już z powrotem.
riddle
Jeśli dobrze mi się wydaje co chce powiedzieć lhs, to go popieram. Reklamy powinny być na górze, jak były i żadnych grafik… nie mam ochoty ani siły wybierać z kolorowego bannera informacji gdzie prowadzi link. A to, że wprowadziłeś je między posty to… lepiej nie będę mówił co o tym myślę.
Aule
Rozwala forum. IMHO nie pasuje do reszty, wygląda jakby było na siłę.
hao
Wyłączyłem opcję pokazywania grafik jak dobrze pamiętam... Na razie eksperymentuje z różnymi układami. Pamiętajcie, że reklama która nie "działa", nie ma racji bytu i lepiej nie wyświetlać jej w ogóle, niż umieszczać w nieskutecznym miejscu...

Mam nadzieję, że w najbliższym czasie dojdziemy do najsensowniejszego rozwiązania wink.gif
hao
Jeżeli wkurzały was adsensy - dopięliście swego.. Wróciłem z urlopu i zastałem miłą wiadomość o permanentnym zablokowaniu konta.
Sądząc po włączonych na kilka dni statystykach, powodem były wyjątkowo częste klikanie ręcznie, lub automatem, przez userów forum, o co prosiłem żeby nie robić :|

Wysłałem maila z zapytaniem, ale obawiam się że i ta droga wsparcia została ostatecznie zamknięta.
riddle
Na jogger.pl było tak samo. Trzeba powiercić im dziury w brzuchu, nie rozumieją problemu.
zhvir
Już dawno chciałem się spytać o to... jakie reklamy? Czy na forum są jakieś rekalmy? W których miejscach? Od jakiegoś czasu juz jestem tutaj (prawie 4 miesiące) a od miesiąca nawet po kilka razy dziennie zaglądam, a jeszcze nigdy żadnej reklamy nie widziałem. Czy to możliwe żeby moja nakładka na IE (avant browser) aż tak bardzo mnie uszczęśliwiała? :DDD A jeśli nie oglądam reklam (nie dopuszczam do ich wyświetlania) to znaczy, że łamię regulamin forum albo coś w tym stylu? tongue.gif
hao
Nie ma jak im wiercić dziur, bo jedyny sposób kontaktu to jakiś formularz... Napisałem, ale coś nie wydaje mi się żeby się ustosunkowali... Skoro blokują konto po niespełna miesiącu, bez żadnego wcześniejszego kontaktu, to na pewno nie specjalnie się tym przejmą... a szkoda
hash
to mozna juz te przerwe pod pierwszym postem usunac?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.