Wydzielono z http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=6798&st=0Ja zgłaszam moderatorskie votum separatum wobec zatwierdzenia tego czegoś. Chęci chęciami, ale...
(To oczywiście wyłącznie
moje zdanie!).
Lhs, absolutnie nie. Już Ci nawet na privie mówiłem, że na tym forum zatwierdza się wszystko co jest dodatkiem do Konnekta. Najlepsze z nich lecą do katalogu. A do tego masz możliwość ocenić wątek, żeby w listingu tematów było widać co jest warte kliknięcia.
W takim razie zupełnie nie rozumiem konieczności zatwierdzania każdego nowego tematu na tym forum.
Zatwierdzanie jest po to, żeby odfiltrować wątki z nowymi stylami etc. od problemów, albo tematów w stylu: kto zrobiłby taki i taki styl.
Bynajmniej tak mi się wydaje
Zatwierdzanie jest po to, żeby znajdowały się tutaj tylko pliki przynależące do danej kategorii.
Pragnę także przypomnieć dyskusję jaka miała miejsce na starym kWebie i forum kiedy to ludziska wrzucali na marną jakość części rzeczy w katalogu. Teraz tutaj jest wsystko a tam tylko jakość.
//Wydzieliłem dyskusję
KoSiarzPL
2.02.2006 - 19:30
Argumenty za:
1. W dziale tym powinny być tylko tematy związane z działem
2. W dziale nie będzie "brzydkich" prac.
Kontrargumenty:
1. Wszystkie działy powinny mieć taką blokadę bo we wszystkich działąch mażna pisać tylko na temat
2. Od tego jest system ocen jeśli nie to po co on w ogóle jest i czemu moderator ma decydować czy coś jest "brzydkie"
Oczywiście obie propozycję są skrajne "Tak" lub "Nie" chyba trzeby wypracować jakiś złoty środek.
Zgadzam się że wszystkie nowe tematy powinny być moderowane, ale:
1. czekam na moderację swojego
nowego stylu okna rozmowy juz ponad 24 godziny :/
2. w związku z pkt 1 jeżeli tak panowie moderatorzy pracują to rzeczywiście nie ma co liczyć na moderowanie wszystkich nowych tematów...
sasquacz
24.06.2006 - 07:56
ano czeka sie cholernie dlugo, ja z czyms tam chyba 3 dni czekalem, chociaz widzialem, ze na forum ciagle jakis moderator byl
VoYtHAs
3.07.2006 - 17:27
LHS, mam sprawę... Nie zamierzam wszczynać żadnej wojny, ale wg. mnie gra Enemy Territory (za chwilę wyjaśnię) nie zawiera żadnych nazistowskich treści.
Ostatnio zrobiłem styl do kIEview z logiem gry Enemy Territory, a później jeszcze do kNotify. Jakieś 3 dni po zgłoszeniu tego dostałem wiadomość od LHS, że nie zgadza się zamieścić tego. Wiadomość ta, że nie zatwierdzisz tego bo to ma stylistykę nazistowską wręcz mnie zaszokowała. Ponieważ bardzo lubię tę grę i ma ona miliony fanów na całym świecie, to poczułem się tak jakbyś mnie nazwał nazistą. Nie po to pracuję nad nowym wyglądem do Konnekta, tym samym udowadniając, że każdy może dopasować ten świetny program do własnych potrzeb/zainteresowań. Więc wybacz LHS, ale się z Tobą definitywnie nie zgadzam i żadne ostrzeżenia ani bany nie zmienią tego.
Zresztą zadecydujcie sami, czy to co zrobiłem ma jakieś powiązania z nazistami:

A wracając do tego NRGkonnekt to uważam, że każdemu powinieneś dać szansę. Takie rzeczy są zależne od gustu. A nóż się komuś przyda? Np. do nauki? Albo poprostu mu pasuje wygląd?
Nie powinno być dyktatury w stylu: to mi się nie podoba więc nie dam tego.
Pozdrawiam.
Po pierwsze dziwne mi się wydaje mi się że każdy nowy temat jest moderowany natomiast pozniej każdy cieć może już sobie dodawać cokolwiek do danego tematu i pewnie nikogo juz to nie interesuje.
Po drugie jeśli chciałbyś opublikować na forum coś kontrowersyjnego to robisz podobnie do powyższego tylko na początku zamieszczasz jakiś neutralny w treści styl itp a po zatwierdzeniu go przez moderatora podmieniasz po prostu na to co chciałeś dać początkowo i nazywasz to wersją drugą

Po trzecie i ostatnie nie widzę żadnego związku tej gry z szerzeniem treści
nazistowskich co więcej nie widzę na przedstawionym screenie nic co mogłoby być za takowe uznane. Idąc za tokiem rozumowania moderatora żadna gra i żaden film z akcją umiejscowioną w czasach II WŚ nie mógłby być w Polsce rozpowszechniany... jednym słowem ŻENADA
spojrzę jeszcze tylko który z moderatorów taki nadwrażliwy... heh... LHS... jw.
VoYtHAs
3.07.2006 - 19:21
Nie uważam, że jesteś głupi, mało bystry, ułomny albo coś. Uważam, że poprostu popatrzyłeś na napis: Wolfenstein i źle Ci się skojarzyło.
@LHS: już się tak nie chwal tym swoim tematem bo nie ma czym a zarzuty byłyby takie same w stosunku do każdego innego moderatora... tylko dlaczego to zawsze jesteś ty? chcesz być bardziej praworządny niz ustawa przewiduje?
VoYtHAs - a ja nie uważam, że szerzysz treści nazistowskie - co mi zhvir imputuje. W moim uzasadnieniu pisałem o "nawiązaniu do stylistyki faszystowskiej", a nie o "szerzeniu treści nazistowskich". Pierwsze moje skojarzenie po zobaczeniu grafiki (a nie treści napisu) było właśnie takie. I dlatego odmówiłem zatwierdzenia tych tematów. Jestem całkowicie świadomy, że ty sam i wiele innych osób takich skojarzeń nie macie, ale z drugiej strony - dla wielu osób troszkę starszych od przeciętnego użytkownika tego forum skojarzenia takie będą oczywiste.
Zatwierdziłem natomiast temat kolejny (Tech Style) i zatwierdę wszystkie kolejne - bez treści kontrowersyjnych.
a gdzie masz tę stylistykę faszystowską?
edit: czerwonej gwiazdy też nie mogę umieścić bo to będzie stylistyka komunistyczna??
i pewnie półksiężyca też nie można bo komuś się może skojarzyć z fundamentalizmem islamskim
jiobel.
3.07.2006 - 20:12
Stylistyka komunistyczna jest jazzy. Faszystowska już nie tak bardzo…
VoYtHAs
4.07.2006 - 07:01
Wciąż jakoś nie mogę się z Tobą zgodzić LHS, ale niech i tak będzie jak mówisz, ponieważ nie mam szans na wygraną. Wg. mnie nie powinno być "gry w skojarzenia".
Wystarczy żeby ten kto nieopatrznie zrobił LHSa moderatorem teraz naprawił swój błąd i dla dobra artystycznej wolności zwolnił go z tej funkcji, która wymaga wyczucia i otwartego umysłu, a takowego LHS moim zdaniem nie posiada. Zdarzają się dymisje w rządzie więc jak się zdarzy tu na forum to nie będzie tragedii.
Hipoteza
4.07.2006 - 08:35
No nie... Chłopcy stać Was chyba na coś więcej? Nie można kogoś prosić o dymisję, tylko dlatego, że nie potraficie go przekonac, że nie ma racji.
Skoro Lhs nie zrozumiał przesłania stylu VoYtHAsa, to chyba jest to powód do podjęcia negocjacji, podpartych przekonującymi argumentami.
No chyba, że Lhs wyklucza wszelkie dyskusje z raz podjętą decyzją? Hm?
P.S. A jaki jest wiek przeciętnego użytkownika tego forum?
VoYtHAs
4.07.2006 - 09:27
Ja tam nie chcę, aby LHS odchodził. LHS jest nieodłączną częścią tego forum, ale co nie oznacza, że zgodzę się z jego zdaniem na temat stylistyki nazistowskiej. To, że jakaś rzecz kojarzy mi się źle, to to jest tylko moje zdanie. Jeśli ktoś również tak na to spogląda - to dobrze. Mam nadzieję, że rozumiecie co chcę przez to powiedzieć.
PS. Mam 17 lat :]
jestem ciekaw czy decyzja o niedopuszczeniu tego "faszystowskiego" stylu była osobistą decyzją LHSa czy może w takiej sytuacji zbiera się jakieś konsylium wszystkich moderatorów z danego działu. Bo jeśli by to była decyzja pojedynczego moderatora to co by się stało gdyby inny moderator uprzedził LHSa i wcześniej zatwierdził styl. Kto pierwszy ten lepszy?
Abraxas
4.07.2006 - 10:29
LHS miałby odejść? A kto będzie orty poprawiał? Byłem swego czasu adminem na znacznie większym forum i wiem co to znaczy użeranie się z upierdliwymi użytkownikami, ale nie można też popadać w skrajności. Ja w tym stylu elementów zabroionych przez prawo (sfastyka chyba jest) ani też ewidentnie kojarzących się z nazizmem nie widzę. Stylistyka stylistyką, ale nie można czemuś wyrwanego z kontekstu (tu z gry) nadawać innego znacznia, a z tego co pamiętam to w tej grze się chyba nazisów po tuningu wybijało. Podobnie jakbym zrobił styl z młotami z filmu "The wall" w roli głównej (
http://i14.photobucket.com/albums/a301/Kra...yd-the-wall.jpg ). Patrząc na to można mieć wrażenie, że to faszystowski plakat, ale znając film wiadomo że obraz ten był wymierzony przeciwko faszyzmowi. Stylistyka nazistowka jest? Jest. A przekaz jakby inny. Trochę luzu i zdrowego podejścia czasem się przydaje.
jiobel.
4.07.2006 - 10:33
A całe to bicie piany o głupi styl… :-/
Abraxas
4.07.2006 - 10:39
Nie chodzi o głupi styl (swoją drogą mi się nie podoba

) ale o kryteria zatwierdzania styli.
Hipoteza
4.07.2006 - 10:44
No tak... tylko Lhs mi tu trochę brakuje, w końcu to jego temat... styl jest jak dla mnie brzydki, to swoją drogą... Ale pytanie jest inne- czy decyzje Lhs podlegają negocjacjom. Jeśli tak, to problemem jest może nieumiejętność przekonania moderatora, że warto ją zmienić...

Jeśli nie, to... ale śjakoś trudno mi uwierzyć...
Różni ludzie, różne potrzeby - jeden Konnekt
VoYtHAs
4.07.2006 - 11:11
zhvir = zabrzmiało tanią reklamą tesco, albo biedronki :]
Abraxas = zgadzam się w 100%
A co do mojego stylu to jest on "ładny" tylko dla wielbicieli tematu. Znam parę osób które go używają mimo widziały inne. Poprostu jeśli dla kogoś ta gra jest tzw wszystkim to styl mu się spodoba. A jest wiele takich osób. Więc wg. mnie powinno być coraz więcej styli z motywem z gier (jak się lepiej nauczę tego cssa to zrobię takie rzeczy, że Wam szczena opadnie :] - tak odgrażam się

). Chciałem to tak jakby zapoczątkować, ale tu widzę, że klapa. Dajmy już spokój. LHS ma w pewnym sensie rację też.
to nie tania reklama tesco tylko oficjalne (?) hasło Konnekta
VoYtHAs
4.07.2006 - 12:21
Ooops

. No to cofam słowa

.
Ps. Może by zmienić oficjalne (?) hasło Konnekta na coś oryginalniejszego?
To biedronka od nas ściągnęła;)
Nie wiem, po co zmieniać hasło programu, które jest obecne juz od kilku lat, możliwe, że od początku. Mnie wtedy tu jeszcze nie było, to Ci nie powiem

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.