Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Start
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
Stron: 1, 2, 3
Tomek Actio
Szanowni Państwo,

Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami w dniu dzisiejszym rozpoczynamy świadczenie usług telekomunikacyjnych pod marka Actio.

Actio umożliwia przeprowadzanie rozmów telefonicznych lokalnych, międzymiastowych jak i międzynarodowych z wykorzystaniem sieci Internet oraz uzyskanie własnego publicznego numeru telefonicznego z większości stref numeracyjnych w Polsce, za który nie są pobierane żadne opłaty. Połączenia telefoniczne Actio nie odbiegają jakością od standardów zarezerwowanych do niedawna dla tradycyjnej telefonii. W ofercie Actio znajduje się szereg adapterów i przystawek, umożliwiających korzystanie z usługi za pośrednictwem klasycznego telefonu, bez konieczności korzystania z komputera. Tym samym usługa Actio staje się pełną alternatywą dla telefonu domowego, oferując olbrzymie oszczędności dzięki brakowi abonamentu, bardzo niskim kosztom połączeń telefonicznych oraz rozliczaniu sekundowemu rozmów.

Oprócz niskich cen, nowością jest możliwość bezpłatnego dzwonienia do innych operatorów VoIP na świecie oraz szereg usług dodanych w zakresie obsługi własnego konta telefonicznego.

Usługi telefoniczne świadczone są na bazie własnej sieci telekomunikacyjnej, zbudowanej w oparciu o najnowocześniejsze rozwiązania sprzętowe i programowe czołowych światowych dostawców. Actio posiada punkty styku z sieciami największych krajowych operatorów telekomunikacyjnych i korzysta z połączeń z sieciami czołowych dostawców usług telekomunikacyjnych na całym świecie.

Actio świadczy usługi wspólnie z komunikatorem internetowym Konnekt, rozszerzając tym samym dostępną ofertę komunikatorów internetowych, za pośrednictwem których można świadczyć usługi głosowe. Konnekt to multikomunikator internetowy, który dzięki rozbudowanej konfiguracji i licznym dodatkom można dostosować do swoich potrzeb. Umożliwia rozmawianie w sieciach Jabber, GaduGadu, Tlen, WPK, LAN, ICQ, AIM i Yahoo oraz daje możliwość przesyłania obrazków, plików, oraz wiadomości SMS.

Podejmując decyzje o skorzystaniu z naszych usług otrzymujecie Państwo dostęp do numerów publicznych docelowo z 37 stref numeracyjnych:

Strefy dostępne w dniu 6.03.2006:

Bielsko Biała (0-33); Bydgoszcz (0-52); Częstochowa (0-34); Gdańsk (0-58); Gorzów Wlkp. (0-95); Katowice (0-32); Kielce (0-41); Kraków (0-12); Lublin (0-81); Łódź (0-42); Olsztyn (0-89); Opole (0-77); Płock (0-24); Poznań (0-61); Radom (0-48); Rzeszów (0-17); Szczecin (0-91); Warszawa (0-22); Wrocław (0-71)

Strefy dostępne od dnia 8.06.2006

Białystok (0-85);Elbląg (0-55);Jelenia Góra (0-75); Kalisz (0-62); Konin (0-63); Koszalin (0-94); Krosno (0-13); Legnica (0-76);Nowy Sącz (0-18); Ostrołęka (0-29); Piła (0-67); Piotrków Trybunalski (0-44); Tarnów (0-14); Toruń (0-56); Wałbrzych (0-74); Włocławek (0-54); Zamość (0-84); Zielona Góra (0-68)

http://www.actio.pl/index.php?section=2

Wiele form płatności – zakupu kodu doładowującego dokonujesz:

w sklepie internetowym Actio płacąc bankowym przelewem elektroniczny
w sklepie internetowym Actio płacąc kartą płatniczą
w terminalach PayTel w sieci punktów RUCH na terenie całej Polski - dostępne od kwietnia 2006
poprzez wysłanie SMS-a
poprzez dokonanie przedpłat w systemie Przelewy24
dokonując płatności przekazem pocztowym

Actio to dodatkowo:

Najtańsze minuty
Wszystkie rozmowy naliczane sekundowo
Brak opłaty za przyznane krajowe numery telefoniczne
Brak ograniczenia czasowego na wykorzystanie środków płatniczych na koncie
Profesjonalna opieka techniczna
Szeroki zakres możliwych form współpracy – programy partnerskie
Indywidualne podejście do każdego klienta

Zapraszamy do skorzystania z naszych usług.

Zespół Actio

Olórin
Czyli nadal żadna z ofert VoIP nie będzie oferowała przemyskiej strefy numeracyjnej (0-16)...
zimaq
I co mamy zrobić, bo nie rozumiem? Zarejestrować nowe konto? Nie mogę bo mi mówi, że email jest w użyciu. Zalogować się na stare? To zaś hasło/login zły... Przypomnienie hasła w panelu? This user doesn't exist in database.
sleesh
Mam taki sam problem :F
Banan
A ja z innej beczki: na stronie nie widzę do pobrania samego plugina. Na centralkach nowej wersji brak, czyli jak rozumiem jest ta wersja, która była do tej pory ???

Jeśli tak - ok
Jeśli nie - nie rozumiem w takim razie czemu nie ma do pobrania samego plugina na stronie. Na co komu cały Konnekt jak już ma Konnekta tongue.gif
Quattrox
wszystko ladnie pieknie... tylko nie moge sie zalogowac na stary numer miejski.. wiec zalozylem nowy numerek smile.gif i przyznam sie ze fajny i w miare latwy smile.gif jestem tylko ciekaw w jakim czasie dostaniemy te "obiecane" 5 zl wink.gif pozdrawiam smile.gif
hao
Nie otrzymaliście maila z informacjami jak odebrać 5zł?

Stosowna paczka oczywiście się pojawi się na dniach, centralki są w trakcie reorganizacji. Oczywiście dostępna wersja jest jak najbardziej nadal aktualna.
Quattrox
nie, zadnego maila nie dostalem z kodem czy tez informacja jak 5 zl odzyskac smile.gif
oki oki smile.gif czekamy smile.gif
zimaq
Dobra, już mi mój, ze mail jest dobry i w ogóle wszytko funguje, aż do momentu w który kilka na linka potwierdzającego z maila, włącza się Fx i wyskakuje: "Konta nie uda3o sie za3o?yc".
Trzy razy pod rząd - dziękuję, mam dość na dziś...
.nomis
Mam to samo od przedwczoraj... obojętnie jaki adres podam. Najpierw sie pyta czy połączyć bez szyfrowania czy coś, a potem właśnie ten napisik śmieszny. :/
I konta nie da się założyć.
hash
rejestracyjny link jest do tego http://delphi.icm.edu.pl/ ?
gilek
jak dla mnie to https://billing.actio.pl:8445/login.html nigdy nie działa i nigdy jeszcze nie udało mi sie zalogować :\
Quattrox
jesli nie mozecie sie zalogowac to sprobujcie inna przegladarka... np: opera... nigdy nie mialem problemu
Aule
A będzie możliwość zmiany strefy numeracyjnej, gdy dojda nowe? Jakoś nie za bardzo chce mi się czekać 3 miesiące, żeby sobie konto założyć...
Tomek Actio
Witam,

Proszę podać strefy w jakich rejestracja się nie powiodła.

Pozdrawiam

Tomek Actio
hash
+ katowice ale potwierdzenie maila na link powyzszy kieruje ;[
a logowac sie da
xzbit
Przy wybraniu strefy Szczecin nie można założyć konta, po wybraniu np. Warszawy konto zakłada się bez problemu.
Tomek Actio
Rejestracja w strefie Szczecińskiej jest już dostępna

Pozdrawiam

Tomek Actio
Lisuu
Strefa Kielce działa bez szwanku,

Miałem błąd o niepołączeniu z serwerem ale mimo to konto zostało zarejestrowane.
Lwiczek
Zarejestrowałem sie w strefie 32. Nie dostalem żadneog maila, ale mimo że niby aktywacja jest wymagana bez problemu się zalogowałem i zmieniłem hasło... Nie dam rady niestety doładować konta, bo przy wejściu nastrone uzupełniania wyskakuje pole do wpisania jakiegoś tekstu i przycisk ładuj...

I może ktoś zarzucić samą wtyczkę? Bo nie chciałbym nadinstalowywać całego K...
Tomek Actio
QUOTE(Lwiczek @ 8.03.2006 - 14:07) *

Zarejestrowałem sie w strefie 32. Nie dostalem żadneog maila, ale mimo że niby aktywacja jest wymagana bez problemu się zalogowałem i zmieniłem hasło... Nie dam rady niestety doładować konta, bo przy wejściu nastrone uzupełniania wyskakuje pole do wpisania jakiegoś tekstu i przycisk ładuj...

I może ktoś zarzucić samą wtyczkę? Bo nie chciałbym nadinstalowywać całego K...

Aby doładować konto musisz nabyć kod doładowywujący. Formy płatności znajdziesz na http://www.actio.pl/index.php?page=115 Jeśli chcesz skorzystać ze sklepu, musisz się w nim najpierw zarejestrować http://www.actio.pl/shop_register.php

Pozdrawiam

Tomek Actio
jareq
Strefy dostępne od dnia 8.06.2006

(0-94); - oj nie ładnie...

Nie ma szans na to aby było dostępne szybciej ?
zimaq
W strefie opolskiej nie da się założyć konta ( w adresie jest fragment mówiący, że taki numer juz istnieje ).
zhvir
Ja też bym wolał 094 wink.gif ale jak nie ma tej strefy to na razie zakładam do testów strefe 022. Mam nadzieję że do rozmów między dwoma konnektami wybór strefy nie ma znaczenia
Tomek Actio
QUOTE(zhvir @ 8.03.2006 - 16:00) *

Ja też bym wolał 094 wink.gif ale jak nie ma tej strefy to na razie zakładam do testów strefe 022. Mam nadzieję że do rozmów między dwoma konnektami wybór strefy nie ma znaczenia

Numery ze strefy 0-94 powinny ruszyć jeszcze dzisiaj.

Pozdrawiam

Tomek Actio
Olórin
Ja ponowię swoje pytanie, czy planowana jest obsługa strefy przemyskiej (0-16)?
wasiu
Ja mam takie pytanie odnośnie punktu §16 [Ochrona danych osobowych] w regulaminie, czy oznacza to, że moje dane bedą mogły być wykorzystywane w celach marketingowych przez firmy wspołpracujące z Net-telecom?
Aule
Nie dałoby sie tak przyśpieszyć wprowadzenia strefy 085? Nie widzi mi się zmiana numeru...
Andrzej1307
a ta cala paczka Konnekt Actio to jest caly K czy tylko nakladka Actio?
jareq
QUOTE(Tomek Actio @ 8.03.2006 - 16:35) *

Numery ze strefy 0-94 powinny ruszyć jeszcze dzisiaj.

Wspaniale ! biggrin.gif Bo już chciałem pisać, że przez takie podejście do sprawy już na starcie stracicie sporą rzeszę użytkowników wink.gif
Cebix
Ja mam problem z wtyczką. Po prostu się nie łączy. Czy to może być przez to, że jeszcze nie wpłaciłem żadnych pieniędzy? Na stronie jest napisane, że obsługuje darmowo sieci Vo-IP, więc myślę, że to nie powinno to być problemem. Porty odblokowane, wszystko dobrze, ale akurat Actio się nie łączy. Mam nadzieję, że uzyskam odpowiedź w tym temacie.

Pozdrawiam.
Tomek Actio
Witam,
Zgodnie z zapowiedziami w dniu dzisiejszym zostają uruchomione następujące strefy: (0-85) Białystok; (0-55) Elbląg; (0-75) Jelenia Góra; (0-63) Konin; (0-94) Koszalin; (0-13) Krosno; (0-18 ) Nowy Sącz; (0-67) Piła; (0-44) Piotrków Trybunalski; (0-14) Tarnów; (0-56) Toruń; (0-74) Wałbrzych; (0-84) Zamość

Pozdrawiamy

Actio Team
Aule
Dziękuję smile.gif
hao
QUOTE(wasiu @ 8.03.2006 - 17:03) *

Ja mam takie pytanie odnośnie punktu §16 [Ochrona danych osobowych] w regulaminie, czy oznacza to, że moje dane bedą mogły być wykorzystywane w celach marketingowych przez firmy wspołpracujące z Net-telecom?

Tak, taką firmą jest np. STAMINA, czyli ja smile.gif W "celach marketingowych" oznacza również przesłanie na e-mail informacji o zmianach w cennikach czy usłudze. Myślę, że możesz spać spokojnie...
Andrzej1307
czy te maile po rejestracji maja przychodzic? bo wczoraj sie zarejestrowalem i do dzisiaj nie dostalem zadnego maila dry.gif why?
Pit GM
Czy można ściągnąć Actio jako osobną wtyczkę, którą można bez problemu dołączyć do istniejącej już instalacji Konnekta? Nie chcę robić sobie bałaganu...
hao
Instalując małą paczkę na obecnej instalacji Konnekta bałaganu sobie nie zrobisz na pewno...

Maile po rejestracji powinny przychodzić, być może podałeś zły adres email?
Bartholomew
Hmmm... w celach testowych zadzwoniłem z komórki pod mój numer w Actio. W słuchawce komórki pojawił się sygnał, Actio dał znać że ktoś dzwoni, ale połaczenie nie odebrałem. Po kilku minutach ponowiłem próbę połaczenia - tym razem w słuchawce komórki była cisza. Od tamtej pory nie mogę dodzwonić się na Actio (próbowałem z różnch komórek) sad.gif Co się mogło stać?
zhvir
QUOTE(hao @ 9.03.2006 - 12:19) *
Maile po rejestracji powinny przychodzić, być może podałeś zły adres email?
Mam ten sam problem, wczoraj się rejestrowałem do strefy 094 i mail potwierdzający nie doszedł. Sprawdzałem czy nie zrobiłem jakiegoś błędu w adresie, ale wszystko było wpisane poprawnie (poczta onetu).

Ponadto na mojej starej rejestracji w strefie 022 dalej nie mogę się połączyć z panelem konta - również przy wyłączonych wszelkich możliwych firewallach :/

Powiedzmy że jestem już zarejestrowany w strefie 094 (dzisiaj na poczte o2 mail potwierdzający przyszedł po kilku minutach), dostałem numer miejski i 7-cyfrowe hasło. Po wpisaniu ich do okienka ustawień actio w konnekcie niestety nie chce mi się łączyć z siecią actio, także nie mogę się dostać do panelu klienta pomimo prób wyłączania firewalla oraz dodawania nowych reguł do firewalla na wymienione w info porty 5060, 9000-9010 :/

---

również przez x-lite nie działa - nie łączy się z serwerem
mam już tego dosyć, rezygnuję tongue.gif
klapek
Co do tych maili. Adres podany podczas rejestracji będzie potrzebny do czegoś w przyszłości? czy tylko do potwierdzenia rejestracji. Jeżeli będzie to czy jest możliwość jego zmiany?
Pit GM
Sprawdziłem pewną rzecz: jeśli mam do kontaktu gg/Jabber/whatever przyporządkowany numer komórki, i osoba ta dzwoni na mój numer Actio, na liście kontaktów pojawia się nowy, nieznany kontakt Actio z nazwą będąca numerem telefonu.

Czy nie możnaby dodać do ustawień wyboru, czy dzwoniąca osoba ma być traktowana jako kontakt Actio, czy jako kontakt innej (wybranej?) sieci z przyporządkowanym numerem telefonu? Według mnie byłoby o wiele bardziej przejrzyście, gdyby dzwonił do mnie kontakt gg, który już mam na liście i który ma już przypisany swój numer komórki/stacjonarny. Nie chcę zakładać osobnej grupy Actio z numerami telefonów tych samych osób, które już mam na liście gg/Jabber. Wolę korzystać właśnie z tych grup z przyporządkowanymi numerami telefonów do każdego kontaktu.

Poza tym goniąc konkurencję moglibyście dodać możliwość pokazywania statusu Actio (aktywny/nieaktywny, a może nawet i poszerzyć pulę statusów, kto wie, czy nie z opisami) na stronie www w postaci zdalnego tekstu/obrazka (a'la Jyve dla Skype, obecnie samo Skype to oferuje, lub Elmer z jabber.autocom.pl).

Jak wygląda sprawa integracji numerów Actio z przeglądarkami? Można je jakoś zmusić do odsyłania do Konnekta po kliknięciu na odpowieni link?

btw - kPaleta nie radzi sobie z Actio - w trayu jest puste miejsce bez ikony, a pod prawym myszy nie ma zmiany statusu.
Andrzej1307
to samo pytanie co klapek

tez probowalem dzwonic z komorki na Actio - nie bylo sygnalu w komorce ale actio pokazywalo ze ktos dzwoni. potem jak rozlaczylem polaczenie ze stroy actio komorka dalej je miala dry.gif

EDIT

hao -mail dobry
Olórin
Zgłaszałem to już dawno i odrzucanie połączeń dalej nie działa jak należy :>
iSiEk
Czy strefa siedlecka jest planowana? Bo nigdzie jeszcze jej nie ma...czy później możliwa bedzie zmiana numeru w razie czego?
Olórin
czy później możliwa bedzie zmiana numeru w razie czego?

Będziesz musiał się drugi raz zarejestrować.
grayhat
moze ktos wrzucic sama wtyczke na jakis serv albo przeslac mi na grayhat@o2.pl?
arct!c
Ściągnij mini paczkę z actio, wyłącz konnekta i zainstaluj w to samo miejsca - nic sie nie popsuje! smile.gif
hao
Rejestrujcie się przez http://www.konnekt.info/actio/zaloz_konto . Tu nie jest wymagane (ale jest bardzo wskazane smile.gif ) potwierdzanie emaila do otrzymania numeru - swój numer i hasło otrzymujecie od razu po rejestracji, jego kopia wysyłana jest też mailem...
grayhat
"nieudane laczenie z siecia actio" sad.gif
Qiub
co ze strefa 0-15?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.