Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PerfectPixel
Konnekt | Forum > Dodatki > Wygląd > Schematy wyglądu (kStyle)
Marooned
PerfectPixel

Zbiór ikonek sieci, autorstwa Pavla Kiseleva (nie jestem pewien, czy poprawnie odmieniam; ukraińskie nazwisko).
Za pozwoleniem autora, portuje je do Konnekta, może komuś przypadną do gustu.
Enjoy.Kliknij, aby zobaczyć załącznik

*7.03.2006 - Dodano plik theme.xml
arct!c
Bardzo przyjemne dla oka! Oby więcej takich smile.gif

Swoją drogą, nie ma może więcej ikon? To może jakiegoś 'kompleksowego styla' by się zrobiło smile.gif

Edit: za przeproszeniem tam jest od h... groma różnych różniastych ikonek. Ja sie w ogóle zastanawiam dlaczego ty tego jeszcze nie zrobiłeś. Jak Ci się nie chce, ja z chęcią się za to zabiorę / pomogę.
Marooned
Z tego co wiem, to są jeszcze ikony Meta, IRC, Mail, RSS, Pogodowe, QQ, "Główne" oraz ikony z wszelakich toolbarów Mirandy. Jednakże zrobienie z tego stylu, wymagałoby sporych nakładów pracy wink.gif
dulek000
Hu-hu, ładniutkie.
Sija
ladniutkie smile.gif
pilchu87
swieeetne, bardzo prosze o styla i w glownej roli te ikonki wink.gif
zhvir
całkem fajne, takie... cukierkowe biggrin.gif
arct!c
Chętny ktoś do współpracy nad fullem?smile.gif (ktoś z pojęciem jak to robić wink.gif)
Sad
Nie ma pliku themes.xml (?)
GuZiK
QUOTE(Sad @ 7.03.2006 - 17:31) *

Nie ma pliku themes.xml (?)

Nie ma.
Nie cytuj ostatniego postu?;p

// Ano... :)
hash
napisane na gorze "zbior ikonek" a nie styl jest poronione kto to zatwierdzal?
niech teraz zrobi styl.
Marooned
Nie widzę, żebyś miał podobne obiekcje przy innych tematach z ikonami, gdzie nie ma załączonego pliku theme. Ponadto nie jestem w stanie dostrzec także zasady mówiącej o bezwzględnej konieczności załączania tego pliku, lub kategorii dla "gołych" ikon. Osobiście nie widzę potrzeby tworzenia pliku xml dla garstki ikon, które nie podmieniają całego zestawu, a jedynie mieszają się z podstawowymi ikonami, co nie wygląda zbyt ciekawie. Jednakże, "Pan każe, sługa musi", zedytowałem przewodni post.
Rafit
PIĘKNY Szkoda tylko że nie cały lecz same ico komunikatorów sad.gif
hash
dziekuje bardzo za *.xml
a co do golych ikon jak sa warte pliku themes.xml
to jest o co walczyc ;]
a te sa bardzo ladne
bart_02
Bylem pierwszy biggrin.gif
Jakis czas temu zamiescilem na forum przerobke tego stylu.
Wasz konnekt\B@rt's konnekt\xpk
W mojej paczce jest troche wiecej ikonek.
Pozdrawiam.
daroc
Ikonki w sumie bardzo fajne. Ale IMVHO ikonka statusu niewidocznego powinna być niebieska (bo jest to status bardzo podobny do niedostępnego), zaś "zaraz wracam" powinno być żółte (bo często użytkownicy i tak często mają "zaraz wracam", mimo że są przy kompie, albo są w pobliżu).
Natomiast odwrotnie zastosowane kolory w tym stylu wprowadzają mnie w błąd...
Marooned
QUOTE(bart_02 @ 8.03.2006 - 11:17) *

Bylem pierwszy biggrin.gif
Jakis czas temu zamiescilem na forum przerobke tego stylu.

Przepraszam, ale nie przeglądam zbyt często tego podforum i Twojego tematu nie widziałem, a że w "Schematach wyglądu" nie było tego zestawu, to zamieściłem.

QUOTE(daroc @ 8.03.2006 - 12:08) *

Ikonki w sumie bardzo fajne. Ale IMVHO ikonka statusu niewidocznego powinna być niebieska (bo jest to status bardzo podobny do niedostępnego), zaś "zaraz wracam" powinno być żółte (bo często użytkownicy i tak często mają "zaraz wracam", mimo że są przy kompie, albo są w pobliżu).
Natomiast odwrotnie zastosowane kolory w tym stylu wprowadzają mnie w błąd...

Ja tylko zrobiłem wierną konwersją smile.gif Zażalenia proszę kierować do autora ikon, aczkolwiek zamieściłem w paczce pewne alternatywy, wystarczy podmienić.
GareK
Jak dla mnie sliczne. :]
Prosze o full. ;D
ar2oor
<ico iml="#201" file="gadu_away.ico" type="4" net="10" id="65" />
o wiele lepiej wygląda
<ico iml="#201" file="gadu_away2.ico" type="4" net="10" id="65" />

smile.gif
daroc
Tak dużo lepiej.
Jeszcze zamiast _conn mam _ignore, a zamiast _invisible mam _conn. smile.gif
bart_02
@Marooned:
Ja sie nie gniewam smile.gif
Jezeli chcesz, moge pomoc w doskonaleniu tego stylu.
alberht
ikonki są bardzo ładne, tylko nasuwa mi się jedno pytanie - czy ktoś rozwija ten schemat?
misiekf
Piękne smile.gif
cumeel
Na stronie http://www.pk69.com/ są już dostępne nowe ikony. Może mógłby ktoś zaktualizować ten zestaw?
D3nY
Zrobiłem ikonki stanu dla AQQ, które starałem sie wystylizować na te z pakietu PerfectPixel [oryginalnie PixelPerfect smile.gif ]. Liczę, że komuś sie spodobają:) Mile widziane komentarze..
W pliku readme.txt znajdziemy również informacje, jak poprawnie 'zainstalować' ikonki:)

ZenitH
No szkoda, że nie używam AQQ bo ikony są naprawdę zajebiaszcze:) Masz talent D3nY blush.gif
zhvir
A żeby ludzie mieli wybór udostępniam własne ikonki sieci AQQ dla stylu PixelPerfect, dla odmiany te z łapką :>

Kliknij, aby zobaczyć załącznik
D3nY
ZenitH: Dziękuje:)

Kurcze zhvir smile.gif Zrobiłeś mi konkurencje:D smile.gifsmile.gif Ale fajnie, że jest alternatywa:)

P.S. Jeżeli ktoś posiada ikonki w podobnej stylistyce, tak jak ja czy zhvir to mógłby umieścić:) Postarałbym sie wtedy 'skleić' to w jeden większy styl.
nowako84
Ogólnie mówiąc jest dobrze, sam osobiście wole więcej kolorów. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.