Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Połączenia testowe
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
hao
Dzwoniąc na numer 009393613 możecie przekonać się czy głos prawidłowo wędruje w obie strony.
Po krótkim komunikacie powinniście słyszeć samych siebie z małym opóźnieniem.
Andrzej1307
cos nawet ta maszynka (czy co to tam jest) sie do mnie nie odzywa tongue.gif
Akira
chodzi tylko ze po jakiejs minucie glos sie bardzo zniekształca... nie wiem dlaczego
Lwiczek
Pytanie [moze i glupie wink.gif] - czy zeby uzywac tego testu trzeba mieć zasilone konto czy jest on 'free of charge'? :>
hao
Free of charge oczywiście
kef
I dodatkowo sprawdzisz jakość rozmów z zagranicą, bo wg. bilingu nr ten należy do strefy USA i jest jakoś powiązany z http://fwd.pulver.com smile.gif
hash
ale mam mikrofon do kitu trzeszczy jak cholera polaczenie dobre 1.7s op
Lwiczek
Pytalem, bo wcześniej nie mogłem się połączyć...

Przy okazji - zauważyłem, że po kilku włączeniach/wyłączeniach konnekta jak i włączaniu i wyłączaniu samej wtyczki przestaje ona działąć - po prostu jest cisza i wyskakuje komunikat dot. braku dźwięku i jak temu zaradzić...
TED
witam ja własnie założyłem sobie konoto na tym telefoniku i póbowałem połaczyć się z tym bezpłatnym numerem w celu przetestowania. No niestety nie udało mi się przetestować, ponieważ ciągle od wczoraj mam komunikat "wystąpił błąd" trochę nieładnie ze strony operatorów że ten numer nie działa. Może warto by się było temu przyjrzeć.
bo przecież skąd mam wiedzieć że mi ten telefon będzie działać dobrze. .. a teraz napisze gdzie indziej ażeby bałaganu nie robić na temat moich spostrzeżeń

szczypior88
QUOTE(TED @ 15.04.2006 - 14:58) *

póbowałem połaczyć się z tym bezpłatnym numerem w celu przetestowania. No niestety nie udało mi się przetestować, ponieważ ciągle od wczoraj mam komunikat "wystąpił błąd"

u mnie pojawia się komunikat
"brak zasobów"
lookasz20
Dzwoniac pod numer wskazany w pierwszym poscie pani ladnie mowi:
Person you are calling is unavaible. Please try again.

Czy sa jakies inne numery testowe?
corne
Jeżeli wogóle chcecie przetestować jakość rozmów przez VoIP z kilkoma odległymi krajami świata to proponuje alternatywę www.testyourvoip.com
U mnie wynik zgadza się całkowicie z efektywnym działaniem VoIP czyli poziom rozmowy telefonicznej w systemie tradycyjnym. Co do testowania Actio sprawa jest inna bo na stronie Actio.pl nie ma żadnej oficjalnej informacji o istnieniu numeru testowego. Więc w praktyce wystarczy wykręcić każdy numer testowy do obojętnie jakiej sieci VoIP. Co ciekawe według http://www.actio.pl/index.php?page=37 zaraz po zalogowaniu się do sieci za pierwszym razem system sam powinien do nas zadzwonić aby użytkownik mógł przetestować jakość połączenia. W moim przypadku tak się nie stało tongue.gif Aktualnie mam doładowane konto w Actio.pl i świetnie gada mi się przez X-lite za 9gr za minute.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.