Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dzwoni a nie dzwoni
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
Salem
No wiec dzwonię sobie na stacjonarny do siostry 04832737XXXX (Netia) i wyskakuje komunikat "wystąpił błąd! (wykręciłes zły numer)". Mysle, zadzwonie do siebie 04832215XXXX (TP.SA) wyskakuje komunikat "dzwoni u rozmowcy" tyle, ze mi w domu nic nie dzwoni, telefon milczy. Dzwonie na moja komorke 048605XXXXXX (Plus) "wystąpił błąd!..." Dzwonie z tej komorki na Actio... działa. Gdzie jest błąd?
zhvir
nie wiem czy potrzebne są naraz 0 i kierunkowy
hao
Nie dzwoń przez 0 na początku. 48 też jest zbędne - wystarczy kierunkowy miasta, lub sam numer tel. komórkowego...
Salem
Zgadza sie, wystarczy jak wpisze 032215XXXX... smile.gif
hash
QUOTE(hao @ 14.03.2006 - 15:45) *

Nie dzwoń przez 0 na początku.

QUOTE(Salem @ 14.03.2006 - 18:32) *

Zgadza sie, wystarczy jak wpisze 032215XXXX... smile.gif

no no
Lwiczek
A jezeli dzwonie do innego usera actio to jak podawac numer? tez numer danego uzytkownika bez 0 i bez 48 [czyli na przyklad dla strefy katowickiej zaczac numer od 32]? Bo jak tak probuje, to dostaje komunikat 'wystapil blad' [fajnie by bylo, gdyby jeszcze napisalo jaki...]
Tomek Actio
Witam,
Jakie cyfry muszę wybrać by telefonować przez sieć Actio?
Niezależnie od tego gdzie w Polsce lub na świecie posiadasz podłączony telefon do sieci Actio, zawsze dzwonisz w taki sam sposób. Dzwonienie z telefonu Actio jest identyczne jak w przypadku wybierania telefonów u tradycyjnych operatorów telefonii stacjonarnej i tak:

* aby dzwonić z telefonu Actio na telefon Actio wybierasz numer telefonu wraz z numerem kierunkowym abonenta sieci Actio, zatem sposób dzwonienia jest analogiczny jak w przypadku dzwonienia na telefony stacjonarne np.:
0 61 numer abonenta

* aby dzwonić z telefonu Actio na polskie telefony stacjonarne wybierasz numer telefonu wraz z numerem kierunkowym również, gdy dzwonisz do osoby znajdującej się w tej samej strefie numeracyjnej np.:
0 22 numer abonenta
dzwoniąc do abonenta znajdującego się w Warszawie

* aby dzwonić z telefonu Actio na polskie telefony komórkowe wybierasz numer telefonu wraz z numerem kierunkowym sieci GSM np.:
0 501 numer abonenta
dzwoniąc do abonenta sieci Idea

* aby dzwonić z telefonu Actio na międzynarodowe numery stacjonarne i komórkowe wybierasz numer kierunkowy kraju, a następnie numer abonenta np.:
00 4930 numer abonenta
dzwoniąc do abonenta znajdującego się w Niemczech w Berlinie

* aby dzwonić z telefonu Actio do abonentów innych sieci VoIP wybierasz numer telefonu wraz z prefiksem sieci np.:
009 747 numer abonenta
dzwoniąc do abonenta w sieci SIPphone w USA.

Pozdrawiam

Tomek Actio
syspo
No i masakra sad.gif

Właśnie założyłem sobie numer w Actio.
Wygląda mniej więcej tak: 48327444XXX

Gdy chcę na niego zadzwonić z komórki (PlusGSM) Wyświetla mi brak możliwosci ustanowienia połączenia sad.gif

Actio na Konnekt działa (wyskakuje mi Actio - Status Dostępny), jestem w sieci LAN.
W dodatkowych ustawieniach Actio dałem tak:

IP Interfejsu sieciowego: 192.168.23.22 (moje IP wewnętrzne) [gdy nie ustawione też nie działa]
Porty pozostawiłem bez zmian.

Mozecie mi jakoś pomóc, jakoś mnie nakierować?

Z góry thx.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.