Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Beta 0.7.5
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
hao
Dostępna jest już nowa wersja Beta.

Powinna zupełnie rozwiązać problemy ze źle wybieranymi numerami, oraz nie zawsze działającym kojarzeniem z kontaktami na liście...
Jedyne numery jakich w tej chwili nie koryguje (ale będzie to dostępne), to krótkie numery stacjonarne (bez żadnego prefixu).
Wszystkie pozostałe sprowadzane są do odpowiedniej, jednolitej formy.

Dodatkowo wtyczka zna prefixy do wybranych sieci SIP, oraz wszystkie numery Actio, dzięki czemu potrafi je wyróżnić odpowiednią ikonką smile.gif

Proszę o testy...

> Unifikacja numerów - teraz zawsze numery będą poprawnie wykręcany, a połączenia przychodzące odpowiednio kojarzone z kontaktami
> Rozpoznawanie typów numerów - dodatkowe ikonki oznaczają różne typy numerów - są połączenia do Actio, do innych sieci SIP, na telefony komórkowe, polskie stacjonarne, oraz pozostałe
> Typ wykręcanego lub dzwoniącego numeru pojawia się przy jego nazwie
zimaq
No i to jedna z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie zmian. Dziękujemy! smile.gif
roosseck
Ale router jak sie zawieszal, tak sie zawiesza przy polaczeniach przychodzacych sad.gif
hao
Bo w kwestii routerów nic w tej wersji nie było zmieniane...
zlotowinfo
QUOTE(hao @ 18.03.2006 - 01:05) *

Dostępna jest już nowa wersja Beta.

Powinna zupełnie rozwiązać problemy ze źle wybieranymi numerami, oraz nie zawsze działającym kojarzeniem z kontaktami na liście...
Jedyne numery jakich w tej chwili nie koryguje (ale będzie to dostępne), to krótkie numery stacjonarne (bez żadnego prefixu).
Wszystkie pozostałe sprowadzane są do odpowiedniej, jednolitej formy.

Dodatkowo wtyczka zna prefixy do wybranych sieci SIP, oraz wszystkie numery Actio, dzięki czemu potrafi je wyróżnić odpowiednią ikonką smile.gif

Proszę o testy...

cyferki się zmieniają ale błąd pozostał
gdy dzwonię z fritza (actio)

na konekt (actio)

sygnał jest, miło
ale gdy odbieram taki elegancki komunikacik
(gdy dzwonię z komórki czy tpsa, tak nie ma)

Wystąpił wyjątek krytyczny

Critical structured Exception "Access Violation" occured at adress 0x013AB004 in the "Actio.OsTask::MpMedia" thread.
Information: can't read fff8ffe8

lastIM: 942955320(0x49205d63 , 0x294f464e)(1634030112B) [0x49532064->0x49532064]

Stack trace:
.000AB004 [sipXtapi_2.9.37.0]

Nastąpi zamknięcie programu!
zlotowinfo
ja z tego komunikatora rezygnuję
w podstawowej paczce chodziło to
a już myślałem że może to będzie mój nowy komunikator
fakt że na razie tylko jeden numer gg można w nim mieć
miranda rulez

teraz update i co chwilę rozłącza
kolejny update beta i też co chwilę rozłącza
poprawiają i poprawiają, ale wychodzi na to że na gorsze
naszczęście na stronie actio są teraz pokazane kolejne free softfony:

Pobierz SIPPS™ dla Windows
Pobierz Express Talk VoIP SoftPhone dla Windows
Pobierz SJphone dla Windows
Pobierz SJphone dla Linux
Pobierz SJphone dla MAC OS X
Pobierz Linphone dla Linux
Pobierz Windows Messenger 5.1 (to mnie trochę zdziwiło bo to chyba program Microsoftu?)

nie miałem problemów ściągnąłem ten program
nie wiedzieć po co, czas poszukać jednak innego softfone
Komodo
A kiedy będą działać statusy w sieci Actio?
Olórin
Nie będzie statusów w Actio (chyba że się mylę).
Sija
dlaczego ma nie byc ? o_O
tylko nie koniecznie akurat teraz.
Olórin
A SIP coś takiego przewiduje? Chociaż w sumie czemu nie? Widziałem przecież bramkę SIP<->Jabber smile.gif)
hao
SIP może nawet przesyłać wiadomości, czego akurat chyba raczej nie będzie... Ale statusy czemu nie.. byle jeszcze nie teraz smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.