Mauster
19.03.2006 - 12:48
szukalem na stonie i jakos mi sie to w oczy nie rzucilo...
a mianowicie chodzi o problem typu:
czy rozmowa pomiedzy nr.stacjon. np 052 a nr actio 091 kosztuje tyle co lokalna czy co miedzymiastowa w TP, bo nigdzie tego nie moge znalezc
czy moze musze zarejestrowac sie z nowym numerem 052 w actio wtedy bede placil jak za lokalna - dla mnie wazna kwestia a nigdzie nie moge znalezc rozwiazania problemu...
pozatym juz wiem ze np. dzwoniac z Anglii na actio wychodzi 2.5 raza drozej niz na zwykly numer stacjonarny - sprawdzone i potwierdzone.
Jezli zna ktos odpowiedz na moje pierwsze pytanie dotyczace rozmow typu loklana czy miedzymiastowa to prosze o pomoc
z gory dziekuje
pozdrawiam
Olórin
19.03.2006 - 12:57
Połączenia powinny kosztować tyle co na inny telefon stacjonarny w danej strefie (czyli dzwoniąc z tel. w strefie 012 na actio w strefie 021 zapłacimy za międzymiastową). Niestety takie połączenia (nawet w tej samej strefie) nie są włączone w oferty typu darmowe weekendy. Prawdopodobnie będziesz musiał więc założyć konto w innej strefie.
pozatym juz wiem ze np. dzwoniac z Anglii na actio wychodzi 2.5 raza drozej niz na zwykly numer stacjonarny - sprawdzone i potwierdzone.
Możliwe, nie wiadomo nigdy jak tam umowy z TPSA, a inni operatorzy... Jak TPSA miało całkowity monopol nie było żadnych niedomówień przynajmniej
Mauster
19.03.2006 - 15:23
ok dzieki!
jedno mnie zastanawia, ze dzwoniac np. ze strefy wloclawskiej do kogos kto ma konnekta we wloclawku i zalozyl numer [a strefy wloclawskiej jeszcze nie ma] bedziemy placic jak za miedzymiastowa... heh
Olórin
19.03.2006 - 15:29
No tak niestety jest, ale zawsze 2 osoba może oddzwonić

[a strefy wloclawskiej jeszcze nie ma]
Strefy przemyskiej nie ma żadnen VoIP (chyba że o czyms nie wiem), więc nie tylko ty masz taki problem
A jak jest np z w przypadku darmowych wieczorow i weekendow? moja dziewczyna ma numer w netii, i niby na wszystkie stacjonarki jest za free. czy Actio to tez obejmuje?
z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam.
Olórin
24.03.2006 - 21:24
Sugerowałbym skontaktować się z BOK Neti. Jeżeli chodzi o darmowe wieczory i weekendy w TPSA - to one obejmują jedynie połączenia wewnątrz TP, nie do Actio.
hmmm dziwne, babka w neti w ogole nie widziala za bardzo o co chodzi twierdzila ze na wszelkie stacjonarne jest za free., ale powiedziala ze sie jeszcze zapyta bo 1 raz takie pytanie po chwili powiedziala mi ze te rozmowy nie sa darmowe, a jedynie obnizone o 90% niby tylko 10% ceny, no ale nie darmowe.
// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
W Multimediach(były TeleNet) rozmowy chyba traktowane sa jako darmowe. Dzowniłem do siebie kilka razy, za połaczenia stacjonarne nie było opłat, ale na rachunku było cos takiego jak połączenia specjalne, ale pewności nie mam, czy to połączenia z Actio.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.