Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z firewall-em
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
sloniumaster1
Mam problem bo gdy chce zadzwonic do kogos przez Actio muswze najpierw wylaczyc firewoll-a bo inaczej mi sie nie połączy z siecia wogule juz nie mowie o tym ze nikt nie moze do mnie zadzwonic bo warzniejszy jest dlamnie dzialajacy firewoll przy zwiedzaniu sieci niz dzialajacy Actio. Mam kerio profesional jesli ktos wie jak to ustawic prosze o pomoc dziekuje i pozdrawiam

// http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=4421
hao
Która wersja Kerio?
sloniumaster1
kerio 4

P.S.
mam papiery dyzortografika tongue.gif

// Mnie to nie interesuje. Interesuje mnie, żeby te błędy zniknęły. Jeżeli masz papiery, masz też szczegółowe zalecenia do pracy nad sobą.
hao
W ustawieniach Kerio:

W "ochrona sieci" odszukaj Konnekta i zezwól mu na komunikację w obie strony w obu strefach.

Jeżeli używasz opcji "Filtr pakietów" upewnij się czy nie blokujesz portów SIPowych (3748 (STUN), 5060, oraz 9000-9010, lub takich jakie masz w aplikacji).

W "Logi i ostrzeżenia" w zakładce NIPS zobacz czy Kerio nie uznaje ruchu Actio za atak sieciowy. Jeżeli tak - możesz wyłączyć NIPS lub zmniejszyć jego czułość...

Jeżeli Actio działa bez firewalla, a nie działa z nim - oznacza to nie problemy z wtyczką, a raczej złe ustawienia FW.

Sam z resztą używam Kerio i nie mam z nim i z wtyczką problemów.
sloniumaster1
pomoglo w 100% dzila dziekuje
wiedzialem ze to problem w ustawieniach kerio tylko nie umialem ustawic dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.