Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakość połączenia Actio-TPSA
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
Siro
Od kilku dni staram się ustawić wszystko jak należy jednak wciąż pojawia mi się ten sam problem a mianowicie:
- gdy dzwonię na telefon stacjonarny, osoba do której dzwonię słyszy mnie bardzo dobrze, ja ją natomiast prawie wcale - nie chodzi tu o 'głośność' lecz dźwięk jaki do mnie dochodzi to jakby sekundowe 'strzępki' wiadomości jaka dojść powinna.
Problem ten nie dotyczy Konnekta i wtyczki - testowałem to na X-Lite z różnymi kodekami i wciąż było tak samo. Szybkość mojego łączą także powinna być wystarczająca (Skype nie ma problemów). Również w teście 'Test your VoIP' uzyskałem 4,5 punktu.
Byłbym wdzięczny za jakieś pomysły co tu zrobić smile.gif
Olórin
Jakie łącze? (radiówka? współdzielone? jaki ping?)
Siro
To łącze z sieci kablowej. Ping do sip.actio.pl ponizej 80ms i 0% strat

EDIT: za chwilę zamierzam jeszcze sterowniki do karty muzyczne zmienić na najnowsze
Siro
Problem znaleziony i prawie rozwiązany - po zainstalowaniu nowych sterowników do karty muzycznej jakość dźwięku 'przychodzącego' znacząco się poprawiła - trochę jeszcze 'przerywa' ale jest to ubytek rzędu 5-10% (a nie jak wcześniej około 90%).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.