Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dwie Karty Muzyczne
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
prog32
Konnekt actio pozwala, by dzwięk dzwonka był odgrywany na jednej karcie graficznej a rozmowa na drugiej. (dzięki czemu kabli co chwile nie trzeba przekładać biggrin.gif)

Osobiscie mam Jakąś karte zintegrowaną realtek AC'97 Audio i znalazłem karte pod PCI (jakiś stary Sound Blaster) I jak podłączam Karte PCI to windows nie widzi Już wczęśniej zainstalowanej karty zintegrowanej (w menedżerze urządzeń też nie ma)

Czy Komuś sie udało Ustawić karty muzyczne tak by działały w Konnekt-Actio?
Czy to tylko taki bajer ze niby można podłączyc?
Moze powinienem Kupić jescze jedną kartę pod PCI bym mógł skorzystać z tej opcji w konnekcie? (wtedy bym miał już 3 biggrin.gif -Zintegrowana, PCI, PCI biggrin.gif ) -> Czy to mogło by pomóc

Dziękuję za odpowiedz biggrin.gif
Olórin
Jeżeli system nie widzi dwóch kart to ewidentny problem ze sprzętem/sterownikami. Konnekt-Actio nie będzie widzialo kart które nie są w systemie poprawnie zainstalowane.
joshua
jednym z problemów może być błąd portu IRQ - jeżeli dwie karty są na tym samym IRQ to wtedy może jednej nie widzieć. miałem podobne problemy. da się to zmienić w BIOS'ie, także niektóre OS'y na to pozwalają.
prog32
Dziękuję za szybką odpowiedz.

Chciałem odpisać jak tylko rozwiążę ten problem, by podać innym prostą instrukcję jak należy postępować w takim przypadku.

Trochę poszperałem w BIOSie, ale nic ciekawego nie znalazłem.
W międzyczasie karta uległa fizycznemu uszkodzeniu :-)

Jak tylko zdobędę jakąś kartę, to dam znać czy działa (czy da się zrobić mix PCI + zintegrowana)
Jeśli się da –to co należy zrobić.

Papa
I jeszcze raz dziękuję za odpowiedz.

hao
Teoretycznie nic... U mnie jest zintegrowana i dodatkowo PCI. Dopóki system nie rozpozna ci obydwu, dopóty w Actio ci się one nie pojawią. Gdy już uda ci się je zainstalować - po prostu ustaw je odpowiednio w oknie kalibracji...
krys_wm
onnekt actio pozwala, by dzwięk dzwonka był odgrywany na jednej karcie graficznej a rozmowa na drugiej. (dzięki czemu kabli co chwile nie trzeba przekładać biggrin.gif

Hej, a nie łatwiej kupić przejściówkę 1 mini jack (in) na 2 mini jack (out) koszt 3zł( podłaczasz do 1 karty dzwiękowej słuchawki i głośniki PC) , do tego słuchawki +mikrofon z regulacją głośności, jeśli ktoś do ciebie dzwoni to ściszasz głośniki , a podkręcasz głośność w słuchawce, sam tak mam zrobione i uważam że najmniej z tym zamieszania
grayhat
idac za twoim tokiem myslenia najprosciej zadzwonic ze stacjonarnego...

// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować ostatniego posta w temacie.
prog32
QUOTE(krys_wm @ 24.04.2006 - 12:39) *

Hej, a nie łatwiej kupić przejściówkę 1 mini jack (in) na 2 mini jack (out)...

W sumie racja -Przejściówki znalazłem w sklepie kilka miejscowości dalej.
Dzięki

Teraz mam 3 urządzenia podłączone pod jeden port biggrin.gif
(*) wierzę HiFi (z "czinczami" 5 metrowymi),
(*) głośniczki 5.1 (z kabelkiem słuchawkowy 5 metrów),
(*) słuchawki (z trzema metrami kabelka słuchawkowego połączonego złączakami)

jednak i tak jeden kabelek musze odłączać, ale jest ok, bo używam go tylko jak oglądam film
ten sam port w zależności od konfiguracji sterownika może być wyjściem (CNT/SUB lub mikrofonem biggrin.gif)

niemniej jak znajdę gdzieś w pokoju jeszcze jakąś kartę muzyczną, to spróbuję podłączyć, bo nie lubi jak coś nie działa tak ja bym chciał biggrin.gif

Jeszcze raz Dziękuję wszystkim za zainteresowaniem się moim problemem

// http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=4421
cih997
Ja korzystam z takiego połączenia AC'97 i SB Live 5.1 i wszystko działa bezproblemowo, oczywiście system wykrywa mi obydwie karty. Jest to duży plus dla Actio.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.