Opis: Posiadam płytę główną na NFORCE2 i zestaw kina domowego. Komputer z zestawem kina jest połączony za pomocą światłowodu. Dodatkowo mam kartę telewizyjną.
Problem: Aby oglądać telewizję z dźwięk muszę w ustawieniach wybrać kanał "Audio CD" i muszę mieć zaznaczoną opcję "Wejście Cyfrowe". Dopiero przy takich ustawieniach w kinie domowym mam dźwięk z telewizji.
Jednak gdy odpalam wtyczkę Actio, to już na samym początku źródło dźwięku jest przestawiane na Mikrofon, co powoduje że tracę dźwięk z telewizji. Jest tak aż do wyłączenia komunikatora bądź całkowitego wyłączenia wtyczki. Żeby było śmieszniej to dźwięk po analogu, czyli na przykład przez słuchawki, dalej jest słyszalny. Jednak nie mam zamiaru zmieniać połączenia optycznego na połączenie analogowe ponieważ zamiast jednego światłowodu będę miał trzy kable i dodatkowo zajęty port mikrofonu.
W związku z tym prosił bym o zmienienie funkcji "przełączania źródła na mikrofon?" tak aby odbywało się to tuż przed rozmową i kończyło zaraz po rozmowie. Bardzo by mi to ułatwiło życie i dodatkowo używanie tej wtyczki nie straci sensu.
Za wszelką pomoc z góry dziękuję.