Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Próba połącznia zagranicznego
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
Krokodyl
Próbuję nawiązać połączenie zagraniczne (00-44) po jednym, max. dwóch sygnałach rozłącza i łączy ponownie! Jest jakieś skuteczne antidotum na tego typu sprawy? Dzwoniłem do innego kraju, też rozłączało, ale dało się dodzwonić. Po jednym sygnale chyba nikt nie odbierze sad.gif
emileq
QUOTE(Krokodyl @ 3.05.2006 - 00:14) *

Próbuję nawiązać połączenie zagraniczne (00-44) po jednym, max. dwóch sygnałach rozłącza i łączy ponownie! Jest jakieś skuteczne antidotum na tego typu sprawy? Dzwoniłem do innego kraju, też rozłączało, ale dało się dodzwonić. Po jednym sygnale chyba nikt nie odbierze sad.gif

Dokładnie dzieje mi sie tak samo. Sctio rozłącza sie gdy ktoś po drugiej stronie podnosi słuchawke poczym próbuje połączyć ponownie miałem już tak dwa razy z dwoma różnymi numerami telefonu
emileq
czy ktos jeszcze mial taki problem?? mam potrzebe dzwonienia za granice a tu lipa:( musze karty telegrosik kupować bo nie działa jak powinno:( nie wiem co mam robić sad.gif
Thufir
Ja dzwoniłem do Australii i było wszystko ok, połaczenie o dobrej jakości, zero problemów...
emileq
następny problem
przy dzwonieniu do USA słyszę komunikat "this call is not covered by your tarif plan" co to oznacza, dlaczego niemoge zadzwonic???
emileq
Minelo juz kilka tygodni od zgloszenia tego problemu do actio i zadnego odzewu z ich strony wciąż nie moge zadzwonic do niemiec:( martwi mnie to. moze ja coś zle wykręcam ale skoro mnie łączy to w sumie powinno być dobrze. Moze przeinstalowac konnekta a moze problem to skype włączony w tle lub firewall? ale połączenia po polsce działają bez zarzutu. naprawde prosze o pomoc bo nie wiem co mam zrobic:(
KOLIBERk
Witam!
Mam taki sam problem.
Dzwoniac do Wielkiej Brytani lub do Niemiec, KONNEKT-Actio rozlacza po jednym, dwoch sygnalach.
Czasami sygnalow jest wiecej, ale to wtedy jak ktos nie odbiera telefonu.
Czesto pisze, ze numer jest zajety albo "Za moment sprobuje ponownie... (brak... "
Po takim komunikacie, jak dzwoni jeszcze raz, zawsze numer jest zajety.
mad.gif

Na telefon komorkowy w kraju dzwoni bardzo dobrze, tak samo ze stacjonarnym.

Dalej nie ma na to lekarstwa ?

rav_
Witam
nie wiem jak u was, ale u mnie pomoglo "odznaczenie" opcji
-Użyj technologii STUND do ominięcia NAT
-Użyj technologii ICE do ominięcia NAT

oraz ustawienie portu RTP na 8000

zobaczcie prze program X-Lite jak wam chodzi.
TED
Ja również mam taki problem. Jak dzwonię do Niemiec to po drugim sygnale rozłącza się i pisze komunikat "Za moment sprobuje ponownie... (brak... "
Troche to irytujące zwłaszcza, że problem ma nie jedna osoba a jak widać spora grono użytkowników.
Prosba więc do działu technicznego, aby dogłębnie przyjrzeć się problemowi. Chciałbym z babcią pogadać trochę, rzadko mam okazję smile.gif
Jak się okazuje dzwonienie do Holandii również graniczy z cudem, za to w odwrotną stronę jest cudownie. - problem jak wyżej

No pięknie błędy ortograficzne to jest tutaj komu sprawdzać, ale żeby napisać konkrety odnosnie problemów, to już niestety nie ma nikogo problem jest jak widzę od początku istnienia Actio i nikt tego jeszcze nie wytłumaczył, a tymbardziej usunął.
Czasem zastanawiam się poco jest to forum a i poco jest ten telefon wpłaciłem kasę i chyba zacznę żałować bo tam gdzie potrzebuję to się nie idzie dodzwonić.
marcos
A ja dzwoniłem wczoraj - 26 maja 2006 - do Wielkiej Brytanii na sieć o2 i wszystko działało oki. Program długo czekał zanim proponował ponowne połączenie (około minuty, o ile się nie mylę), a od momentu połączenia do zakończenia rozmowy (ok 6:20 min) jakość była bardzo dobra - zarówno mnie słyszano jak i ja słyszałem. Być może poradzili sobie już z problemami...
Mam łącze 1MBit/s, w teście na stronie http://www.testyourvoip.com/index.html (którą znalazłem w pomocy na stronie actio) w testach mam zwykle od 4.0 do 4.3 przy destination: London. Radzę wykonanie testu i podzielenie się wynikami :]
Doładowywanie konta jest ok, a naliczanie sekundowe to wg. mnie bardzo dobra opcja! Zostaję z Actio!
cih997
QUOTE(rav_ @ 11.05.2006 - 16:07) *

nie wiem jak u was, ale u mnie pomoglo "odznaczenie" opcji
-Użyj technologii STUND do ominięcia NAT
-Użyj technologii ICE do ominięcia NAT

oraz ustawienie portu RTP na 8000

Dzięki wielkie rav_, dzwoniąc do Niemiec po chwili automatycznie mnie rozłączało i nie słyszałem wogóle sygnału. Po Twoich zmianach wszystko działa prawidłowo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.