Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie mogę zadzwonić na własny numer actio
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
miki
Witam,
Uzyskałem numer z actio i nie mogę się na niego dodzwonić z żadnego telefonu(słychać sygnał zajętości).Wybrałem go z łódzkiej strefy numeracyjnej.Posiadam stałe łącze lan,prędkość 192kb/s,system operacyjny:windows ME.Czy to jest wina zapory ogniowej? Jesli tak to w jaki sposób odblokować(chodzi mi o to,czy można zrobić to samemu,czy koniecznie musi zrobić to prowider).Z góry dziekuję za pomoc.Pozdrawiam.

P.S.Jeśli ktoś może pomóc to mój nr.gg 9164882 lub na forum
BlackFalcon
Wybacz, ze zadam glupie pytanie, ale wlaczyles Actio jako status dostepny? Kolezanka tez sie do mnie nie mogla dodzwonic, bo bylam niedostepna...
miki
Oczywiście,że ustawiłem status Actio na dostępny.

// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
prog32
hum, Też miałem ten problem, tylko, że jak do siebie dzwoniłem to router mi się zawieszał (asmax, teraz mam inny i jest OK).

*** Według mnie to wina blokowania połączeń nadchodzących przez firewall’a. ***

Sprawdź, czy przypadkiem firewall nie blokuje połączeń między serwerem a twoim komputerem (zwłaszcza tych nadchodzących) -bo może problem polega na tym że do ciebie nie dociera informacja ze ktokolwiek do ciebie dzwoni (nie odbierasz :-) - psikus :D

miki
Dzięki za rade,ale żeby sprawdzić to trzeba wiedzieć jak.Ja niestety nie bardzo wiem jak to zrobić.Czy na to pytanie odpowie mi usługodawca internetowy,czy można jakoś samemu to sprawdzić.A jeśli firewall blokuje połączenia to jak się go pozbyć?

// Cytat wyciąłem - prosimy nie cytować całego ostatniego posta w temacie.
Poncio
zalezy czy masz firewalla zalozonego przez AD sieci:)(ja moge prosic o firewalla u AD nie musze miec na kompie) lub czy masz na kompie zainstalowanego:) jak u siebie to wejdz w administracje firewalla i poszukaj...biggrin.gif ja tak to widze:P:)
miki
QUOTE(Poncio @ 8.06.2006 - 17:03) *

zalezy czy masz firewalla zalozonego przez AD sieci:)(ja moge prosic o firewalla u AD nie musze miec na kompie) lub czy masz na kompie zainstalowanego:) jak u siebie to wejdz w administracje firewalla i poszukaj...biggrin.gif ja tak to widze:P:)

Skontaktowałem się z prowiderem i okazało się,że nie blokują portów potrzebnych do rozmów głosowych,a nadal nie mogę zadzwonić na swój numer actio,gdyż słyszę sygnał zajętości.Mój komp ma system windows millenium.Może trzeba dokonać jakiś ustawień? Jeśli ktoś wie,co trzeba zrobić,to bardzo proszę o pomoc.Jak można sprawdzić u mnie, czy jest na kompie firewall?
Sija
Ustawienia -> Uzytkownik -> Actio -> Ustawienia -> [x] Jezeli rozmawiam, pokazuj nowe polaczenia jako oczekujace ?
NerII
Witam, mam ten sam problem, gdy dzwonie z domowego na moj nr actio slysze sygnal zajetosci, gdy dzwonie ze skype baarrrrdzooo dlugo laczy i na koncu pisze ze nie prawidlowy nr(actio jest na dostepnym!). Moj net to DSL 1mb od TP (LAN), u mnie na kompie nie ma zadnego firewalla, admin seci ma w domu router, ktory dostal od TP niestety bez hasla (TP ze wzgledow bezpieczenstwa nie przekazuje hasel).
pi3ciak
Hmm.. ja slysze sygnal normalny jak w polaczeniu (dzownie z komorki) a na kompie nie wyswietla mi sie ze ktos dzwoni... tutaj moje pytanie, czy mam cos zle ustawione czy dopiero zobacze jak ktos do mnie dzwoni z normalnego telefonu/komorki jak doladuje konto sobie ??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.