Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Actio vs Agnitum Outpost...
Konnekt | Forum > Informacje > KONNEKT-Actio
Lwiczek
Witam,
Czemu dla Agnitum Outpost Firewall połączenia Actio nie maja identyfikora procesu?

Deko irytujące to jest, bo wtedy nie podpadają pod kreatora reguł i omijąją ustawienia dla aplikacji [mam przepuszczanie Konnekta a i tak musiałem ręczne regulki dodać odnośnie hosta/portu].
grayhat
zapewne padnie odpowiedz ze masz zly router ;P wymien go na jakis lepszy hehe
Lwiczek
buaha... ale co ma piernik do wiatraka? abstrahujac od tego, ze nie mam zadnego routera [bo mam net radiowy] to wszelaki zewnetrzy sprzet ma psie znaczenie na sposob w jaki identyfikuje sie proces Actio w firewallu. Ergo - IMHO to we wtyczce Actio jest bład. tongue.gif
grayhat
Lwiaczek: we wtyczce actio nie ma bledu. poprostu caly protokol TCP/IP i UDP sa napisane z bledem!! przejzyj kilka postow nizej zobaczysz o co mi chodzi wink.gif
Lwiczek
Lwiaczek

pfff tongue.gif

we wtyczce actio nie ma bledu. poprostu caly protokol TCP/IP i UDP sa napisane z bledem!! przejzyj kilka postow nizej zobaczysz o co mi chodzi

No przejzalem i chbya nie trafilem na to... w sumie nie draze dalej tematu bo dzialac dziala, tylko denerwowalo mnie ze sie w logach nie identyfikuje i z automatu nie dziala ;P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.