Na kPlugins juz wyslalem, a do kogo trzeba sie zglosic w sprawie loginu do kWeb?
dulek000
18.07.2006 - 17:18
Do Hao.
saCOOL
18.07.2006 - 21:27
No ja nie wiem, czy można ją uznać za skończoną..
Występuje problem z dodawaniem kontaktów, nawet po naciśnięciu Zastosuj. A jak już się pojawią, to tym razem (chyba dla odmiany

) Opis jest wyświetlany z opóźnieniem..
EDIT: Po rozłączeniu wszystkich sieci kZmieniaczem (problem dotyczy Tlena i Jabbera, jeśli pozostawię ich pola puste, wszystko jest ok), wywala mi Konnekta..
andriusza
20.07.2006 - 17:09
cześć wszystkim, a ja mam pytanko tego typu. jak zrobić bym miał kilka statusów np dla gg:
ustawiam status - "Cześć"
ale gdy chce ustawić następny np "Żegnam" to gdzie albo jak zapisać status "Cześć" ? Bo narazie to robię, że gdy chcę żegnam to wywalam cześć :/ Niby tam jest jakaś lista rozwijalna w statusach, ale nie ma czegoś takiego jak zapamiętaj ten status na liście, czy coś podobnego, a może jest tylko jak nie widzę

Wszystko możliwe, pytam, bo nie mogę czegoś takiego znaleźć
Andrzej1307
20.07.2006 - 17:59
eee.. pewnie uzywasz nowej wersji kZmieniacza, ktora nie zapamietuje opisow...
andriusza
20.07.2006 - 21:18
QUOTE(Andrzej1307 @ 20.07.2006 - 19:03)

eee.. pewnie uzywasz nowej wersji kZmieniacza, ktora nie zapamietuje opisow...
znaczy się nie wiem w jakim znaczeniu to piszesz? Bo jak zrestartuje kompa to zapamiętuje ostatni opis, ale nie mogę dodać kilka opisów, by sobie móc je wybierać który chcę urzyć. W tym znaczeniu się zapytałem
saCOOL
20.07.2006 - 21:20
To chyba nie jest odpowiedni temat, na tę rozmowę. Używajcie Prywatnych Wiadomości..
wrobelpl
21.07.2006 - 01:53
QUOTE(saCOOL @ 18.07.2006 - 22:31)

EDIT: Po rozłączeniu wszystkich sieci kZmieniaczem (problem dotyczy Tlena i Jabbera, jeśli pozostawię ich pola puste, wszystko jest ok), wywala mi Konnekta..
Mam to samo, jak mi neo padnie, albo rozlacze recznie.
identyczna wtyczka jest w tlenie, ale tam działa ona poprawnie
Andrzej1307
22.07.2006 - 16:02
chyba u mnie to samo jest, wywala mi K kiedy zmienie status na niedostpeny w Tlenie... kiedy ustawie pole adresu Tlena na puste, to nic takiego sie nie dzieje...
Sprawdzalem juz z tym tlenem, bez StatusKa tez mialem krytyki jak mi padalo lacze. A co do tych statusow z opoznieniem to sprobuj dac w ustawineiach tlena i jabbera "Synchronizuj do Konnekta". Zainstaluje Jabbera i posprawdzam jeszcze wszystko
EDIT
Problem z opisami faktycznie nadal wystepuje
Problemu z kZmieniaczem nie doswiadczylem wiec nie moge naprawic
Nowsza wersja, bledy z opisami usuniete.
Andrzej1307
25.07.2006 - 07:43
wywala K przy laczeniu sie z siecia Tlena. jesli dam pole puste to blad nie wystepuje.
Laczysz sie poprzez ikonke sieci tlen czy kZmieniacz? Jak brzmi tresc bledu? Opis jest pusty? Zaznaczyles "Synchronizuj do Konnetkta" w ustawieniach? Jak z Jabberem? Sciagnij ta wersje co teraz jest, dodalem logi dla tlena.
Andrzej1307
25.07.2006 - 11:48
lacz sie przez ikonke tlena, nie pamietam tresci bledu

bez ustawiania opisu. nie dawalem synchr. do K...
Jabber ok.
Dalej wywala Konnekta...
No to daj logi i blad oraz synchronizacje do konnekta
cos do wtyczki tlenu sie pluje
p.s
zobacz sobie na wtyczke myself z tlenu, tak to powinno wygladac, prosto a zarazem dziala
Musisz dac logi, inaczej nie wiem o co chodzi
PS Nie rozumiem za bardzo co mi da patrzenie na wtyczke w tlenie
EDIT
Dodalem logi jeszce dla Jabbera
EDIT2
Dodalem jeszce obszerniejsze logi
a da ci duzo , powinienes zrobic ptaszki do kazdej sieci
Bylo.. i zostalo usuniete, nie ma po co dublowac, jak nic nie wpiszesz to tak jakby ptaszek byl odznaczony
xxllxx
30.07.2006 - 23:43
@Mucha
jestes wielki! Wreszcie ktos zrobil cos po kilku latach z tym czyszczeniem opisow!
PS. Czy jest mozliwosc zeby np. czyscilo wszystko oprocz opisow checky'ego?
No ale opisy z Checkego tez sa nieaktualne po wylaczeniu Konnekta
xxllxx
31.07.2006 - 00:39
W sumie to masz racje. Nie wiem o czym myślałem...
gawr0n
27.08.2006 - 22:31
Witam,mam problem z tą wtyczką,mianowicie:
nie da się jej sciągnąć,wchodząc do menu wtyczek,czyli ustawienia-->wtyczki
stąd ściągnąłem plik rar z tego tematu i umieściłem go w folderze konnekt/statusek (chodzi mi o plik dll)
i teraz nie wiem czy źle to zrobiłem,czy jestem ślepy i nie mogę znaleźć opcji w K związanych z tą wtyczką...żadnego swojego statusu nie widzę,nie mam tej wtyczki na liście w ustawieniach...wie ktoś co robię źle? dzięki z góry
Pryczek
27.08.2006 - 23:16
QUOTE(gawr0n @ 27.08.2006 - 23:35)

ściągnąłem plik rar z tego tematu i umieściłem go w folderze konnekt/statusek (chodzi mi o plik dll)
Wtyczki wrzuca się do folderu plugins

(Konnekt\Plugins) . Później wchodzisz w "ustawienia > wtyczki" ,włączasz wtyczkę,resetujesz Konnekta i koniec pieśni.
Pozdrawiam
zauwazylem pewien bug
posiadam styl s.Modena 0.9d
ustawiajac swojemu opisowi ikonke (poprzez favicon) po uruchomieniu konnekta ikonka jest szara (a powinna byc 4 kolorowa).
dopiero po nacisnieciu prawego przycisku myszy i najechaniu na rozne pozycje do wybrania ikona sie zmienia
a i czy dałoby sie zrobic tak, zeby pokazywalo godzine kiedy zmienilem status/opis? caly czas jest Czwartek 01:00 :/
1. Nie wiem jak i o co chodzi zbytnio
2. Nie da sie
1. Ustawilem kontaktowi ze swoim opisem inną ikone (poprzez FavIcon). Jest ona 4 kolorowa (4 ćwiartki róznego koloru), ale po restarcie konnekta ikona robi sie szara (w favicon tez jest taka do wyboru), po zaznaczeniu jej i najechaniu na np. Więcej ikona zmienia sie na tą, która powinna być.
Nie korzystam z FavIcon, te ikonki to pod jakis okreslony status sie daje? Bo jak tak to np przy laczeniu masz inny status niz dost chociaz ikonka jest taka sama. A jesli to jakis blad rysowania na liscie czy bledow w ikonkach to nic z tym nie zrobie.
Czy to czyszczenie opisów można ustawić tylko dla wybranych sieci ? Ponieważ nie chcę, aby czyściło mi checky'iego
Opisy Check'ego na ndst sa nieaktualne, juz byla dyskusja na ten temat.
Ale i tak nie ma sposobu, aby Checky pobierał wszystko przy uruchomieniu K

Poza tym opisy takie jak Rozkłady jazdy, czy też Cytat są zawsze aktualne.
Skoro tak to OK, dodam to jako opcje
Będę bardzo wdzięczny
Z pewnym opoznieniem, ale zrobione. Napisz czy dziala, bo ja nie mam Checky i nie chce mi sie sciagac. Dodatkowo nowa ikonka (by psota)
Działa, wielkie dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.