Forum Wtyczki przeznaczone jest do ogólnych dyskusji na temat wtyczek, każda wtyczka posiada swój wątek.
Zakładanie nowych wątków jest możliwe wyłącznie przez developerów. Twórcy 'niezrzeszeni' proszeni są o zakładanie wątków na forum Tworzenie Wtyczek, zostaną one przeniesione przez moderatorów.
Przed wysłaniem posta upewnij się czy odpowiedź na twoje pytanie, bądź problem nie pojawiła się już wcześniej!!
| rav_ |
9.04.2007 - 20:29
|
|
Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
Działa prawie tak samo jak Korektor, zamienia podane przez nas wyrazy na inne tylko że w trakcie pisania i po nacisnieciu spacji. Jest to pierwsza wersja i napewno znajdą sie jakies błędy. (wierze w was)
Ładujemy,Odpalamy,Ustawiamy i ma chodzic. I nie wpisujcie jednej litery ktorą ma zamieniac na jakies słowo bo wyjdzie kaszanka. Podziekowania dla Muchy.
koreK.zip ( 27,14k )
Liczba pobrań: 985 |
![]() |
|
![]() ![]() |
| psota |
9.04.2007 - 20:58
|
![]() Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przydała by się opcja wyłączenia zamiany, jeżeli wyraz znajduje się w ciągu znaków.
Wiele osób zapewne będzie chciało zamiany ci na Ci, ale lecieć na leCieć już nie Działa jak na razie stabilnie pod Ubuntu 7.04 (beta) i wine 0.9.31 Ten post edytował psota 9.04.2007 - 20:59 |
![]() |
|
| rav_ |
9.04.2007 - 21:06
|
|
zamien z: {spacja}ci{spacja} zamien na: {spacja}Ci{spacja} rozwiazuje chwilowo ten problem...
|
![]() |
|
| D3nY |
9.04.2007 - 21:08
|
![]() Gaduła ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wtyczka u mnie działa bez problemów:) [jak na razie]
QUOTE Wiele osób zapewne będzie chciało zamiany ci na Ci, ale lecieć na leCieć już nie wink.gif ja to rozwiązałem tak, że zrobiłem odstęp [spacje na początku i końcu zwrotu]--> " ci " zamień na : " Ci " no i działa:) rav_ wyprzedziłeś mnie :] Ten post edytował D3nY 9.04.2007 - 21:09 |
![]() |
|
| Lordi |
9.04.2007 - 21:58
|
![]() Cicho-ciemny ![]() |
Hmmm... ciekawa wtyczka, ale jest kilka niedociągnięć:
1. Po uruchomieniu wtyczki i przejściu do ustawień wyłączył mi się Konnekt 2. Nie zawsze działa 3. Za mało pozycji w ustawieniach jak na mnie To by było na tyle |
![]() |
|
| MSQ |
9.04.2007 - 22:11
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
QUOTE po nacisnieciu spacji. Oj to bardzo proszę o opcjonalne wyłączenie tego (np dodatkowy checkbox przy danym polu), bo często robię błąd w pisaniu emotikon (np. zamiast ": P" wychodzi nie raz "LP"). Ale ogólnie to bardzo dobra robota, gratulacje |
![]() |
|
| EmiLio |
9.04.2007 - 23:51
|
Przydało by się więcej-dużo więcej pól do słów, bo niektórzy mogą tam wpisać np: imiona a imion jest wiele
|
![]() |
|
| saCOOL |
10.04.2007 - 00:21
|
To może od razu zrobić tak, jak ma kRadio :>, jest pliczek .ini i tam są stacje, więc jest nieskończona ilość miejsca. Dokładnie to samo można by zastosować tutaj.
|
![]() |
|
| @ndy |
10.04.2007 - 04:36
|
|
Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
| keeveek |
10.04.2007 - 04:46
|
dopiero wtyczka się pokazała a już wysyp postulatów
Ten post edytował keeveek 10.04.2007 - 04:49 |
![]() |
|
| Wizard |
10.04.2007 - 08:54
|
Świetna robota, czekałem na taką wtyczkę
|
![]() |
|
| ZenitH |
10.04.2007 - 09:22
|
![]() Zaawansowany ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Świetna robota ale mam nadzieję , że szybko pojawi się wersja w której bedzie można wpisać o wiele wiecej słów
|
![]() |
|
| Aule |
10.04.2007 - 17:44
|
![]() Przybysz z Valinoru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta, wersja z ListView byłaby o niebo lepsza i wygodniejsza.
|
![]() |
|
| keeveek |
10.04.2007 - 19:11
|
mnie się podoba propozycja @ndy'iego. Może być to też rozwiązane tak jak było w starym KoreKtorze, nie przeszkadzało mi to, albo plik ini.
|
![]() |
|
| Mucha |
10.04.2007 - 20:38
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najprostszym i całkiem funkcjonalnym rozwiązaniem będzie plik txt gdzie każda linijka oznacza zamieniany ciąg. Reszta jak dla mnie zbędna.
|
![]() |
|
| keeveek |
10.04.2007 - 20:41
|
i mogłoby to wyglądać tak:
wyraz do zamienienia=wyraz zamieniony; wyraz2=wyraz3; wyraz4=wyraz 5; chyba ze ktoś ma lepszy pomysł |
![]() |
|
| rav_ |
10.04.2007 - 21:10
|
|
Chciałem zrobic kontrolke HWND w ustawieniach i obsługiwać ale napotkałem błędy robie tak:
CODE w IPrepare(): UIActionAdd(GRUPA_GL_KONF , 0, ACTT_GROUP or ACTSMENU_BOLD, 'Ustawienia'); UIActionAdd(GRUPA_GL_KONF, IMIA_LIST, ACTT_HWND, 'ListBox'); w ActionProc: IMIA_LIST: begin if anBase.code = ACTN_CREATEWINDOW then begin InitCommonControls(); an := sUIActionNotify_CreateWindowPtr(anBase); an^.w := 100; an^.h := 200; an^.hWnd := CreateWindowEx(WS_EX_CLIENTEDGE,'ListBox','',WS_TABSTOP or WS_CHILD or WS_VISIBLE or LBS_NOTIFY or WS_VSCROLL ,an^.x, an^.y,an^.w, an^.h, an^.hwndparent, 0, 0, 0); Inc( an^.x, 200); SendMessage(an^.hwnd, WM_SETFONT, an^.font, 0); end; if anBase.code = ACTN_DESTROYWINDOW then begin DestroyWindow(an^.hwnd); end; end; end; i później chciałem to obsługiwac ale... http://patrz.pl?166289 Jak to rozwiązac?? :> |
![]() |
|
| Mucha |
10.04.2007 - 21:17
|
|
Ekspert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przypisz "na sztywno" wysokość grupy (parametr h w UIActionAdd)
|
![]() |
|
| MSQ |
11.04.2007 - 14:10
|
![]() Już-trochę-lepiej ![]() ![]() ![]() |
Najprostszym i całkiem funkcjonalnym rozwiązaniem będzie plik txt gdzie każda linijka oznacza zamieniany ciąg. Reszta jak dla mnie zbędna. |
![]() |
|
| tonyhc |
11.04.2007 - 19:13
|
![]() Początkujący ![]() ![]() |
no ja akurat myśle że plik *.txt byłby dobrym rozwiązaniem...bo taki można łatwo np. udostępnić innym...po jakimś czasie jak by każdy użytkownik tej wtyczki dodał po np. 10 słów...byłby całkiem spory słownik...jak np. w wordzie...pomyślcie o tym...wtedy naprawdę konnekt z taka wtyczką zrobiłby "furorę"...miałem na podstawach technik informacyjnych lekcje o komunikatorach... i wspólne wnioski były takie, ze jezeli chcesz zrobić komunikator który zdobędzie rynek..wprowadź sprawdzanie błędów w pisowni bo tego żaden nie ma...
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.07.2010 - 05:42 |